На Балканите: 20% "за" насилието над малцинствата

До 50% пък вярват, че хомосексуалността е болест
15 май 2018 21:17,
25
На Балканите: 20% "за" насилието над малцинствата
Снимка: Reuters, архив

20% от гражданите на Западните Балкани подкрепят физическото насилие над малцинствата, ромите и хомосексуалистите. Това съобщи Горан Милетич – директор за Европа на Защитници на гражданските права и организатор на Белград прайд, по време на Конференцията на високо равнище относно икономическото и социалното сближаване в региона на Западните Балкани, предаде "Фокус".

Горан Милетич посочи, че въпреки че в Европа постоянно се говори за толерантност, гражданите на Западните Балкани не обичат тези, които не харесват, да са равни на тях.

"На Балканите не харесваме малцинствените групи, ромите и хомосексуалистите и в шестте западно балкански държави дискриминацията си вирее. В нашите държави за приобщаване на тези групи се говори съвсем кратко и отгоре-отгоре. От 45 до 50% от хората от региона на Западните Балкани, например, вярват, че хомосексуалността е болест и това е много сериозен процент", каза още Милетич.

Той уточни, че между 10 и 20% от гражданите подкрепят използването от физическо насилие срещу тези три групи. По думите му над 70% от тези три общности споделят, че са били жертва на дискриминация на работното място. Като други типове дискриминация той посочи поведението на полицейските служители, както и дискриминация от страна на правосъдието и образованието.

"Правителствата в региона използват всичко това за неприлагането на европейските стандарти относно малцинствените групи", коментира още Милетич.

Зора Попова – асоцииран преподавател по права на малцинствата в Университета във Фленсбург, Германия, коментира, че има много предизвикателства, с които Западните Балкани трябва да се справят. Като едно от най-големите предизвикателства тя посочи преодоляването на негативните нагласи към малцинствата в района, но това не е приоритет на правителствата на страните и интеграцията на ромите е проблем за всяка една от тях.

"Проблем е и преподаването на историята. Ако се замислим за историята, която нашите деца учат в училище, ще видим, че тя е пълна с омраза, винаги ние сме жертвите, а другите страни и общности са лошите. А ако искаме да постигнем интеграция на Западните Балкани в Европа, този подход трябва да бъде променен", коментира Попова и посочи, че е нужна добра държавна политика и законодателство в защита на малцинствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Процента е 80, проблема се решава точно каквото не искат юдеите на сорос, няма малцинства няма насилие, просто и ясно. Аз съм против насилието, но съм за реваншизма което си р вид правосъдие, което в България липсва. Плъх убил баба или я ограбил? Чукане камъни в мините а цялата му известна рода се отнема гражданството и за държавна сметка се изселва в държава пожелание, щом сме безвизово с 140 страни все някъде ше стане......
15
0
 
7
 
! Отговори
Баща ти преди 5 години
САМО 20% !? НА КЪДЕ ОТИВА ТАЯ СЪРЖАВА ...
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Балканите не харесваме простаците и престъпниците. Роми са румънците, а *** трябва да работят. Социалните помощи на здрави хора са унижение и престъпление. Хомосексуализма е болест, защото е следствие от пречупено човешко съзнание, най често в детството. Болестта може да се лекува. Те твърдят, че са различни, а според природните закони са МНОГО различни или обидно различни. Лекувайте се братя и сестри. Като преодолеете тази коварна болест ще се почувствате щастливи. Бог да ви помага!
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хомосексуалните индивиди вече са мнозинство, но те са природно недоразумение, рекламирано от постсоциалистическите и евротраввеститски режими. Да не ги смесваме с удобните на САЩ етнически малцинства, които са инструмент за цветни революции.
12
0
 
20
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
А насилието на малцинствата над тези,които ги издържат в територията ,какво ще кажат либералните меки китки ;) ???
11
0
 
26
 
! Отговори
Иваило Симеонов преди 5 години
В нашия град Долни Дъбник на ромите не можеш да и кажеш копче особено на един по прякор желязото бие на ред заедно с група негови приятели роми много скоро може да се наложи да идват рокери,ултраси и спортисти в Дъбник.Положението е страшно да се страхуваш за живота си при наличието че не си направил на никой нищо лошо нито си откраднал стотинка...
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За насилие над едно определено малцинство е 101 % от българския народ,не 20!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно,като се измъкнем от брюкселската хватка ще започнем от вас които дадохте криле на *** но колелото се завърта.
8
2
 
22
 
! Отговори
Да бе, да! преди 5 години
У нас едно етническо малцинство ни се е качило на главата.Хомосексуалните и те - знаят, че в България 99.5% от хората не желаят нетрадиционната сексуална информация да се демонстрира публично. Обаче ни натрапват прайдове и глупости.Психично болните пък се шляят свободно по улиците и, ако нямат семейства, те самите носят отговорност относно това, дали ще си пият редовно лекарствата. Макар че някои от тях са опасни и за себе си, и за околните, когато не си пият илачите.
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До5Ако жените се държат насилствено и агресивно с теб опитай да "общуваш" повече с мъже. Може пък те да се държат по-мило с теб, кой знае...
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво насилие над малцинства сънува тоя?Насилието го понасяме ежедневно от страна на малцинствата, а управляващите се правят, че не са разбрали.А хомосексите да се лекуват. Болни хора ни се качиха на главите и ни манипулират.
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм единствено за насилие над феминистките - който използва насилие трябва да страда от насилие. Те използват напълно селенасочено социално и ментално насилие. Срещу тях трябва да бъдат използвани ВСИЧКИ форм на насилие и това е морално оправдано, понеже те първи прилагат насилие.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горан Милетич защо не си такова,таковата.Да си прави мънкинския прайд в Сърбия,(там поне тези като него си отнасят шамаросването)и защо изобщо ни занивате с него?
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ако проверят малцинствата, 99% от тях са за насилие срещу мнозинствата...
2
2
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Осакатихте достатъчно историята, НЕ Я ПИПАЙТЕ повече. А относно малцинствата - те разбират само и единствено от сопа. Защо ли - живеят по модел от преди христа , имат си техните закони и нрави - а там всичко се лекува с БОЙ. А на онези *** мендъри все още не разбирам защо не са с ДИАГНОЗА и под карантина ? Как педофилията е болест *** НЕ ? И двете са плод на БОЛЕН МОЗЪК ..... ?
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ СА САМО 20 % ,НО ХАЙДЕ