Някой в Скопие призна: Македонската нация е измислена!

Това заяви Мирослав Гърчев, член на Съвета за култура на СДСМ
3 ное 2017 14:18, Елка Василева
58
Някой в Скопие призна: Македонската нация е измислена!
Снимка: архив, Reuters

Македонската нация е била измислена в рамките на Югославия. Това заяви Мирослав Гърчев, член на Съвета за култура на Социалдемократическия съюз на Македония /СДСМ/, член на екипа съветници на настоящия македонски министър на културата.

„Македонската държава в края на Втората световна война буквално е измислена в рамките на Югославия, основана за първи път и в нея е еманципирана и македонската нация, и македонската култура, македонският език, всички македонски символи, всички македонски художествени постижения“, каза Гърчев, цитиран от македонския вестник „Вечер“.

Според изданието този правителствен представител открито отрича македонската нация и култура, а изказването му е част от сценарий за задушаване на свободномислещия македонец.

Точно за това бил предупредил лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, според когото крайната цел е да се попречи на всеки свободномислещ македонец, който се грижи за своята държава, обича своя народ, обича своята идентичност, език, име. „Действа се чрез различни механизми обичта към държавата да стане демоде, а модерно да станат например гей браковете, осиновяването на деца от хомосексуални брачни двойки, това да е модерно, а някой, който си обича държавата или идентичността, или името, или езика, това да е демоде“, заяви Груевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пучдемон избяга в Белгия не знам къде ще бяга Груевски, когато т.н македонци се осъзнаят?До сега всички останали македонци са бягали в майка БЪлгария .
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на 19- ти.Това е истината: неправилно транслитерираното КАНАСЮВИГИ всъщност е КЪНЯС У БЪЙГИ - Княз от бога. И това е истинската титла на българските владетели от Кубрат до Борис. Та така: на лъжата краката са къси. И за македонската нация и за " хан" Аспарух.
29
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък съм на мнение че няма значение кой и кои какви са а как живеят. Това дали ще има граници и отделни нации няма никакво значение. Важното е разбирателството между всички народи без значение раса религия и тем подобни глупости измислени от едни дето искат да владеят света и да им се подчиняват. Които са прогледнали а такива има сигурен съм виждат че експлоататорите си живеят живота и не искат да се променя света за да не изгубят богатствата си и да държът в бедност и подчинение хората.
28
22
 
4
 
! Отговори
Османлият преди 6 години
Е те всички нации са измислени, затова по наше време никой не е го е било еня българин ли си, турчин ли си, единствено миллета важи.
27
5
 
12
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
Къде видя ,че воюват? Спуснали са ти го от * америка за бг * да го надраскаш тук и мислиш,че някой ще ти повярва.
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя същият паметник го има 1:1 в Солун и е построен много преди този на снимката.Тея са го прекопирали паметника 1:1.Всичко ли крадете?
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязал съм, че когато някой отвори голяма уста на тема антична история, който не е историк по професия, обикновено си съчинява каквито му скимнат фантасмагории. Същото важи и за философите, там дори и тея с дипломите обикновено дрънкат абсолютни глупости. Модерното общество затова загива, защото отглежда поколения които им се втълпява, че от всичко разбират, а те всъщност са абсолютни невежи.
24
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледайте хубаво сърби и руснаци как воюват срещу това което е справедливо Македония да е с България. И утре пак им викайте братя. Поляците са разбрали много отдавна каква *** е Русия. Не говоря за обикновения руснак той не е виновен
23
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка нация на света някога е била измислена от някой. Стига с тия националистически глупости. Мислете, работете, променяйте света към по-добро!
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искаш конфликти - започвай да сееш национализъм.ЕС е замислен за да паднат границите и да се формира една обща нация - европейци.Но както стана ясно още сме много далеч от единността.А слаби точки никнат навсякъде - - искаме извън ЕС, моля да дойдат емигрантите, коя нация е по, по най, кой почива и кой работи, кой иска да се самоопределя, кой иска да се отдели, кой са били измислени, кой не.Историята е хубаво нещо, но да помним уроците, а не да ни разделя и скарва.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алчен *** и руски д-то лизец са неяснотите в 20 ти коментар
20
1
 
10
 
! Отговори
До 19 До "Маке преди 6 години
Тая история да не си я прочел някъде из нета ? Брей! Как ще напишеш нова история !
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задушавали им мисленето... Щото те са една от световните сили и някой има изгода да им променя възгледите. Всички знаят, че се взимат прекалено на сериозно, ама с това вече удариха джакпота. Световен заговор и конспирация срещу Македония, ти да видиш!
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ли всеки един алчен глупости пак във всяка една държава воюва с измислени чудовища като гей бракове? По-точно всеки гъски д-то лизец.
17
5
 
38
 
! Отговори
До "Маке" преди 6 години
Първо,Аспарух не е "хан"- той е Каназ (Къняз,Княз),второ: когато той идва тук,Русия не съществува дори и руснаци не съществуват: те са част от Българската нация. Трето,когато Аспарух и брат му Кубер идват тук,те заварват на Балканите само 2 народа: римляни и Българи,живеещи под римско робство. Затова те ги освобождават- инак ти и твоите сръбски приятели днес щяхте да говорите само и единствено гръцки език!
16
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония е древна област от ореди 2500 години. Това, че не е била държава незначи , че не е имало нация.
15
1
 
25
 
! Отговори
ХХ преди 6 години
Хах, хан Аспарух дошъл от Русия :)))) Че тя е основана 200 години по-късно... от варягът Ингмар ( Игор) :))
14
71
 
10
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Българската нация също е измислена от сепаратиста хан Аспарух който е дошъл тука от Русия.
13
2
 
52
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
Мирослав Гърчев е честен човек- истински македонец а Груевски- Путиноагентурен ротшилдоид!
12
0
 
53
 
! Отговори
Некой си ...ски преди 6 години
Макетата откриха жешката вода.