Божидар Димитров: Заев иска Македония да е полуалбанска

"Напрежението ще остане, бъдат ли приети албанските искания"
6 мар 2017 13:45, Елка Василева
45

Напрежението в Македония няма да спре, ако Зоран Заев сформира правителство и отстъпи пред албанските искания. Това каза пред репортер на Bulgaria ON AIR историкът Божидар Димитров.

Според него действията на Заев са опит за превръщането на Македония в двусъставна държава, с тенденция да стане албанска, тъй като албанците в западната ни съседка имат демографски напредък, а македонците намаляват.

Още по темата

"Президентът Георге Иванов е прав да откаже мандат на Заев, тъй като лидерът на Социалдемократическия съюз бе готов да продаде македонската идея, да смени името на държавата и нейния флаг", каза Димитров.

Историкът е на мнение, че една от най-големите политически партии в Република Македония - ВМРО-ДПМНЕ ще организира митинги и ще провали правителството на Заев, ако то дойде на власт.

От друга страна Димитров посочи, че страната не може да направи голяма коалиция, тъй като албанците ще се отцепят и ще се присъединят към Косово или ще сформират трета албанска държава в своя регион.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Македония Е полуалбанска. Колкото по бързо приемат този факт и се разделят, толкова по добре за тях. Не го ли направят, следва война и тогава цяла македония ще стане албанска. Заравянето на главаат в пясъка не само, че не решава проблема, ами той става още по голям. С лозунги и патриотарски бръщолевения нищо добро не ги чака макетата.
11
3
 
5
 
! Отговори
... преди 7 години
Абре макета де сте бре! Ко става земете кажете нещо! Или вие вече си готвите ибричетата и вазелинчето! Епа щом ви харесва така, така да бъде! Хай сега ми кажете пак за Ал. Македонски и за адам и ***! Че може да ви е като за последно, после албански уи ше играе в "държавата" македония! И сичките "наследници" на сашко македонски и мъжки и женски, яко ше му се кефят! Някой казват, че и той се е кефел на такива неща, така, че може наистина да е наследствено! ;)
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Toya naliva maslo v ogunia.
9
16
 
3
 
! Отговори
Татарин преди 7 години
Монкейдония трябва и ще бъде албанска
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още Захари Стоянов пише как албанците са били толерирани в Османската империя и са се заселвали в Македония. Било каквото било, но тези хора вече живеят там и са около 30% от населението на Македония. Рано или късно ще има федерация на македонци и албанци с два официални езика.
7
2
 
17
 
! Отговори
Свидетел преди 7 години
Липсата на бели хора ще провали Европа . Белият човек е носител на морал ,култура и цивилизация. Чърчил го е казал .А той е историк и през 20 те г на 20 век е за фашизма.
6
5
 
7
 
! Отговори
а истината е преди 7 години
А ВМРО носи в името си Македония,не и България.Имаме партия ,в която се пропагандира македонизма.Има и някакви партии за европейкси развития и това е .Гришо ,ром ,Ицо кюрд ,Пулев ром ......Кои са българите? Белите хора в бг са явно от келтски ,готски или славянски произход .
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако признаването на езика и статуса на даден ,немалък етнос в една държава ,става по демократичен начин и се регулира със закон,няма да има проблем.Трябва да се погледне истината в очите,а тя е,че албанците не са никак малко в БЮРМ и имат своите права,на граждани на Македония.По-добре права на албанци в европейска БЮРМ,отколкото сръбска хегемония с руско-сръбска ,антибългарска Македония.
4
8
 
5
 
! Отговори
да знаете преди 7 години
Македония и България са скачени съдове както Шишманова и Срацимирова Българии .И да се мразят заедно поемат надолу към Азия.Европа също .Но ние най -напред. Пък и с лидери като Божо и Бойко май си го заслужаваме.
3
2
 
20
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Ако в България имаше политици, отдавна щяха да са финансирали българска партия в Македония. Както са тръгнали нещата, скоро една наша територия на която живеят много българи ще стане албанска. А можеше балансьор в македонската политика да е българска партия. Но така е като са ни късогледи политиците.
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя пък какъв му е проблема със Македония не мога да разбера, каквото кажат големите туй ще е. Какво има да се чуди, нима някой го пита за Косово нещо, нека си придава тежест ама да не забравя че всъщност тежестта му е нищожна, а при определени условия дори отрицателна.
1
8
 
12
 
! Отговори
ало преди 7 години
Ти Божидаре ,дето каза,че Доган е патриот .Тоя дето каза,че Балканската война е етническо прочистване и искаше федерализация на България .Ти ,да мълчиш ,помним какъв *** си.