За Гергьовден на опашката: 65 лева за четири нощи в Гърция

Българи окупират плажовете в Аспровалта на Бяло море
4 май 2016 09:22,
52
За Гергьовден на опашката: 65 лева за четири нощи в Гърция
Снимка: flickr

Нашенци се редят на опашка не само за лятна ваканция в Гърция, но и за пролетен отдих по плажовете. С всяка изминала година интересът на български туристи за почивка на Бяло море в южната ни съседка се повишава, твърдят собственици на туристически агенции.

Базите на повечето са пълни на 100% през месеците май и юни, а сезонът за тях започна още след 20 април. С пълна сила вървят и резервациите за юли и август, макар тогава цените да са по-високи. Поредният наплив към морето на юг от България се очаква за Гергьовден.

Родна туроператорска фирма предлага почивка за нашенци в седем хотела в курортите Аспровалта, Неа Врасна и Ставрос. Една смяна в момента трае четири нощувки, цената им за човек в двойна стая е само 65 лева.

От първи юни нощувките са пет, а цената в Аспровалта и Неа Врасна е 90 лева, в Ставрос - 95 лева. От 1 юли цената в първите две селища скача на 145 лева за пет нощувки на човек, а в Ставрос - на 160 лева.

Най-скъпо е през август - тогава цената за пет нощувки на човек е от 175 до 230 лева в зависимост от категорията на хотела и екстрите, които предлага.

"В Ставрос комплексите са с басейни, затова е по-скъпо. В Аспровалта пък предлагаме и храна, обяд и вечеря на човек, струват само по 8 лева. Идват не само жители на Югозападна България, много са столичаните, пристигат от Пловдив и дори от Варна. В хотелските бази има създадени условия за готвене и нашенците често се възползват от това, за да не харчат пари за хапване в гръцки заведения", твърди пред "Стандарт" Васил Ангелов, собственик на туристическа агенция. Все повече са тези, които искат повече нощувки - остават за по 10 и 15 дни, че и по 20 дни.

Голям интерес има и към вилите. В момента цената на двуетажна къща е 180-200 лева на вечер за осем човека. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да Ви ходя в скапаната Гърция, ако ще и без пари да е. Тази година съм в Италия!!
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека чуг***ните собственици на хотели да нададат вой!
17
3
 
23
 
! Отговори
. преди 7 години
До някойЩо за *** трябва да си, за да съдиш другите без да ги познаваш?Ааа извинявай. Държим хотелче, и туристите ни отбягват? А може би проблема е в хотелиера?
16
40
 
16
 
! Отговори
някой преди 7 години
що за трябва да си , да си дигнеш чукалата и да отидеш в Гърция за Велик ден или Гергьовден при условие че в България има в пъти по-хубави и евтини места - Хисар , Вилинград , Трявна и т.н.т. - да покажеш на децата си красотите на България , а нашенския селяндурин и андрешко товари колата със сланина , лютеница , ракия и бира , отива по селата в Северна Гърция вре се из бараките , кара я по социалистически и попържа България , чукундури скапани
15
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
65 ама евро, в най-долната дупка в Керамоти :)
14
7
 
34
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Ха на бас че за десетина години Гърция ще стъпи на краката си а ние пак ще сме 10 дупка на кавала...
13
39
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко глупав трябва да си да храниш нахалните гърци като ходиш на плажовете им.После те вземат заеми от ЕС и така за нас няма достатъчно пари.
12
8
 
25
 
! Отговори
краси преди 7 години
Като прочетох, веднага тръгнах да търся оферти, но истината е по-различна, цените са по-високи и са само за нощувка, без храна. Това е платена публикация от някой тур оператор, Гърция е добро място за почивка - няма спор, ама стига с тези лъжи и манипулации
11
2
 
26
 
! Отговори
bzzzz преди 7 години
Ало, Варна, Бургас- 160лв. на вечер???
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да бъде...Това е разработка на военните...Искат да затрият родният БЕТОНЕН-МУТРЕНСКИ-АЛЧЕН туристически бизнес...
9
2
 
18
 
! Отговори
Превозвачитеееее преди 7 години
Абе, нали щяхте да блокирате границата?Мишки.
8
3
 
51
 
! Отговори
gsdgsd преди 7 години
И аз съм патриот, но следва да признаем - ако Бяло море беше в България, щеше да е същата *** като по черноморието
7
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вчера се прибрах, към 5 и нещо следобяд, имаше опашка на Кулата, но трафика беше много слаб,, митничарите нещо се мотаех, а тировете заформяха опашка, не ги пускаха. да е жив и здрав Бойко, че оправиха пътя. да векува!
6
5
 
29
 
! Отговори
razgradski pop преди 7 години
не е важно колко лева, а какво получаваш срещу тези левове...
5
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е актуална новата застраховка "Анти блокадник". Срещу минимална сума от 10лв./ден туроператорите ви осигуряват палатка, литър узо и уокмен с касетка (60мин. TDK) със сертакита. За да бъде още по-незабравимо висенето на границата.Само срещу още 5.99лв. може да закупите "Анти блокадник (Платинум)". С нея ви се осигурява 100MB роуминг трафик на ден, са да може да се жалвате на всички в социалните мрежи колко са лоши гърците.
4
6
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че тук за такива цени на Слънчака, може да спиш само в храстите
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки да ходи, де си ще. Всичко е от номера на обувката.
2
5
 
44
 
! Отговори
маке отпускар преди 7 години
5 дена почивка през юни юли в ставрос са 280-300лв за тричленно семейство или по 20лв на ден на човек айде негде у бугарско да ми направят таквая оферта
1
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както се казва - българите сме малък, но много *** народ.Всеки бучеше, когато затвориха границата, но сега са против за празниците - че ше се прецака далаверката.И-д-и-о-т-и мизерни, затова е такава *** в БГ - заради *** като вас.