70% от македонския град Делчево с БГ гражданство

"Вечер": Все повече македонци искат български паспорти!
4 юни 2018 10:00, Елка Василева
29
70% от македонския град Делчево с БГ гражданство
Снимка: архив, Булфото

Борбата за по-добро бъдеще, стабилно съществуване и по-високи заплати, достойни за нормален живот, са част от причините, поради които все повече македонци посягат към български паспорти, пише македонският вестник "Вечер".

Неофициалните данни сочат, че 100 до 150 хиляди македонски граждани са получили български паспорт, като на тази стъпка се решават млади и стари, студенти и печалбари, безработни и работещи, които не виждат своето бъдеще в страната, в която е трудно да се преживее с 200 евро.

Не са изключение лекарите и административните служители от вътрешността на Македония, които са решили да си извадят паспорт, за да могат да заминат в страна, в която техният труд ще бъде повече ценен и по-добре възнаграден, пише изданието.

Източната част на Македония засега е №1 за български паспорти, като рекордьор е най-източният град, който граничи с България - Делчево, където 70 процента от жителите са с двойно гражданство, пише вестник "Вечер".

Най-многобройни са печалбарите, които от този град заминават на сезонна работа в Италия, Швейцария, Германия или Словения, а след тях са студентите, които тази година оставиха града пуст и заминаха за Германия.

Търсенето на български паспорти е голямо също в Берово, Струмица, Битоля и Охрид, пише скопският вестник.

Изданието обяснява изрично и каква е процедурата за изваждане на български паспорт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"високи заплати, достойни за нормален живот, са част от причините, поради които все повече македонци посягат към български паспорти"Само дето в България няма да ги намерят тези луксове.БГ "пасошите" им трябват за Европата.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Епа он и Сашко Великоит е бил со бугарско гражданство.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изключително точна и правдоподобна статия която няма нищо общо с фалшивите новини!Браво Днес.бг?Имам само две въпросчета 100-150 000 макета с бг. паспорти 50те.хил.разлика тия дни ли се очаква да вземат паспорти?И второ ,защо от Президенството миналата есен казаха ,че са дадени 55х. паспорта на макед.граждани,и още толкова са подали молби са паспорти?Бг паспорт се получава най-рано за 1 година,а има хора които са го получават и след3-4 г.
20
8
 
11
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
Въпросът е че вземат българското гражданство не от това че се чувстват българи а от користни цели, да пътуват и работят на Запад! Открито ни се подиграват и мразят! Фиромците са злокачествен тумор върху България.
19
4
 
19
 
! Отговори
Би трябвало преди 5 години
там където минат 50%, населенота място да се присъединява към Родината.Напримр така би постъпил Путин с околните народи и територии,нали ?
18
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз чакам да видя дали ще има преброяване на населението в държавчето с бившето име и тогава ще се смея с глас и ще псувам на воля нашите баламурници които осигуряват работа на македонистите в ЕС давайки им български паспорти!
17
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Браво В много голяма грешка си. OMO Илинден пуска независими кандидати със сръбско финансиране на всички избори досега. Няма избран дори един селски кмет или общински съветник. Най-много да се вдигне процентът на Каракачанов...
16
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е взел това малоумно решение, да се раздават на фиромите паспорти. Питаха ли българския народ дали е съгласен, правиха ли референдум по въпроса. Не само, че трябва да се спре незабавно това безумие, но трябва веднага да им се отнемат и досега раздадените.
15
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно защо не искат руско гражданство!?Защото ще трябва да учат руски. А така с македонски език минават изпита по български език и взимат гражданство.
14
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия да се пазят, покрай паспортите да не ги запишат и у некой бугарски университет, без да ги питат.
13
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че са македонците че да ни оправят малко демографската статистика. Иначе да се чудиш защо всяка година издават хиляди разрешителни за нови строежи, при положение че намаляваме с 50 000 на година.
12
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте им раздавали паспорти на тези. Дръжте ги по далече от нас.Не ги искаме. Давайте ускорено паспорти на бесарабските българи.
11
6
 
43
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Шопите, тракииците, родопчаните, добруджанците и прочее, одавна имаме БГ паспорти! Време е и братята от македонския край да си признаят корените!Едни от най-хубавите българи, живеят в македонско. А и най-лютите поборници за свободата на майка България са били македонци!Една ни е майка раждала, братя!
10
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не е поискал, той не е взел бф паспорт. Държава нема.
9
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До албанци в действиеКаква страна на джамиите, бе?Никой албанец или някакъв друг няма да остане в Бг. Не виждаш ли, че даже бежанците от Близкия Изток бягат от Бг или минават транзит?!
8
5
 
30
 
! Отговори
маларт преди 5 години
Някакъв изпит по български език и история държат ли или само си купуват паспорта? И после псуват българите и България
7
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вие съсипахте опорните точки на Решетников, че македонските заплати са по -високи от нашите.
6
5
 
36
 
! Отговори
Ясъмкон преди 5 години
По правилно да не се напише, че 30% от българите в Делчево се мислят за македонци
5
18
 
19
 
! Отговори
албанци в действие преди 5 години
ТОВА МАСОВО СА АЛБАНЦИ МАСКИРАНИ КАТО "МАКЕДОНЦИ"! ТАКА ПРЕВЗЕХА МАКЕДОНИЯ, СЕГА С ТОВА РАЗДАВАНЕ НА ГРАЖДАНСТВО МАЙ ЩЕ ПРЕВЗЕМАТ И НАС? ИЗОБЩО МЪДРИ УПРАВНИЦИ ИМА ЛИ, ИЛИ СМЕ СЛЕДВАЩАТА СТРАНА НА ДЖАМИИТЕ!
4
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно защо не искат руско гражданство!?