Страх в Бодрум и на Кос, чакат вторични трусове от 6 по Рихтер

Туристическият сезон е напълно провален
22 юли 2017 10:21,
81
Страх в Бодрум и на Кос, чакат вторични трусове от 6 по Рихтер
Снимка: Reuters

Жителите на гръцкия остров Кос и турските курорти Бодрум и Мармарис се възстановяват от земетресението, което разтърси региона вчера. Стотици спаха на открито. Част от транспортните връзки на остров Кос все още са разрушени.

След мощното земетресение от 6,7 по Рихтер в Гърция хората продължават да са в паника. Вторичните трусове вече са над 200. А сеизмолозите предупреждават, че ще продължат до края на месец юли. Очаква се и нов вторичен силен трус от над 6 по Рихтер.

Още по темата
Именно страхът от нови трусове и повредените сгради принудиха жителите на остров Кос да прекарат нощта на открито, разказва БНТ. Много от тях пренощуваха в колите си, а друга част заедно с туристите, посетили острова, спаха в палатки по плажовете или край басейните.

Категорично туристическият сезон е провален, масово се отказват резервации от вчера, предава Нова тв. Туристите, които вече са там, се изтеглят.

В Турция вълни с височина 1,5 м са се образували след силното земетресение, съобщават турски медии, които цитират данни на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации.

Според сеизмологичната обсерватория "Кандилли" вълните са навлезли на 100 метра навътре на турска територия.

В едно от пристанищата край Бодрум са пострадали близо 60 малки кораба и лодки. Над 350 души са получили медицинска помощ в курорта, 25 от тях остават под медицинска грижа.

Земетресението с магнитуд 6,5 по Рихтер отне 2 човешки живота. Двама туристи бяха затрупани от сграда, която се срути в бар на остров Кос. Други над 500 души пострадаха на острова и по турските курорти. Голяма част от сградите са пострадали. Пристанището на остров Кос продължава да бъде затворено. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: КосБодрумЗеметресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕрдоган е ученик на Хитлер и се е изказвал позитивно за него. В "Моята борба" Хитлер ясно е обяснил необходимостта от жизнено пространство за екзистенциализма на даден народ. Турците след 50 години ще са 150 милиона и ще имат нужда от нови територии за живот. Армията им ще бъде в пъти по-многобройна и мощна от балканските взети заедно. Въпрос на време е Турция да прилапа гръцките острови, западна тракия, кърджали и други. И никой няма да може да се противопостави.
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека се опита Ердоган да прилапа нови територии на Балканите.Ще бъде посрещнат с олово и огън.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКакво има да знаеш за Гърция? Гърция след 50 години няма да има ако нещата продължават така. Вие след 50 години ще сте 150 милиона, Гърция ще е под 10 милиона. Рано или късно ще поискате своето жизнено пространство. Първо ще прилапате остатъка от Кипър, а после гръцките острови и западна тракия. Накрая някой праведен наследник на Мустака ще измисли причина да завладее остатъка от Гърция - например гърци бутнали турска баба на тротоар. Мавзолея на Ататюрк ще бъде сринат със земята
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снощи показаха по турските новини...в застрашените региони чакат в готовност 300 линейки...По време на труса хотелите имали страхотен план за евокулация...От Къзъл Ай са в действие за хората, които чакат вънка...снабдява им се храна, вода, понеже някои не успяли да си вземат пари като излизат...Факт е, че в подобни случаи имат добър план в Турция...за Гърция незнам!
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГАДИНИТЕ ПАК ЩЕ ИСКАТ ПОМОЩИ ОТ ЕВРОСЪЮЗА КАТ, ЧЕ НЕ ГО ИЗДОИХА ДОСЕГА!----------МЕРКЕЛ ЛИЧНО НАРЕДИ ДА СЕ ПОМОГНЕ НА ГЪРЦИЯ СЪС ЗАЕМИТЕ ИМ!! А ТРЯБВАШЕ ДА ГИ ОТБИЧИ И ДА ИМ СЕ ....... МАЙКАТА.... :D
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците ще прилапат остатъка от Кипър и половината гръцки острови за да построят бази на тях. Това ще се случи когато самолетът пето поколение бъде завършен. Не е вярно че Турция ще анексира територии в Сирия. За какво им е тази пустош? Турция ще анексира гръцките острови където ще разположи стратегичеки бази и ще печели от туризъм.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мустака незнам какъв е, но Бойко види ли го му се нахвърля да го целува, а мустака му отвръща с видима студенина. В момента в Турция управляват ревизионисти, сред които идеите на Ататюрк не са на почит. Ердоган утре ще тръгне да си връща "изконни" отомански територии. Какво правим тогава? Или ще чакаме подкрепа от американските ни приятели или от онази бабичка Меркел, снимаща се с бежанци? Рано или късно Ердо ще прилапа някой-друг гръцки остров - убеден съм.
5
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В софее кога ?
4
25
 
0
 
! Отговори
Малко е преди 6 години
Браво, утре и в други градове...
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туристическия сезон е провален само на определени места - най-вече на островите където има бежанци. Някой знае ли кога меркел ще си вземе отрочетата, които толкова много искаше? Незнам защо Гърция трябва да се тормози да изхранва 60 000 получ.веци. Източна и Южна Европа трябва да искат компенсации от Германия за разбутването на живота на мирните граждани. В хубавите Италия и Гърция сега гъмжи от човеккоподобни.
2
7
 
11
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
туристическиясезон бил НАПЪЛНО провален,хахаха,злобари,иска ви се
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
доста им се насъбра на малляките! Дано да няма жертви!