С искане за убежище Цветан Василев си купува време

"Вечерне новости": Осигурил си е поне 5 месеца свобода
Обновена: 17 мар 2016 09:49 | 17 мар 2016 09:44, Елка Василева
19
С искане за убежище Цветан Василев си купува време
Снимка: БТА

Банкерът Цветан Василев е поискал убежище в Сърбия, за да отложи екстрадицията си, пише сръбският вестник "Вечерне новости", като посочва, че информацията е неофициална.

По този начин Василев си е "купил" най-малко пет месеца сигурна свобода, независимо какъв ще е отговорът на неговото искане за убежище.

Още по темата

Съдът в Белград не може да постанови окончателното решение по неговото екстрадиране в България, преди да приключи процедурата по получаването на убежище, пише сръбското издание.

Цветан Василев беше изслушан близо два часа вчера във Висшия съд в Белград по искането за екстрадирането му в България.

Според "Вечерне новости" Василев е заявил, че процесът срещу него е монтиран, а обвиненията за злоупотреба с пари са фалшиви. 

Изслушването на банкера ще продължи на 6 април, каза говорителят на Висшия съд в Белград.

На 28 юли 2014 г. прокуратурата в България обвини задочно Цветан Василев за длъжностно присвояване на 206 милиона лева. Още същия ден той беше обявен за издирване от Интерпол.

Василев се предаде сам на властите в Сърбия на 16 септември същата година. От тогава той се подписва в централното полицейско управление като мярка, че няма да напусне страната или да се укрие. Паспортът му е отнет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев е комбина с властите в Сърбия и България, така да се направи, че да не се върне никога. Той ако се върне ще бъде накаран да говори и тогава цялата корумпирана власт у нас ще я затворят. Няма невинни властимащи покрай аферата КТБ, всички крадоха и взимаха. Най-добре за всички е да си седи в Сърбия. Така ще има само ритници под масата под формата на разни филмчета, интервюта или тефтери, но не и показания пред прокуратурата.
8
1
 
1
 
! Отговори
Фишек преди 8 години
Далеч съм от мисълта, че ръцете на Василев са чисти, ама стана много неудобен на някои хора. За това стана цялата простотия с КТБ, за това го издирваше ИНТЕРПОЛ, за това човека се крие по сръбско. Бедна ни е фантазията с какви неща разполага, като информация мустакатия. За справка - изхвърлените и нарязани документи, оправдания от Цацаров и мамин Делян.
7
2
 
3
 
! Отговори
Срам преди 8 години
Той с тези пари, който открадна, може да си купи каквото реши
6
5
 
2
 
! Отговори
Неее преди 8 години
До АнонименДано не си прав, че ще се гръмна! И защо му позволяват да си играе игричките на тоя? И сега тази давност много ме притеснява.......
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червения тиквар сега гошо-*** пак плюе своя любим Борисов . Да ама не . Специалисти по фалирането на банки и ограбването на народа е БКП-БСП . Така беше през 1997 г. така е и сега с банка КТБ. Твоята г-жа Станишев си купи имение в Швейцария от този фалит. Бойко Борисов спаси народа като им даде полагаемите по закон спестявания. Въобще защо не се спреш , като си толкова елементарен .
4
0
 
17
 
! Отговори
EVROPOL преди 8 години
Време е EVROPOL да започне сериозно РАЗСЛЕДВАНЕ срещу 10-те Топ Милионери не Пpехода , има един Списък с Крадците от Прехода
3
2
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Не е...луд,този който изяде десет баници,а този който му ги...дава.Боко Банкянски,през първия си...мандат,направи от мижавата КТБ,банка с...пари,като набута де що имаше държавни парици там и капиталицът й,нарасна десетина...пъти.Цецо-Мустака,като се вида с,,,парици, взе да...раздава и естествено,първо на себе си.
2
0
 
16
 
! Отговори
ДС преди 8 години
А дебелан Пеевски ?!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i kato go otkri Interpol zasto ne go varva v bulgaria da go sadjat i da go hvarlajt zad reshetkite ami go dondurkat v sarbia? zastoto vsi4ki e kupil i nashte njamat interes ina4e ste razkrie vsi4ki, a te ne sa malko....nie vigdame s 4esten trud u nas kolko sa milionerite....ostanalite sa vse mafioti