Муслиу: Сърбите да са благодарни, че не искаме и Ниш!

Кметът от Южна Сърбия за идеята за обединяване на Албания и Косово
Обновена: 21 апр 2017 10:17 | 21 апр 2017 10:14, Елка Василева
131
Муслиу: Сърбите да са благодарни, че не искаме и Ниш!
Снимка: архив, Reuters

Кметът на община Буяновац в Южна Сърбия Йонуз Муслиу заяви, че официална Тирана има пълната подкрепа за „обединяването на Албания и Косово“, ако те бъдат лишени от европейска перспектива, но не и без Прешевската долина /така албанците наричат южносръбските общини Буяновац, Медведжа и Прешево, в които те са мнозинство/.

Муслиу заяви, че подкрепя заявеното по-рано от албанския премиер Еди Рама и косовския президент Хашим Тачи за обединяване на Албания и Косово.

Още по темата

„Съюз на Албания с Косово без Прешевската долина, без Медведжа, Буяновац и Прешева, е безсмислен. Сега е ключовият момент Албания и Косово да покажат на Сърбия, че това е част от Албания, която не бива да пипат“, каза Муслиу, цитиран от РТС.

Той твърди, че Прешево, Медведжа и Буяновац са съставна част от държавата Косово, от която са насилствено разделени.

Муслиу каза още, че съзнава, че това няма да се хареса на Сърбия, както не й хареса по думите му отцепването на Косово.

„Без Ниш това не е „Велика Албания“ и Сърбия дори трябва да ни е благодарна, че албанците искат обединяване само на Албания, Косово и Прешевската долина“, каза Муслиу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
15
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Кефи ме как още има хора които си мислят, че защото има НАТО и тн. вече едвали не не може да има войни за територия....ехооооо Крим? Израел Палестина? Индия/Пакистан и тн....
22
0
 
19
 
! Отговори
? преди 7 години
Сърбите да се навият - дават Прешево, но си взимат Североизточно Косово. Всички албанци в Сърбия напускат Сърбия, и всички сърби в останалата част на Косово се прибират.
21
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИШ е български град до 1878 година....по добре да се върне в България!
20
7
 
19
 
! Отговори
123 преди 7 години
ЕТО - вече искат обединение с Албания! Въпрос на време беше...а е и въпрос на време да започне това... А "нашите" (и не само) либерасчета говориха, че нямало да се случи това :DСамо че...ако влезнат сърбите, дори БЕЗ руснаците, ще си земат Косово за 4-5 дни...и "Бондстил" ще изчезне набързо...или ще го направят на сръбски хотелски комплекс-атракцион :)
19
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не забравяйте, че Турция си иска България
18
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел трябва да си ходи... Очевидци е че жена не може да управлява в мъжки свят. ЕС не реагира адекватно на нищо. Трябва мъж да поеме Германия и да сложи ред . Вече почнаха да ни се качват на главата всякакви ***. Кои бяха трея албанци,че ще плащат Европа? Кои сте вие бе? Това е най-богстия континент? Ще ви смаже когато реши . Я се дръжте малко...
17
8
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
Обаче шиптърките са хубави, тях може да ги покръстим!
16
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На такива изказвания НАТО трябва да реагира веднага! Никой в модерни времена не трябва да посяга на чужди територии ! Това е било грешно и едно време сега продължава да носи проблеми. Албанците трябва да бъдат предупреждавани за нанасяне на удар ,ако продължат със заплахите. Те заплашват ,че ако не бъдат приетивЕС едва ли не ще нападнат Сърбия ?!? Това е нечувано нагло изказване.
15
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Сърбия , Македония , Черна Гора и Балгария бяха приятели , шиптърите да стояха мирно. *** народ.
14
13
 
42
 
! Отговори
така става преди 7 години
Крадоха земи от Босна, крадоха земи от България, сега да не се чудят, че някой им казва, че крадените земи не са техни. Факт не са техни тия земи и много други и те са крадени, много земя имат да връщат. Сърбия и Русия забъркаха тая каша, ама сега само сърбите ще я сърбат! Ние да си затворим границите и никого да не пускаме, пък те нека се колят с шиптърите!
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринаV Slovakia veche e zabranen. Ot 3 meseca
12
6
 
30
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Сигурен съм че ще има възродителен процес в европейски този път тогава ще ги питам соросогадите могат ли да си изядат сами лай ата
11
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбите да са благодарни че от 30 години в България управляват НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, иначе отдавна Ниш, Босилеград, Пирот и целите Западни покрайнини да бяха български
10
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
София ще бъде присъединена към Велика Македония. После Велика Македония ще се окаже Велика Албания и накрая Велика Албания ще бъде присъединена към Ердоганистан.
9
2
 
53
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Рано или късно исляма ще бъде забранен в европа
8
2
 
39
 
! Отговори
ОПЕРАТИВНО СКУЧЕН преди 7 години
Да..., това е видимото проявление на това, което отдавна е започнало и за което отдавна са похарчени много сили и средства..... Това, което всички се правеха, че не виждат и си мислеха, че затваряйки си очите за него - то не съществува. Милиардите похарчени от Турция и Саудитска Арабия в този регоин, включително и в Македония е време да родят своите плодове... Този път искрите може да прехвъкнат и у нас....Боже, пази България!
7
6
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя нещо се е объркал. Ниш е български.
6
3
 
32
 
! Отговори
до 2 Професор преди 7 години
Спи спокойно " професоре" ако не бъдат спрени още сега ще вземат и софия заедно с тебе както си спиш. Сигурно си "падаш" по мюсулмани.....
5
5
 
58
 
! Отговори
българина преди 7 години
Всичкото мюсюлманин вън от европа, скоро тези думи ще ги чуете от ердоган към България, докато не отцепят части от България няма да се спрат фесовете
4
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Започва началото на края на балканите. Плдкрепяните от ЦРУ ислямски *** се готвят да превземат територии с война. Ако си мислиме, че ще подмине БГ се лъжем. Ислямът трябва да бъде изкоренен най бързо от балканите.