Сърбия: Велика Албания означава балканска война!

Отговорността е на Брюксел, настоя сръбският социален министър
21 апр 2017 07:37, Златко Желев
31
Сърбия: Велика Албания означава балканска война!
Снимка: Reuters

Прищина и Тирана ясно казаха, че целта им е "Велика Албания", което може да се постигне само с голяма балканска война и всичко това трябва да бъде ясно на Брюксел, на който е цялата отговорност за бъдещите събития, заяви сръбският социален министър Александър Вулин, цитиран от Танюг.

"Прищина и Тирана ясно казаха, че целта им е "Велика Албания" и обединяването на всички албанци, където и да живеят, в едно етническо пространство. Това може да се постигне само с голяма балканска война и всичко това трябва да бъде ясно на Брюксел, който, ако не е в състояние поне да го осъди, да даде да се разбере, че такова поведение ще бъде наказано, ще понесе цялата отговорност за бъдещите събития", каза Вулин.

Още по темата

"Когато имате толкова меки реакции от Брюксел, в които почти се изразява разбиране за гнева на (албанския премиер) Еди Рама и заплахата с балканска война, може да очаквате да се обади и (премиерът на Косово Хашим) Тачи, защото вижда, че такова поведение остава безнаказано. Трябва да очаквате и той да се обади и да загатне възможността за война", каза министърът.

Реагирайки на вчерашното изявление на косовския премиер Хашим Тачи, че ако ЕС затвори вратите си за Косово всички албанци в региона ще живеят в една държава, Вулин подчерта, че Тачи е започнал като терорист, във войната, и от него не може да се очаква да разбере каквото и да е друго.

Той подчерта обаче, че ако Брюксел продължи да реагира така меко на заплахите с балканска война, трябва да е наясно, че отговорността за всичко, което ще става на Балканите, е негова.

"Отговорността вече не е нито на Албания, нито на Прищина, защото ние знаем, че те винаги са мечтали за Велика Албания, че винаги ще мечтаят и ще направят всичко, за да я постигнат, ако не бъдат спрени, ако не бъдат наказани преди да се опитат. Отговорността сега е на Брюксел", каза министърът.


31
Още от
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Гост преди 9 месеца
Подобни изявления са очевидно подтикнати. Това е хитър ход да направят Сърбия по-отстъпчива, че много взе да се произнася напоследък: Или ще признаете Косово или Косово ще стане част от Албания с все сръбските покрайнини. Обратното разбира се няма да бъде разрешено. Мюсулманските малцинства се оказаха удобен инструмент за натиск върху вироглавите балкански славяни.
22
1
 
4
 
! Отговори
Гост преди 9 месеца
Твърде е възможно да опитат да накажат Сърбия повторно за демонстрацията и на добри отношения с Русия.
21
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сърбите носят вината за радикализирането на балканските мюсюлмани.Със своя националшовинизъм и лакомия за територии, и стремеж за доминация,подстрекавани от Русия,сърбите радикализират унизените от тях,албанци и бошняци ,и дестабилизират Балканите.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Скоро и Турция ще иска България, но ние ще им я дадем без война, защото сме добрички
19
2
 
22
 
! Отговори
до 15 от славянин преди 9 месеца
За кой ли път се убеждавам че ''българин'' е диагноза, а не националност - докато от югоизток работят усърдно за нова османска империя, осран Ганьо се радва, че албанците искали части от Сърбия! Ами че те искат и половината Македония и един ден на Балканите ще се събудиш с турско-албанска граница бе, тулуп!
18
3
 
2
 
! Отговори
Бултрас преди 9 месеца
Ха-ха-ха.Велика албания,като автономия на Велика България.Грозните албанки домашни прислужнички.За друго не стават,а албанците овчари.Тези квадратни глави мислят с долната.
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До jimmy

А ние българите ще връщаме ли земята на траките, ромеите и готите?
А русняшките ти гаспадари ще връщат ли земята на монголите или на хилядите народи, населяващи сегашната РФ?
16
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Злорадствате за сърбите, ама не се замисляте, че след някоя година ще имаме радикализирана Турция от едната страна и радикализирана Албания от другата. Тогава какво ще правим, мислите ли и за утре? Или е по- важно на Вуте да му е зле?

Прост народ- слаба държава!
15
11
 
29
 
! Отговори
... преди 9 месеца
След като след първата балканска война откраднаха нашите земи според подписан договор в Македония сега да си сърбат попарата. България трябва да ги гледа как се колят и да не пуска никакви бежанци, бегълци, дезертьори и.т.н. Те си забъркаха тая попара с помощта на Русия, като крадоха чужди земи, сега те да си я сърбат!
14
2
 
16
 
! Отговори
10 преди 9 месеца
Точно това питам и аз. Какво пречи всички да си живеят в свои си държави?
13
2
 
14
 
! Отговори
До 10 преди 9 месеца
Ти в ред ли си?
Какво пречи на българите да си живеят в една държава, а не в поне 8 държави, както е сега?
Какво пречи на сърбите да си живеят в една държава, а не както е сега в Сърбия, вкл. и Косово?
Какво пречи на унгарците да си живеят е една държава, а не както е сега освен в Унгария, унгарци живеят и в Румъния (6,6% от населението на Румъния), в Сърбия, където 3,5% от населението на Сърбия са унгарци. В Австрия 2,3% от населението говори унгарски и т.н.
12
4
 
6
 
! Отговори
до 8 шматка преди 9 месеца
Изключително точен ник сте си сложил. Само как точно сте се определил !.
11
4
 
31
 
! Отговори
до 10 преди 9 месеца
Тук идеята на Албания е да присвои територии в които живеят етнически албанци и без война това няма как да стане но ти неможеш да разсъждаваш.
10
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Че защо да не може всички албанци да живеят в една държава? Ако сърбите не им пречат защо да има война? Някой пречи ли им на сърбите да си живеят в една държава?
9
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо Крим е в полезрението на хамериканците ?! Косово не е ли същото ?! 2 % се определят като българи.
Чакам с нетърпение развитието защото Сърбия влиза в ЕС до 2-3 години
8
9
 
22
 
! Отговори
шматка преди 9 месеца
До българина
Колко си жалък
Къде видя всичките тези величия у сърбите
Май си фен на Лепа Брена
Какви майки ви раждат вас бе
7
35
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Обикновен Българин

Не си българин а обикновен русофил. Има огромна разлика!
6
5
 
22
 
! Отговори
маке преди 9 месеца
днес бг
за албански реотан да сте слушкали за пукотевицата у френско ке напишете след 5 дена
5
64
 
39
 
! Отговори
Обикновен Българин преди 9 месеца
ШАПКА ИМ СВАЛЯМ НА СЪРБИТЕ.
ВЕЛИК НАРОД С ВЕЛИКА ИСТОРИЯ И ВЕЛИКА И НЕЕЕЕЕЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА.

А НЕ КАТО НАС, ОВЦЕЕЕЕ.
4
16
 
75
 
! Отговори
zeus преди 9 месеца
Бях още ученик когато даскала по история ни разказваше за плана на САЩ да създаде така наречения "мюсюлмански полумесец" на Балканите, от Турция до Сърбия.