София към Скопие: Държим на искрените отношения!

Премиерът Борисов се срещна с македонския президент Иванов
1 юни 2016 11:22, Елка Василева
24
София към Скопие: Държим на искрените отношения!
Георге Иванов и Бойко Борисов. Снимка: МС

На среща с македонския президент Георге Иванов премиерът Бойко Борисов изрази загриженост за ситуацията в съседна Република Македония.

"Като добър приятел на Република Македония България държи на искрените отношения между двете държави, което означава открито да бъдат споделяни притесненията. Смятаме, че изходът от ситуацията може да дойде само чрез диалог между всички политически партии и осъществяване на необходимите реформи в интерес на всички граждани и спазване на постигнатите договорености", заяви Борисов.

Още по темата

Борисов и Иванов се обявиха за бързото приключване на преговорите по двустранния договор за добросъседство и сътрудничество, което ще даде нов тласък в процеса на европейска интеграция на Република Македония.

Двамата обсъдиха редица теми, сред които мигрантската криза, Близкия изток, интеграцията на Западните Балкани.

Бойко Борисов изрази последователната позиция на страната ни, която продължава да подкрепя европейската и евроатлантическата интеграция на Република Македония.

"Убедени сме, че бъдещето на всички държави от Западните Балкани е в ЕС. Потвърждаваме готовността и желанието да обсъждаме и да оказваме експертна помощ на Република Македония по конкретни въпроси, свързани с нашия опит, за да се постигне съществен напредък по пътя на страната към членството й в ЕС и НАТО", посочи премиерът Борисов.

Президентът на Република Македония Георге Иванов е на посещение в България за участие в Срещата на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
7
 
! Отговори
Вистината преди 7 години
Македонците не заслужуваат да имаат држава, почнуваи од заблуденоста со конструираната историа па понатаму економиа, проблемот со шиптарите итн итн. Малку сме оние кои а признаваат историската вистина и согледуваат вистинските проблеми кои ги имаме како и кои се нашите вистински неприатели (а Бугариа во тие воопшто не е).Допрва Македонците е а бараат Бугариа ама тогаш е им биде касно.
13
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До DeliormanСвобода от кого и за кого?И в тази връзка, да поставим светият кръст върху Света София, да освободим земите християнски от агаряните, да освободим Мала Азия, изконна християнска земя
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност Македония пасивно прави доста голяма услуга на България като задържа албанската *** на своя територия, нека скачат и да викат че са Македонци само да си държат АлиБаба при тях !
11
8
 
1
 
! Отговори
Deliorman преди 7 години
Svoboda za Deliorman
10
0
 
12
 
! Отговори
Откритие преди 7 години
Македонските археолози намерили шлема на Александър Македонски. Продължили да копаят и намерили и мотоциклета му!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце като го гледам на снимката ... нещо го е хванал токот ?
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5Ми аз се возих в Охрид за 30 денара преди месец, което е около левче :)Но рейса беше леко междуградски, но и вътре в града май е толкова.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко ли века ще продъвжат реформите . Нима всеки проблем на държавно ниво тряб ва да се решава чрез реформи .
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Туй нашто момче много фотогенично излезе. Че и специалист по ръкостискане. Нека продължава да работи за добрите отношения с всички до Марс, но да не забравяме, че сме на последните места по доходи, здравеопазване и образование.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Като добър приятел на Република Македония България държи на искрените отношения между двете държави, което означава открито да бъдат споделяни притесненията."Това лигавене по брюкселски дразни адски много.
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
макетата си бяха най добре като сръбска провинция в югославия.сърбите им хвърляха по някой кокал и те лаеха срещу България.
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбоманите от Скопие ще ядат наденицата :)
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия като ровиха толко в скопие найдоха ли ги кокалите на александър велики или хванаха х. на албан велики
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боце Борисовски - гарант за отношенията с братска Македония :)