Съветник на Ердоган към Гърция: Ще чупим ръце, крака...

Поводът – напрежение за спорен остров в Егейско море
Обновена: 1 фев 2018 16:11 | 1 фев 2018 16:10,
403
Съветник на Ердоган към Гърция: Ще чупим ръце, крака...
Снимка: архив, Reuters

Съветник на турския президент Реджеп Тайп Ердоган отправи директна заплаха към гръцкия премиер Алексис Ципрас и правителството му да не посягат на остров Имия/Кардак, чиито суверенитет Анкара оспорва.

Турция и Гърция си оспорват правото за острова отдавна, а през 1996 г. почти стигнаха до война, припомня гръцкия "Катимерини".

В коментар пред турска телевизия Югит Булут заяви, че Атина ще "усети гневът на Турция, по-силен от този в Африн", наблягайки на операцията в кюрдския енклав в Сирия, където турските войски нахлуха.

"Ще счупим ръцете и краката на всички войници, на министър-председателят и на всеки министър, който посмее да стъпи на Имия в Егейско море", казва Булут, използвайки необичайно остър език.

Коментарите му идват в период на обтегнати отношения между Анкара и Атина, след като Турция наруши въздушното пространство на Гърция в Егейско море и размяна на остри реплики, особено от турска страна, по повод спортни територии.

По-рано тази седмица американския посланик в Атин Джефри Пят изрази притеснение за възможност от "инцидент" между Турция и Гърция в Егейско море.

В интервю за телевизия "Скай" американският посланик припомни случай, при които гръцки и турски мореплавателни съдове на бреговата охрана се приближиха прекалено много един до друг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
10
 
4
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До Факт!Финансите на Турция вече са отрязани! Арабите не наливат пари, а турските стоки за ЕС вече са под ограничение !
184
3
 
1
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Източната страна ще вземе западната на гърците
183
1
 
2
 
! Отговори
Али Кемал преди 6 години
Интересно мие тиквун коя страна ще вземе
182
8
 
3
 
! Отговори
БГ преди 6 години
то щото турските войници вкарани на сила в казармата няма се разбягат от ф е с войник не става
181
2
 
17
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
И как се прави с 80 милиона немско население от което немците са пенсионери а младите където ги има са турци и с Турция ли ще се бият.Оф затъпявам с олиго.рените от тоя форум!
180
10
 
2
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААААко Турция има такива технологии, то със сигурност ще я унещожат ! Защото няма да допуснат такива оръжия в ръцете на ислямистите!
179
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не подценявайте въоръжението на Гърция. Този огромен дълг те натрупаха, купувайки модерно въоръжение. Турция на 1800 последен модел германски танкове, модерна бойна авиация и страхотен боен флот. И освен това само бедните ментално могат да си помислят, че Европа и особено Русия ще оставят Гърция сама да се защитава от турския откаченяк.
178
3
 
4
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Хванаха няколко терориста в Сирия. Войника го пита откъде е:"От Самсун съм""Абе как ще си от Самсун не ме лъжи. Има ли други терористи наблизо?""Да натам (сочи с ръка) към 20 души са"."Защо реши да ставаш терорист""Ами излъгаха ни. Освен това ме грози затвор в Турция заради кражба""Ами щеше да полежиш и да си свободен. Имаш ли деца?""Имам две деца""Писна ми от вас! Взимайте го. Заради вас не мога да изляза в отпуск. !".
177
1
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До до ФактИ как ще я направи тая армия!Първо се пита има ли кой да служи в нея оня ден се върнах от Франция на всяка трамвайна спирка има плакат с надпис присъединете се във Френската армия в Германия е още по-зле ако и да има хора са араби и не.ри от колониите.Вие знаете ли какво означава ниска раждаемост означава само едно СМЪРТ!Да не говорим че Франция няма да си даде ядрения арсенал или самолетоносача под немско или холандско командване например!Това са утопии че ЕС може да има армия!
176
3
 
3
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До Факт!Тези фабрики и заводи в Турция не са вечни! А финансите не са Европейски! Турция няма как да запази старуквото ! ЕС вече е принуден даси върне производството обратно! А за децата ,че са бъдещето-да така е! Ислямът има една последна преграда !!! - светската част на Турция и Цяла Европа! А това означава само едно-война!
175
2
 
2
 
! Отговори
Гърция преди 6 години
толкова не важна че и наляха над 200млрд евро последна дупка на кавала са гърците
174
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е едно голямо BOK.
173
4
 
3
 
! Отговори
БГ преди 6 години
толкова по напреднали са от Германия ,че турците бягат там да се мъчат
172
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради всички западни заводи и инвестиции в Турция и този 80м пазар... и заради геополитическото си място.. Турция е далеч по-важна за запада от Гърция. При една война Запада няма да се меси, Русия също.
171
0
 
1
 
! Отговори
до Факт преди 6 години
Викаш по добре Турция да купува американските играчки и европа да излезе от Нато и да си направи собствена армия
170
1
 
14
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Не знам за темповете на развитие на гръцката армияНо за турската знам доста. Жалко че не мога да предоставя линкове. Те вече правят мини дронове под формата на стършели Прилича визуално на СтършелПолзват ги сега и в Сирия. Влиза дори в пещерата докато онези си говорят. Всичко се наблюдава от километри. Има 48 часова автономна работа. За да пести енергия "каца" и снима видео и звук.. после вече идват големите бомби
169
3
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До Един другИ осъзнаваш ли ако Сащ прецакат Турция какво ще стане с Нато а от там и с цялото противопоставяне на Русия!Че Сащ направо ще се обесят ако го направят.Сащ и Англия нямат нужда от слаба Турция да не говорим че Турция им купува Еф-овете Пейтриутите Леопардите и другите таралясници а това значи работни места в Сащ и на Запад!А това че нямат полезен ход си е лично западна работа!
168
8
 
8
 
! Отговори
Васко преди 6 години
*** ви не къпано Аз Амуджи с амуджи ! Тая напаст . Е едно злобно племе! Доказало през вековете. Че е кръвожадно И варварско племе!
167
7
 
3
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААГазта , като турски инструмент срещу Русия!!!! Да може ! Но на Турция газ няма да й трябва! Защото вече я няма финансовата и технологична подкрепа ! А Китайските стоки вече напълно ще изместят турските от пазарите! Арабите спряха финансирането! ЕС ще приеме и други ограничетелни средства за турските стоки! Това е капанът !
166
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААТука съм съгласен. Американците показаха какви *** са като оставиха Ердоган да си развява коня из Сирия и да трепе съюзниците им кюрди. А това наистина ли е вярно че турците са убили американски войници? Ако е вярно мога да определя американците само по един начин - гейове.