Съветник на Ердоган към Гърция: Ще чупим ръце, крака...

Поводът – напрежение за спорен остров в Егейско море
Обновена: 1 фев 2018 16:11 | 1 фев 2018 16:10,
403
Съветник на Ердоган към Гърция: Ще чупим ръце, крака...
Снимка: архив, Reuters

Съветник на турския президент Реджеп Тайп Ердоган отправи директна заплаха към гръцкия премиер Алексис Ципрас и правителството му да не посягат на остров Имия/Кардак, чиито суверенитет Анкара оспорва.

Турция и Гърция си оспорват правото за острова отдавна, а през 1996 г. почти стигнаха до война, припомня гръцкия "Катимерини".

В коментар пред турска телевизия Югит Булут заяви, че Атина ще "усети гневът на Турция, по-силен от този в Африн", наблягайки на операцията в кюрдския енклав в Сирия, където турските войски нахлуха.

"Ще счупим ръцете и краката на всички войници, на министър-председателят и на всеки министър, който посмее да стъпи на Имия в Егейско море", казва Булут, използвайки необичайно остър език.

Коментарите му идват в период на обтегнати отношения между Анкара и Атина, след като Турция наруши въздушното пространство на Гърция в Егейско море и размяна на остри реплики, особено от турска страна, по повод спортни територии.

По-рано тази седмица американския посланик в Атин Джефри Пят изрази притеснение за възможност от "инцидент" между Турция и Гърция в Егейско море.

В интервю за телевизия "Скай" американският посланик припомни случай, при които гръцки и турски мореплавателни съдове на бреговата охрана се приближиха прекалено много един до друг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние като християнска страна сме на страната на Гърците-наши братя християни
204
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 229Ти не чети само турската пропаганда. Отвори руската преса. Там всичко е написано.
203
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама до момента аскера е заглъзнал до Африн и само дава жертви.Хахахаха, 800 тарамбуки вече нямат никаква работа в Африн. При девиците са.
202
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удри Тайпи, удри да ти гледаме кашмера!
201
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Муслиманите са нахални като конски мухи , обаче няма да им мине номера
200
1
 
2
 
! Отговори
PD преди 6 години
Нищо няма да чупи. Придворния много добре знае каква е играта с Африн. Преди няколко дена писах, че Африн е пречка за широк достъп на про турските въоръжени опозиционери до Алепо и Идлиб. Онзи ден, Ердо го подсказа в речите си, и прати конвой, само дето завчера, леко югозападно от Алепо, след предупредителен обстрел, конвоя се върна. Официалната версия е за обстрел от САА. Едва ли обаче, в зоната си на отговорност, турската армия се е уплашила от сирийската.
199
1
 
8
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Ердоган е такъв националист че задължи мобилните оператори да не внасят базови станции при обновяването на мрежата към 4G.Всички базови станции вече са турски на Аселсан(На военните). По евтини и турско производство. Но не са за износ. Само за вътрешния пазар. Това не мога да си го обясня. Мислят, че отвън могат да се манипулират клетките или нещо друго?! Не ми е ясно. Даже само го споменаха веднъж по турските сайтове и толкова.
198
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТурчинАаа, ще поклечат турския аскер до Африн, я ядат пердах и като тръгнат ковчезите и започнат бунтовете ще си дигнат дърмите и като офекалени ще си се приберат в Турция. А Ердоан ще иде на крака на Меркел да й се помоли, както се молеше на Путин.
197
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 219 По-скоро ЕС няма да имат нищо против Русия да се освободи от десетина по-мощни ракети!
196
8
 
14
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
Само преди има няма 100 години Гърция ни беше бащиния. Тва си е наша земя. Удри Тайпи! Пущай Аскера веднъж за винаги да си решим гръцкия проблем
195
11
 
5
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААЕрдоган е без значение! Личност и нищо повече! Но Турция вече е трън в очите на всички! Защото турците започнаха много нагло да си защитават интересите! И мислят ,че вече са на ниво с големите икономически сили ,за да се конкурират! И ще видим какво означава това!
194
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААбе и ти вече сума си ти време тука ни плашиш как турците щели да бият Гърция, нас, па щели да възстановят Османската империя, ама до момента аскера е заглъзнал до Африн и само дава жертви. При това воюва срещу един малък народ, който си няма държава и икономика. На приказки големи бабаите. Да не стане "Отидохте като аслани, а се върнахте..."
193
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция я чака голям разгром,освен кюрдите,арменци и грузинци ще намажат от разгрома им!Ние ,разбира се ,отново ще помагаме на загубилия,и после ще ревем ,че други са ни виновни!Боко и политиците ни ще се спасят ако не на Запад ,то арабските им чаршави ще ги подслонят!
192
9
 
10
 
! Отговори
stiling преди 6 години
Абе хора, Турция била по важна от Гърция за ЕС. Глупости на търкалета. Ако Турция нападне Гърция значи напада ЕС дефакто. След Брекзит, ЕС трябва да покаже сплотеност и да покаже на страните членки, че никой няма да бъде оставен в труден момент! Иначе ЕС ще започне да се разпада. Това ще бъде Политическо решение прието с консенсус. Пълна икономическа блокада. Даже и резервни части за ел. централите няма от къде да вземат Турците. Спира тока след 3-4 месеца. Няма евро за петрол и край....
191
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лелее колко кокошки сънуват просо. Събудете се бре, гладни ли ви държат?
190
8
 
9
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
Нямам нищо против да си пека г..за на остров Кос! :) Браво на Тайпи!
189
4
 
5
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Гърците няма да пропуснат шансът си да отговорят на турците! Това е една от най-възможния вариант за възникване на регионален конфликт и война разбира се! Турците ще се опитат да го избягват! Гърците го знаят добре това! И ще са нахални ,като конска муха!!
188
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Факт!От немците нищо не зависи. Топката е в САЩ, но там сега управлява ***. Ако демократите бяха станали управници щяха да ви подпалят фесовете
187
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 212 Али Кемал Бойко вече взе страна,той е Троянския пудел на Ердоган в ЕС!
186
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Факт!Не си първия наивник, който подценява Германия. Една война зависи от икономиката на страната и нейната способност да обезпечава въоръжение,обмундирование, муниции, храна, горива, резервни части. Да не говорим, че Германия няма да е сама.