Конвенцията и в Хърватия, и те тълкуват... джендъра

И там тя породи противоречиви реакции в обществото
22 мар 2018 20:20,
23
Конвенцията и в Хърватия, и те тълкуват... джендъра
Андрей Пленкович Снимка: Архив, Reuters

Хърватското правителство днес прие единодушно Истанбулската конвенция и заедно със свое тълкуване я изпрати за гласуване в парламента, което предизвика противоречиви реакции в обществото, предаде агенция МИА.

На заседанието на правителството премиерът Андрей Пленкович каза, че Истанбулската конвенция е най-важната политическа тема през последните дни, и подчерта, че в нея "няма скрити намерения, няма джендър идеология или трети пол".

"Трябва да кажем няколко неща, които хърватската общественост трябва да осъзнае, когато заема позиция по този въпрос. Тази конвенция е приета в рамките на Съвета на Европа. Свобода, демокрация, човешки права и върховенство на закона - това са четирите стълба на Съвета на Европа", каза Пленкович.

В тълкуването на конвенцията, изпратено в парламента, между другото се казва, че според хърватското правителство цел на конвенцията е защитата на жените от всички форми на насилие, както и предотвратяване и борба с насилието над жени и семейното насилие, пише БТА.

Република Хърватия смята, че разпоредбите на конвенцията не съдържат задължение за въвеждане на джендър идеология в хърватската правна и образователна система, нито задължение за промяна на дефиницията на брака в конституцията, се казва още в документа.

По-рано противниците на Истанбулската конвенция в Хърватия заявиха, че ако тя бъде приета, ще искат референдум за нея.

Според проучване на агенция Ипсос 31,9 процента от хърватските граждани подкрепят изцяло Истанбулската конвенция, а 34,1 процента я подкрепят по принцип, 22,8 процента са против нея, а 11,2 процента нямат определено мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
НАЙ-ВЕРОЯТНО ,НАПИСАЛИЯТ СТАТИЯТА Е С РОЖДЕННО ИМЕ -ВАСИЛ ПЕЙЧЕВ !
19
0
 
12
 
! Отговори
Джендо от Медвен преди 6 години
Насилието над всякакви човеци в БГ е криминализирано без разлика за вида им по пол, раса и произход. Изостаналите и примитивни нации да си подписват каквото си щат, но да не ни пробутват номера от селски вечеринки с цел управление на мравуняка и местните велможи. Борбата с корупцията е достатъчна за да набиват канчетата на елита. Бившите соц нации са с години напред с равноправието. Джендърите да си възпитават педофилните падрета, изродените шведи и арабелите в Ница. Не на нас тия.
18
0
 
9
 
! Отговори
вечни преди 6 години
никаква конвенция не може да ги спре ако се разкрият скритите извратеняци ще се окаже че нормалните хора са малцинство
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17Абе я се скрий бе!!!! А Наказателния кодекс за какво е??? Инструкция за развъждане на птици и животинчета??? И откъде-накъде някакви инструкции ще ми бъркат в гащите??? Вие въобще имате ли връзка още с главния си мозък или тия *** вече всичко са объркали????
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато се окаже, че тая конвенция не е за защита на жените, а на ХОРАТА от ВСИЧКИ видове насилие, тогава може и да се замисля дали да се съглася с нея.
15
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
3ти пол е когато оная и работа е хоризонтална ... но не кохато лежиш на пода поркан и гледаш на криво, това не се брои!
14
0
 
22
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Да ни забъркват децата от детската градина и да ни ги взимат насилствено, ако не сме съгласни да ги превръщат в джендери? Б особено много да внимава да не настъпи мотиката!
13
0
 
16
 
! Отговори
Койчо преди 6 години
Шансът да видят 3 пол определено е по-голям от твърдението че "мирната " религия е част от Германия.
12
0
 
26
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Всяка коза, за свой крак. Явно в Хърватия няма Америка за Хърватия и Хърватски хелзингски комитет плюс още 1000 американски нпо-та, та хърватите просто не знаят в какво се забъркват. Проблемът си е техен.Ние няма да позволим на тиквите да подпишат тази уйдурма, та ако се наложи ще се избием с тях.
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според вас какъв е шансът народите на няколко държави да виждат трети пол в конвенцията и да грешат?
10
0
 
15
 
! Отговори
Големи... преди 6 години
..философи има тук. Ще ми дава за пример Хърватия,че одобрявали приемането на Ик. За пример са в отношение на *** на *** с име ю нкер. А дали са по-развити -вижте с кого граничат те и с кого ние. Заобградени и все още от варвари и от север и от юг и от запад.Не могат да ми променят ценностите такива хора,които до преди 4-5 години насърчаваха купунето на дизелов автомобил а от 2 години постоянно го отричат. Не им вярвам
9
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хърватия нямат ли си закон забраняващ биенето на жените?Щото при нас и жени, и деца, и мъже е забранено да се бият, при това без измеслени конвенции
8
0
 
1
 
! Отговори
Op преди 6 години
Хоп
7
0
 
32
 
! Отговори
джендърите пищят преди 6 години
тука е България,може да сме блато ,както не нарече Чърчил,ама жабите в това блато са си жаби и си квакаме в нашия гьол,а джендърските жаБИ да си седят на запад
6
0
 
40
 
! Отговори
12 преди 6 години
Ако трябва да стана джендърмен за да ме приемат за цивилизован, благодаря, но не, благодаря. Ще си остана *** дивак.
5
0
 
27
 
! Отговори
12 преди 6 години
За 1300 години сме надживели много неща. Харесваме си ориенталските морални устои. Като не ти харесва- попътен ти вятър.
4
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам процентите най-долу, Хърватия си е цивилизована държава; нищо общо с България.
3
0
 
41
 
! Отговори
Straight преди 6 години
Христо и Марин Генчеви имат прекрасен анализ за ИК, наречен "Европейското GESTAPO отвъд джендаризма". Заслужава си хората да го прочетат.А иначе ЛГБТ лобито оказва неимоверен натиск за конвенцията.
2
45
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Българите все още не са надживели ориенталските си морални устои. По много линии бегетата са все още във османско измерение...държи ги вече повече от 100 години.
1
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма място за тълкувания и противоречия. Ние не сме в такава графа. Не щем и точка!