"Сърбия данас" сензационно: Тръмп е по произход от... Трън

Сръбското издание обаче го обявява за наполовина сърбин, наполовина българин
9 фев 2017 13:20, Елка Василева
194
"Сърбия данас" сензационно: Тръмп е по произход от... Трън
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Американският президент Доналд Тръмп бил по произход наполовина българин и наполовина сърбин, като корените му били от Трън, пише сръбският вестник "Сърбия данас", като цитира Тодор Дичев, бивш български посланик в Япония.

До този извод Дичев бил стигнал след обстойно изследване на произхода на Тръмп. То показало, че корените на президента на САЩ стигат до Трън, който се намира на самата българо-сръбска граница.

"Надявам се, че при първата си обиколка в Европа Тръмп ще посети и България и Трън, откъдето са неговите корени", е цитиран Дичев от сръбското издание.

"Сърбия данас" обаче стига до заключението, че по произход Тръмп е по-специално шоп, което според автора означавало 50% българин и 50% сърбин, и не пропуска възможността да пробута за пореден път сръбската теза за шопите като отделна нация, като част от сръбската нация или каквото и да е друго, но не и българи.

Припомняме, че преброяването на населението в Сърбия през 2011 г. шопите са били отделени като националност и 142 души били заявили, че са шопи по националност. 

"Сърбия данас" цитира Йован Игич – бивш сръбски полицейски инспектор и служител в Агенцията за сигурност и разузнаване, който бил познавач на тематиката – за шопите. Той обяснява, че шопите са племе с богата история.

"Едно от най-силните доказателства за историята на шопите е езикът, тъй като в Стара планина и от сръбска, и от българска страна, се говори шопски език. Лаишки казано, той е смесица от сръбски и български език, но това е отделен език", казал бил Игич.

Припомняме, че и от двете страни на българо-сръбската граница живеят българи, които говорят български диалект, тъй като браздата е изкуствено прокарана съгласно Ньойския договор от 1919 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иван Костов , Ивайло Московски , Цветелен Кънчев абе всички са българи ама с ромски корени , алооооооооо кръвта вода не става
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименна всеки три села диалект и местни фасони можем да направим по едно племе, кое от кое по-античко и по-велико. всяка колиба - държава с шльокавица и доктрина против българите. само още две-три Фондации требат като на шопето, на русенското маковейче или на оня пиринския македоноид и поне 20 федерации ще оформим на Балканите за угода на хазарите.
51
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Побългарихме ромите , турците , помаците , арменците що пък не и другите
50
9
 
14
 
! Отговори
исторически преди 7 години
Българите и сърбите сме един народ и си личи в говора и езика.Който ни мрази като турците винаги ни разделят в някакви спорове.Истината е че сме един народ на Балканите без гърците и турците.
49
0
 
14
 
! Отговори
Трънчанин=българин преди 7 години
Колега,направил съм достатъчно бели, високи, стройни, руси и синеоки момчета и бели, високи, стройни чернооки и тъмнокоси момичета. Напънете се малко и вие. Не мога сам да оправя целия генофонд на България.
48
0
 
23
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До Ниш си е Българско. Сърбия няма. Сърбия има само на една карта в Кремъл и толкова. Сърдете се на руснаците.
47
0
 
16
 
! Отговори
рашки преди 7 години
тия Рашковци след великосръбските идеи и дадените им чужди територии от Великите сили ще си свият до територията на княжество Рашка и край
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сръбските тези, че разни българските диалекти са отделни езици на отделни народи показва, колко коварни са сърбите, но тя историята им плати и ще си плащат още! Защо не напишат реалния факт, че Белград е БЪЛГАРСКИ град, че Ниш е БЪЛГАРСКИ град, че Косово е БЪЛГАРСКА земя! Сърби, сърби, още много ще ви сърби!
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трънчани са готини хора, големи инатчии верно, ама са много работливи и свестни. И трънският диалект е уникален! Жалко, че вече почти никой не го говори.
44
1
 
14
 
! Отговори
браво преди 7 години
Да имаме един българин ,че и президент на САЩ.Супер е ,щото да ви кажа един чист българин не виждам в нашите политици .Все с имената Кара .... Абе страшна работа.
43
0
 
20
 
! Отговори
Шопа с топа преди 7 години
Ами то си беше ясно Тръмп е лорда на Трън :)Затова е и толкова бодлив!А истиското име на Ван Гог е Иван Гогов!!!
42
0
 
10
 
! Отговори
да преди 7 години
утре унгарците във Войводина ще се отделят и жалката Сърбия си заминава.. а да не забравя.. Косово с 2 млн. албанци население и то е сръбско.. нали ха ха ха ха ха ха ха
41
0
 
20
 
! Отговори
Трънчанин=българин преди 7 години
Само че ако в град Трън и в цялата околия се намери един човек който да каже че е сърбин, или също така поне и един шоп, аз ще си отрежа оная работа публично на площад Народно събрание.
40
7
 
10
 
! Отговори
е,и преди 7 години
А Волен Сидеров си е чист турчин .............
39
0
 
11
 
! Отговори
да преди 7 години
според сърбите Велика Сърбия е до София вкл и Трън и като си помисля че боко посрещаше сръбския премиер с топовни гърмежи ....и нито едно искане не посмя да направи към сърбия нито за българските национализирани имоти , нито за защита на населението там и изпрати един безродник грантаджия в ниш Едвин Сугарев
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност е Македонец.
37
1
 
19
 
! Отговори
да преди 7 години
то за това тая глупава държава Сърбия е като Нокиа - всяка година я правят все по-малка.. все чуждото искат, а накрая губят и своето.. т'ъпо племе
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбите твърдяха същото и за Путин. Че бил сърбин.
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе сите сме ***
34
2
 
15
 
! Отговори
сърбите преди 7 години
сръбските мекерета , тези западни покрайнини какви са , в пирот какви са , който не се сърбизирал покрай някаква облага в този край си знае , че е българин открай време сърбите измислят всякакви теории , и този игич е игов сръбско ***