Вучич: Сърбия ще се придържа към военен неутралитет!

Сръбската армия обаче се модернизира с помощта на Русия
22 фев 2018 09:10, Елка Василева
175
Вучич: Сърбия ще се придържа към военен неутралитет!
Сергей Лавров и Александър Вучич. Снимка: БТА

Сърбия се придържа и възнамерява да се придържа и занапред към политиката на военен неутралитет. Това заяви снощи сръбският президент Александър Вучич след срещата си в Белград с руския външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС.

Вучич добави, че неговата страна ще продължи да модернизира своята армия и даде висока оценка на военнотехническото сътрудничество между Белград и Москва.

По думите му вече са водят преговори за закупуването от Русия на най-малко шест военнотранспортни самолета, както и на системи за ПВО.

Още по темата

ТАСС припомни, че през октомври м.г. Сърбия е получила от Русия шест изтребителя "МиГ-29", предоставени като помощ. Очаква се сръбската армия да получи безвъзмездно 30 руски танка Т"-72" и бойни машини "БРДМ-2". Обсъжда се и въпросът за доставката на зенитноракетни комплекси "Бук-М1", "Бук-М2" и зенитен ракетно-артилерийски комплекс "Тунгуска".

След преговорите със сръбския президент Сергей Лавров заяви, че Москва е готова да се присъедини към разширен формат на преговорите между Белград и Прищина. "В случай че бъдат поканени Съединените щати, може да бъде поканена и Руската федерация за осигуряването на всеобхватен подход към посредничеството и ние безусловно няма да останем настрана", каза руският пръв дипломат.

Александър Вучич заяви, че Сърбия няма да налага санкции срещу Русия независимо от стремежа си да стане член на Европейския съюз. "Сърбия никога не се е обявявала и няма да се обявява срещу Русия. Надяваме се, че в Европа ще разберат това", декларира той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сърбите имат повече самолети от нас и по-модерни, нищо чудно и македонците да имат повече...
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мижи кьорчо да те лажем
136
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен133 Само бомбардировките можеха да спрат сръбските главорези,които избиха,изнасилиха стотицихиляди несърби,в разлушителната война в ексЮгославия,която запалиха.
135
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТО Сърбия води от край-време "самоубийствена политика.Всеки сателит на Русия днес,рискува да стане бойно поле,където да се срещтнат НАТО и Русия,недай Боже.Сърбите не си извлякоха поука от Войната в б.Югославия,която запалиха,по команда на Москва.
134
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е фарс,Сърбия не може да бъде неутрална,докато зависи финансово от ЕС и енергийно от Русия.Сърбия не е Швейцария,нито Норвегия,а малка бедна,балканска страна,която харчи парите на европейските данъкоплетци и дрънчи с руско оръжие,всявайки смут в бившите югорепублики.
133
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
134 Стига с този уран бе , смешни сте
132
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите не са забравили как НАТО им пуска бомби с уран!!
131
5
 
4
 
! Отговори
да преди 6 години
хахахахахахахахахахахахахахахахаха на'пиканата Сърбия щяла да ни смаже за 2 часа хахахахахахахахахахахахахахахахахаще ни смажат оная работа от целувки тия прошляци..то вярно тия това хилядолетие още не сме ги били профилактично, защото предното ги съдрахме в де що има войни:))
130
5
 
4
 
! Отговори
българина преди 6 години
толкова ни е зле армията, че само Сърбия може да ни смаже за два часа, гарантирано от герб и ИК! България е на колене, ние сме по зле и от преди балканската война
129
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сергей Лавров - най-големият дипломат.................западняците само могат да се учат от него!!!
128
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика, Крим е руски, свикнаха ли западните лицемери от Англия, Франция и САЩ и слугите им в България???
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите не са забравили как НАТО им пуска бомби с уран!!!!
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До алдоНе се напъвай толкова, европеецо! Първо кажи как се казва премиерът на Дания, на Португалия, на Италия (!) и то веднага, ама без да гледаш Гугъла! Въобще къде те стяга чепика? Защо написа това? Не ти знам мотивите! Знам от постсъветските имената на неколцина президенти. А с един премиер на едно зелено европейско кралство съм лично познат.
125
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОНе ревнувай, в тази дейност си недостижим!
124
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вучич е един ***.Идеален кандидат за нов Асад, ако сърбите не го махнат, ще берат големи ядове.
123
3
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Сърбия никога не се е обявявала и няма да се обявява срещу Русия-Ето това вече е ибрикчийство в чист вид.
122
2
 
5
 
! Отговори
Бухал преди 6 години
До 47Точно ти си бай ***... Това, че сега сме за смях не значи, че винаги е било така. Прочети малко история. А това, че сега сме на това дередже е зареди такива кято теб, който възхваляват чуждото и плюят родното. С какво Сърбите те превъзхождат? Поне аз имим самочувствие и съм горд, че съм БЪЛГАРИН! Жалко за теб
121
2
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 6 години
Те за танкове, ние за кораб царевица и така. Кой както се уреди. Сърбите като цяло винаги са имали една идея по добри политици от нашите.Ако тва изобщо са политици тука
120
3
 
6
 
! Отговори
Долу БКП преди 6 години
До До Долу БКПКои мутри имаш предвид - Р.Гечев, Р.Овчаров, К. Премянов, Ж.Виденов, С.Станишев... или болшевиките Т.Ерменков, Ж. Бойчев, К. Паргов, В.Жаблянов?
119
10
 
9
 
! Отговори
България ЕС НАТО преди 6 години
кво ми пука за тия *** България е в ЕС и НАТО на който не му харесва да свиква или да хваща пътя за Сибир