Родни мургавелки цакат гръцките каналджии

Прекарват нелегално мигранти от Турция през делтата на Марица
9 мар 2016 07:14,
18
Родни мургавелки цакат гръцките каналджии
Кадър: YouTube

Български роми участват активно в създаден неотдавна нов канал за вкарване на нелегални мигранти в Гърция, като работят на почти десет пъти по-ниски тарифи от местните трафиканти.

Само за 200, максимум до 400 евро на курс те вършат черната работа, съобщава "Монитор", който се позовава на граничната полиция в гръцката област Еврос.

Фактически това означава, че освен през Егейско море, откъдето преминава основният бежански поток, голям брой мигранти пристигат в Гърция и през район, който лесно може да се премине пеша или с най-обикновена лодка, през Марица.

Преди години делтата на реката, недалеч от град Александруполис беше наситена с големи минни полета, за да бъдат преграда за евентуално турско нахлуване в Гърция.

Този район практически не се охраняваше нито от армия, нито от полиция, тъй като е много трудно проходим.

Преди 4-5 години делтата беше разминирана, като голяма част от мините бяха изпратени за утилизация в България и най вече в злополучния цех в село Горни Лом.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братя и сестри българи отново настана време да браним родината с камъни и дърве от пришелци.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се радвайте, те *** и през Велека прекарват мигранти в Бългжария. Затова се големите групи пакистанци, надъвкани с хашиш, които с бойна стъпка, нощем прегазват родината ни.Но сърбите ще ги спират на сръбско-българската граница.Тук ще останат, търтеите престъпни, дето не им знаеш нито националността нито намеренията!!! щото са си скъсали афганистанските(индийските и т.н.ислямско-държавни) паспорти. Ще останат ние да ги храним и по нас да стрелят срещу нас да се взривяват.*** политици
2
0
 
18
 
! Отговори
Двойна работа преди 8 години
Айде като разминирахте, сега слагайте телена мрежа против комари...
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, Боко, прати на "мургавелките" родния БОП и леща, че да се справят стях? Или викаш са заети с решаването на гръцките проблеми.