Анкара праща нов посланик у нас – Хасан Улусой

Турция с общо 30 нови назначения по цял свят
Обновена: 27 юли 2017 11:29 | 27 юли 2017 10:23,
50
Анкара праща нов посланик у нас – Хасан Улусой
Снимка: turkkon.org

Турското външно министерство извършва назначения на 30 нови посланици на страната по света, съобщават турските медии, цитирани от БТА. 

За нов посланик в София е определен Хасан Улусой, информира "Хюриет дейли нюз". Той е сред 16-имата дипломати в списък от общо 30 посланици, които до вчера са били уведомени за новите назначения, уточнява изданието. Сюлейман Гьокче, досегашният посланик в София, ще бъде назначен в Гватемала.

Роденият през 1966 г. Улсой е дипломат от кариерата, бил е посланик в Нигер, а освен това е бил изпращан в Нигерия, Иран, Швейцария и Съвета на Европа. Експерт е в областта на човешките права и международната сигурност, като притежава и диплома по европеистика от London School of Economics.

Владее свободно английски и френски, както и немски и норвежки.

Сред новите посланици има немалко политически назначения. Така друго име в списъка е това на Мерве Кавакчъ, която стана известна с това, че през 1999 г. бе изгонена от парламентарната зала и не й бе позволено да положи клетва като депутатка от Партията на добродетелта заради това, че носи забрадка.

Сега Кавакчъ става посланик на Република Турция в Куала Лумпур, Малайзия, пише в. "Тюркие". Това става възможно, след като бе възстановено отнетото й турско гражданство.

За посланик в Токио ще бъде назначен Мурат Мерджан, бивш депутат и един от основателите на управляващата Партия на справедливостта и развитието, а за постоянен представител на ООН във Виена - Ахмет Мухтар Гюн.

С нови турски посланици ще се сдобият също Швеция, Белгия, Унгария и други страни по света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
2
 
! Отговори
да бъде преди 6 години
....Османската империя съхрани българищината....Дай Боже българите да ви съхраняваме 5 века така като османците нас.
40
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Турция ни връща 1000 години назад в развитието, след като ставаме част от т.н.империя. Отпечатък от ориенталските нрави остават и до днес."Я погледни и другите държави, които са били в Османско Владичество...те дали са 1000 години назад...например Гърция или др, вашата изостаналост идва от "братушките ви", а не от Турция!!! Там от където е минал комунизма накарала държавите да не могат да се развият!!! Ти каква история четеш, освен приготвени от комунистите "робе"?!
39
10
 
9
 
! Отговори
Владо преди 6 години
До от ЮАРТи коя история четеш. Тези твърдения са смехотворни. Турция ни връща 1000 години назад в развитието, след като ставаме част от т.н.империя. Отпечатък от ориенталските нрави остават и до днес.
38
8
 
15
 
! Отговори
от ЮАР преди 6 години
До АнонименКонстантинопол никога не е бил наш. Днес, директните наследници и продължители на РОМЕЙСКАТА ИМПЕРСКА ТРАДИЦИЯ са Турците. Даже политиката им е Византийска. Всеки е искал Константинопол, най-достойни се оказват Турците - хем са го взели, хем са успели да го държат и се справят добре. На всичкото отгоре, имат директна заслуга за запазване на Православието - назначават (1453) за Патриарх най-големия враг на Унията с Рим (а Унията е била обявена 20 години преди това). Та, по-полека!
37
12
 
15
 
! Отговори
от ЮАР преди 6 години
За да се преборите със собственото си невежество и откровените лъжи, които ДС разпространяваше през соца, четете Историята!Част от Делиорманските Турци са директни потомци на основателите на Българската Държава! Други са потомци на Кумани, Печенеги, Узи - всички изброени са ТЮРКИ, т.е. Турци (едно и също нещо), с една дума - Тюркоезични. Всички династии на 2-рата Българска Държава са Кумани! Сиреч, домашният им език е ТЮРКСКИ. Така че, другарю многознайко, в България има Турци.
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** пак чака посланиците да му оправят коччинката. Те са му виновни.
35
0
 
7
 
! Отговори
До Вал преди 6 години
"Ей, анонимчо 27, крадлата на козметика не е изпълнявала тази длъжност, а е била бивш посланик."Е кво като е бивш има право на това ли? Или пък, ако си бивш полицай може да си продължиш бизнеса като трафикант ли? С тези мисли си заслужавате съдбата...да сте все на задна!
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано да е от типа на Сюлейман Сойлу...;-)
33
5
 
8
 
! Отговори
Вал преди 6 години
До АнонименЕй, анонимчо 27, крадлата на козметика не е изпълнявала тази длъжност, а е била бивш посланик. Явно, Вие не сте с българско самосъзнание и се пита, като е така, защо не отидете там, за където милеете.С радост ще Ви кажем сбогом.
32
6
 
3
 
! Отговори
Вал преди 6 години
Недоумявам, по каква причина ни занимавате с това - наша съседна даржава къде, кога и с кого ще сменя техни посланици. Аз пък, искам да зная за такива смени и то поименно, във всички европейски страни.Ужас!
31
13
 
9
 
! Отговори
Най-После преди 6 години
Този турски пар-цал ще се омете от България
30
8
 
14
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Обадете се в Гватемала да ги предупредите, че посланника който отива е голям г.а.д. Там сигурно ще намери етнически турци и ще ги изкара, че са подтискани от гватемалците.
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А който иска да минава за Европа и обратно да си търси път на друго място.
28
11
 
11
 
! Отговори
Подкрепям преди 6 години
За доброто на двете страни е добре да си изтеглят посланиците и да прекратят всякакви отношения, КПП-тата да се закрият, а границата пак да се минират.
27
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ние като си вземем Константинопол ще съхраним турския бит както те съхраниха българщината.В музея.
26
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Важно е Хасан да не се вмесва в живота и решенията на държавата,за да не си отиде и той , като на.с.р.ан."Гьокче, не е "крадял козметика" за да си отиде като вашите...Посланиците и консулите в нормални условия се сменят през 5 години! Това е нещо, което се очакваше!
25
19
 
10
 
! Отговори
Приветствие преди 6 години
Османската империя съхрани българищината, а Р. Турция ни пази. 4 най силна армия в света. Благодарим на Гьокче и приветстваме Улусой.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23А какво е това кълвач... как му беше после заглавието?
23
7
 
9
 
! Отговори
от наашата маала преди 6 години
Важно е Хасан да не се вмесва в живота и решенията на държавата,за да не си отиде и той , като на.с.р.ан.
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вие какъв искате да дойде в Бг, Къванч Татлъту ли ?