Местан и Давутоглу обсъдиха ДОСТ и бежанската криза

Турският премиер бил информиран и за политическите процеси у нас
1 апр 2016 16:37, Елка Василева
51
Местан и Давутоглу обсъдиха ДОСТ и бежанската криза
Лютви Местан. Снимка: архив, Булфото

Официалната визита в Република Турция на делегацията на учредяващата се партия ДОСТ завърши със среща с лидера на управляващата турска Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и министър-председател на Република Турция Ахмет Давутоглу, информира пресцентърът на ПП ДОСТ.

По време на разговора, който се проведе в правителствената резиденция Чанкая, Местан запозна премиера Давутоглу с развитието на политическите процеси в България.

Пред лидера на ПСР Лютви Местан анализира и събитията, породили необходимостта от учредяването на новата политическа формация ДОСТ. Той изложи мотивите за създаването на новата партия, нейните принципи и цели. Местан обърна и специално внимание на това, че важен приоритет във външнополитическата дейност на ДОСТ ще бъде развитието на България като реална натовска и истинска европейска държава.

Още по темата

Тезата за необходимостта от стратегическо партньорство между Република България и Република Турция също бе разгърната от Лютви Местан, се посочва в прессъобщението, цитирано от БТА. Той подчерта, че ДОСТ ще даде своя принос в това отношение.

Освен приоритетите на новата политическа формация Местан и Давутоглу обсъдиха и кризата с бежанците, както и други актуални геополитически проблеми.

Беше подчертана ролята на Република Турция, която задържа на територията си 2,7 милиона бежанци, и въпреки че не е формален член на Европейския съюз, се грижи за сигурността на Евросъюза, посочват от ДОСТ.

В края на срещата Местан предаде на турския премиер поздрави от българския министър-председател Бойко Борисов. Чрез българската делегация министър-председателят на Република Турция също изпрати на българския премиер своите пожелания. Той увери Местан и членовете на делегацията, че за приятелска Турция отношенията с България, не само в рамките на НАТО, но и в областта на икономическите и културните взаимоотношения, са от приоритетно значение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Говедо преди 8 години
Снимката:Това еедин първата петица за следващият Народен съд !!!!
27
0
 
1
 
! Отговори
Оху преди 8 години
А партията на Жириновски обсъдиха ли,или само се мардосват когато им се каже за нея?
26
0
 
4
 
! Отговори
Тото преди 8 години
Правителството на ердоган и давутко бяха обвинени от западните медии за връзки с ИД. Така че Местаноглу май ще хване отново да издои бика , вместо да си избие тоя ислямизъм от главата, той затъва повече и повече.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е като няма държава и общество да се случват такива мероприятия.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан е турска ПОД-ЛО-ГА!
23
3
 
9
 
! Отговори
турчин преди 8 години
не си желан в България
22
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-Н Л.Местан е бъдещият вицепремиер на България и като такъв е посрещнат във Р.Турция със полагащото уважение и почести.
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега някой да ми обясни като какъв Местан е в Турция и в качеството си на какъв се среща с Премиера на Турция . Това е доста нагло и показно .
20
21
 
7
 
! Отговори
ВЕЛИК Е МЕСТАН преди 8 години
МЕСТАН Е ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН!!!ЕВРО-АТЛАНТИЗМА МУ Е В КРЪВТА!МЕСТАН --НЕ Е РУСКИ ИБРИК , КАТО ДОГАН!!!БЪЛГАРИТЕ И ЕТНО-ТУРЦИТЕ СА С НЕГО!БЕСНЕЙТЕ КОМУНИСТИ -----МЕСТАН Е ОСНОВАТА НА ЕДИНСТВОТО В БЪЛГАРИЯ НА НАЦИЯТА!!
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Агента на ДС местан продължава да играее ролята на наглец.Краят на такива е печален.
18
25
 
6
 
! Отговори
ВЕЛИК Е МЕСТАН преди 8 години
С ТЕБЕ СМЕ МЕСТАААААААААА......С ТЕБЕ Е СВОБОДАТА НА ЕВРОПА!!!!!ЕВРОПА ОБИЧА ТУРЦИЯ !ЕВРОПА ОБИЧА И ТЕЗИ ....КОИТО Я ЗАЩИТАВАТ!!!НИЕ ОТ ИЗТ.ЕВРОПА ----ЩЕ СЕ БИЕМ за СВОБОДАТА СИ ОТ РУСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ЛАМЯ!БЕЗ ЕВРОПА И ЕС-----СМЕ "РОБИ НА ТРУДА"!!!
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е поредното унижение за българската държава. За колко ни изтъргува зеленчука?!
16
21
 
5
 
! Отговори
ПЕШО ОТ ВИДИН преди 8 години
С ТЕБЕ СМЕ МЕСТААААААААААААА......ОСТАВИ ГИ ОНИЯ ЗАБЛУДЕНИ ОВЦЕ!ТИ СИ ИСТИНСКИЯ ЕВРО-АТЛАНТИК И ЧОВЕК НА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!!!
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давутоглу щял да бъде почетен председател,също като ахмед доган,т.е.каквото той каже,това ще прави местан.Обобщено Местан ще е кукла на конци ,а кукловодите някъде зад Босфора
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега Доган да отиде при Медведев. Местан отиде при Давутоглу, докато лидерът на една Българска партийна със затихващи функции от парламентарната трибуна носталгично проплака пак руската дума да определя българската политика. Пидеров в същото време разхожда по протести някакво изкопаеми което било депутат от думата. Какво става в тази държава? Толкова ли нямаме политици?
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези 10 човека дето правят метани на Давутоглу на чия издръжка са там, като все още нямат партия, приходи от членски внос и държавна субсидия. Пътни разходи, хотел, охрана, рахат локум и джобпарасъ са между 10 и 100 000 ? . Държавната субсидия и този път явно е директно от турската държава. Ами тогава да вземат да да си се регистрират направо за участие в турските избори. И Давутоглу и Ердоган напоследък здраво ги наритаха и от Европа и търсят кой да ги олаби. А Местан може, питайе Доган.
12
4
 
10
 
! Отговори
1 преди 8 години
Местан заложи на политически неправилния човек. Не, че имаше избор де.
11
2
 
14
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Даа , в ЕВРОценностите , еврото е само за парлама - мижай да те лажем !Местанее , играеш по тънка червена линия , внимавай да не се набухаш в говната на ислямистите!Ни евро , ни ценности ни мустак ще остане от тебе!Пфууу , колко си алчен и елементарен!
10
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
osven da revete nishto drugo ne umeete gospoda rusnaci
9
3
 
8
 
! Отговори
Djipsi преди 8 години
Qvna namesa v vatreanno politi4esjata deinost na bg alo mestan4o kvi gi qde6 u turkiq ve zapovedili da polu4ava6. Aaaaaaa