Давутоглу вероятно губи лидерския си пост в партията

Говори се за разрив между него и Реджеп Ердоган
5 май 2016 09:37, Елка Василева
21
Давутоглу вероятно губи лидерския си пост в партията
Реджеп Ердоган и Ахмет Давутоглу. Снимка: архив, Reuters

Турският премиер Ахмед Давутоглу вероятно ще се прости с поста лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

В края на май, преди началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, ще се проведе извънреден конгрес на ПСР. Давутоглу няма да се кандидатира за лидер на ПСР и на негово място ще бъде избран друг. На конгреса Давутоглу ще каже сбогом на ПСР, посочват анализатори, цитирани от БТА.

Още по темата

Новината съобщи пръв телевизионният канал CNN Turk след провелата се снощи среща между президента Реджеп Таип Ердоган и Давутоглу, която е продължила около час и половина в президентската резиденция.

Срещата се очакваше с изключително внимание, защото през последните дни в медийното пространство се появиха слухове за разрив между двамата. Твърдеше се, че в средите на ПСР има недоволство от Давутоглу. Близки до ПСР анализатори бяха прогнозирали, че ще се стигне до разрив между Давутоглу и президента.

Очаква се днес Давутоглу да направи официално изявление.

Засега анализаторите не посочват кой ще бъде вероятният наследник на Давутоглу.
Давутоглу и Ердоган в продължение на 21 месеца работеха в екип. Между двамата имаше единомислие по важни въпроси като войната в Сирия, положението в Египет, борбата срещу т.н. паралелна държава. Твърди се, че именно единомислието е било решаващ фактор за Ердоган, когато той посочи Давутоглу за лидер на ПСР и гарантира неговото избиране.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Загиващата държава сте вие, кюрдите и Путин ще ви оправят!
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До extremist; Да , турците изпращат децата си в българските университети защото имат пари, плащат добре, изучават децата си в България и други страни защото все още няма места за децата й във университетите на Турция. За разлика от твоята загиваща държава в Турция ежегодно се раждат над1.350.000 деца и база за всички все още няма-но след около 5-7 години ще има.А след като вече се сдобият с база в Турция почти всички твои университети ще угаснат и фалират защото се поддържат с турски пара.Ясно?
10
0
 
1
 
! Отговори
1234 преди 7 години
суганьови глави
9
1
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Да хванеш единия и да треснеш с него другия! Все читаци.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един мустак по-малко.
7
1
 
5
 
! Отговори
едно преди 7 години
до :5 Много добре казано,Браво!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера някакъв турски форумен *** твърдеше, че напускането на Давутоглу било измислица на българските медии и че нямало такова нещо, защото не го били казали по турските телевизии...
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, грешките на Ердоган са винаги печеливши
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 3; Има да гониш във всичко, икономика, доходи, възможности за учене и работа, стандарт на живот, медицинско обслужване и т.н. "тези сополиви". А вие за какви се имате? Недохранени,недолекувани,недообразовани,полугладни, полуголи, полуна*бани.Всичко при вас е полуразвито, досущ както вас самите.Омразата и завистта ще ви задави, но няма да ви помогне да станете хора.Вие сте единственното племе което казва :"Я не сакам да съм добре, я сакам Вуте да е зле". Досущ катко в случая с Турция
3
4
 
4
 
! Отговори
едно преди 7 години
"Анадолската драма" е Фактор на балканите,а и бе само,за разлика от нас в Бг.никой не ни бръсне за слива...
2
12
 
13
 
! Отговори
едно преди 7 години
Колкото и да са зле,не са като нас..Винаги са били преди нас за всичко.Ама нали през комунизма казваха:Турците ядът "слама"май ние ядем слама.
1
8
 
14
 
! Отговори
2 преди 7 години
сега ще си го преместя....Турция не ме интересува...който го интересува да отива там!