Македонската полиция използва сълзотворен газ срещу мигранти

В Идомени протестирали с искане за отваряне на границата
Обновена: 10 апр 2016 14:20 | 10 апр 2016 14:20, Елка Василева
42
Македонската полиция използва сълзотворен газ срещу мигранти
Снимка: Reuters

Лагерът с мигранти край гръцко-македонската граница в Идомени се задушава от сълзотворен газ. Той беше използван от македонската полиция с цел да се разпръснат група бежанци, които протестираха на оградата на границата.

Гръцки медии съобщават, че някои от бежанците имат проблеми с дишането. Бежанците протестираха тази сутрин до оградата с искане за отваряне на границата, пише на сайта си македонската телевизия Телма.

Според досегашната информация петима представители на бежанците отишли да преговарят с македонската полиция за отваряне на границата. След като не бил получен положителен отговор, група от около 500 мигранти тръгнали към оградата с цел да се засили протестът. Някои от тях се опитали да бутнат стълбовете и оградата.

Македонската полиция отговорила със сълзотворен газ и шокови гранати. Мигрантите пък започнали да хвърлят камъни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Самуил преди 8 години
Тази *** Василева е силно политически коректна и омекотява наглото напиране на наществениците на македонската граница, аз видях колко са брутални тези типове.
23
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 8 години
Тия железни куршими нямат ли?
22
2
 
1
 
! Отговори
Плевнелиев преди 8 години
Да покажем Европейска толерантност и да ги приемем всичките! Да теглим един заем от няколко милиарда долара, за да осигурим достойно съществуване на клетите бежанци- инженери, лекари, архитекти!
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ne ni stigat Mestan i nashite mgli.
20
0
 
13
 
! Отговори
Дишането се забраняв преди 8 години
"Гръцки медии съобщават, че някои от бежанците имат проблеми с дишането."Като им е толкова трудно да се махат от там, и ние се задушаваме от смръдтта която разнасят, от претенцийте им.Те искали те настоявали. Нека най после да разберат че Европа не ги иска и насила хубост на става.Тези които ги искат да не лаят като бесни *** а да си ги вземат във къщи.Ние също си имаме проблеми но никаде не сме отишли да остояваме исканията си със камани по най варварски начин.
19
0
 
11
 
! Отговори
Нахалството им няма преди 8 години
Граници.Тези хора от отказ не разбират.Трябва лудата НЕМСКА БАБИЧКА ДА ОТИДЕ ДА ИМ ОБЯСНИ защо вече немско млеко неще да дава. Защо ги излъга а сега се скри във дън земя.Меркел няма дори доблестта да излезне и да им обясни защо, какво и как.След като им обясни дали ще последват селфита? Сигуено със ругатни ругатни. Прошка няма да има. Хайде госпожо действайте!
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки който му е кеф идва от майната си, че и с претенции. Тези дето имаха нужда измряха незно къде, а ние събрахме най-ентусиазиранат из'мет на планетата дошла като месии. Да си ги товарят на самолети от където си искат и директно в Германия. Всички други разтрел за нарушаване на границите. Такава инвазия не може да се толерира. То стана егати майм'мунарника.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е нахлуване. На организирана и въоръжена група. Камъните са оръжие. Това е война! А съвременните армии ползуват жени и деца за бойци.
16
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо са нахлули около 2500 мигранта, като са скъсали оградата на 3 места. Хвърляли са камъни по граничарите и после е сълзотворният газ за самозащита!Не преиначавайте информацията. И тези съмнителни мигранти, които не искат да се регистрират да си ги връщат в Бангладеж. Хубава, хуманна държава.
15
0
 
33
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Наближава времето на куршумите....
14
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Македонците са малко над 2 милиона и не са членки на ЕС.От една страна добре,но от друга-зле, защото евросредствата не са така изобилни за мак'ците.89% са християни,20%-мюсюлмани и 599 хил. бежанци са достатъчни дори и по-малко за да се запали фитила на Балканския полуостров.П.П.Сладурите са атакували с възгласи "Аллах Акбар!".
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На времето Али химика ползваше и други газове и проблемите изчезваха!
12
0
 
30
 
! Отговори
мъка преди 8 години
aми с хляб и сол ли да ги посрещат--трябва да ИМА САмо свинки пържоли и кебапчета и 2-3 попа да покръстват и който мине испитанието да заповяда в европата
11
1
 
9
 
! Отговори
Готови ли сме за боя преди 8 години
https://youtu.be/EBQtbODSOgwТе гледайте що ни чака!!!!
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в идомени останаха най бедните и не могат да си платят искат на аванта да пътуват до европата.
9
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле. Чета сега Independent. Mакетата били зверове, направо, не пускали бежанците да минат, не спазвали международните полицейски норми и т.н. Дежа вю с това което направиха унгарските полицаи преди месеци. Още малко истерия и ще прочета че полицаите са били човекоядци.
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Макетата не си поплюват само те досега правят нещо следващия път на месо а и трябва да е като в филма граница за мене
7
0
 
44
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Как нахалство !! Каква арогантност !! Дошло в държавата ти без да пита , без да спазва ни КПП ,ни закон, ни ред --- и се опитва да налага свои искания. Няма хляб, няма завивки, няма документи --- но е с претенции.... Е-е-е-е, защо си мисля, че през комунизЪма това не можеше да се случи ? А и неволно идвам до заключението, че САЩ ни я налагат тази " демонстрация" само , за да осъществят своите глобални планове !??!?!? И слушка Ангела - къде ще шава !?!?!?
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гумени патрони му е майката.....
5
0
 
42
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Въобще да не ми го опаковате като новина докато не започнат да използват бойни патрони срещу тези.Всичко друго не ме грее.Точка.