Сръбските медии решиха: Асен най-вероятно се е самоубил

Операторът бил скочил от висок етаж в Нови Белград
11 яну 2017 09:22, Екип на Dnes.bg
83
Сръбските медии решиха: Асен най-вероятно се е самоубил
Снимка: Facebook

Откритият мъртъв в Белград оператор Асен Петров най-вероятно се бил самоубил. Това пишат последно сръбските медии, след като няколко дни за смъртта на българина в тях нямаше никаква информация, а първите публикации в западната ни съседка бяха от вчера – и то с позоваване на българските медии.

Асен Петров бил скочил в ранната утрин на 6 януари от 18-ия етаж на жилищен блок в Нови Белград, пише сръбският вестник "Блиц".

Повечето хора, които живеят във въпросния блок, дори не знаят, че в тяхната сграда се е случила трагедия.

Още по темата

"Това момче не е живяло в нашата сграда. Ключовете, които са били намерени у него, не са от нашата входна врата. Вероятно някой го е пуснал да влезе", каза домоуправителят на блока, който е и един от малцината, които изобщо знаят, че младият мъж е скочил от тяхната сграда.

Осемнадесети етаж и общата тераса са мястото, от което се бил хвърлил Петров, пише сръбското издание, като уточнява, че за да стигне до терасата, той е трябвало да се спусне от 19-ия етаж.

Според човека, който живее в блока, Асен Петров се бил спуснал през прозореца и то на почти минус 10 градуса, колкото е била температурата във въпросната сутрин, на терасата, от която скочил.

"Вратите на терасата са заключени, но на 19-ия етаж има прозорец, от който може да се стигне до терасата. Най-вероятно той се е спуснал там и след това се е самоубил", заключава домоуправителят на блока.

Вестник "Вечерне новости" също твърди в електронното си издание, че по първоначална информация Петров по неизвестни засега причини най-вероятно се е самоубил, скачайки от блок на улица "Милутина Миланковича" в Нови Белград.

Версията за самоубийство обаче се отрича категорично от колеги на Асен. Те твърдят, че младият мъж е правил планове за предстоящите Йордановден и Ивановден и не е бил в депресия. Според тях Асен е жертва на злополука. Една от големите загадки е защо той изобщо е бил в Белград. Младежът е бил на ски и сноуборд в Копаоник, известният зимен курорт в съседна Сърбия. Той е трябвало да се прибере в България още на 6 януари.

Притеснена, че го няма, сестра му пуснала съобщение от Facebook профила на брат си: "Здравейте, приятели на Асенчо, може ли да ми дадете повече информация за брат ми, тъй като замина за Сърбия и трябваше да се прибере вчера, в петък, а телефонът му не работи? Моля, звъннете ми или ми пишете на вайбър. Ако знаете телефоните на другите хора, с които е пътувал, ще ми е от полза. Милена".

След много усилия тя научава, че брат й е наел апартамент в Белград чрез компанията Airbnb. В резервацията посочил имената на Борислава Ненкова и Михаела Маринова като негови придружители, но никой от познатите на младежа не ги познава.

"Хостът от Airbnb е казал, че Асен е пристигнал на 3-и януари със самолет (въпреки че на близките си е казал, че са с две коли) и е напуснал апартамента, като го е оставил "в чист вид", на 5-и.

Близките му научават, че той е пътувал с Air Serbia, но не успяват да получат подробности от авиокомпанията. При проверки по летищата името му не фигурирало.

Едва в понеделник вечерта семейството на оператора научило за смъртта му. Обяснили им, че е починал при падане, но без подробности. Така мистерията около смъртта на оператора продължава да се заплита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: БелградАсен Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАЧЕСТВЕНИТЕ СЪРБИ НАПУСНАХА СЪРБИЯ ПРИ МИЛОШЕВИЧ. ПОСЛЕ ПОКРАЙ ВОЙНАТА СЕ Появи рускоговорящии се установиха ТРАЙНО КАТО СПЯЩИ КЛЕТКИ. Голяма част от Сърбите нямат и Представа за това. ПО ДУША СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ЛЕПА БРЕНА И ДА СЕ ПРАВЯТ НА СИЛНИ. ТОВА НЕ Е САМОУБИИСТВО.
9
8
 
12
 
! Отговори
коги преди 7 години
най-вероятно е ял много лютеница и решил да провери дали може да лети като батман! Шегата на страна, лека му пръст на момчето. Според мен има нещо гнило /не вярвам да е самоубийство/
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 6Ако имаш доказателства дай ги на близките и компетентните органи. Ако е само да си чешиш езика и да говориш глупости, едва ли тази тема е най-подходяща да се упражняваш.
7
10
 
19
 
! Отговори
Милицай преди 7 години
Сега ако не бяхме евромедузи, щяхме да намерим двете кифли, да си поговорим с тях в мазата, и за един час всичко щеше да е ясно, пък на кифлите синините ще минат за седмица. А сега не седмица, а месеци ще се влачи и накрая нищо няма да се разбере.
6
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На крива ракета (бълг*арак) сърбите му виновни......
5
1
 
42
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Е, къде видя наши политици да говорят че е самоубийство и да лъжат. Това го твърдят сръбски медии, които могат да си пишат всичко. Защо изопачаваш нещата.
4
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно е че са го убили просто нашите политици лъжат както винаги
3
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дали му се е искала да полети след /кошчето/ - е полетял е.
2
34
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поредното объркано създание, лъже семейството и близките си и накрая скача от някой покрив.Какво е правил там? Защо? Остава хората след себе си с много въпроси и болка да се опитат да го разберат. Едно време като имаше казарма такива объркани момченца все пак бяха отсявани по някакъв начин или от лекарската комисия или от самата служба. Сега всичко е оставено на случайността.
1
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колко романтично - да отидеш в Белград да се самоубиеш на Нова година....вместо в София