Ердоган: Ще използваме системите С-400, ако е нужно!

Отново ли да бъдем зависими от САЩ, попита той
13 юни 2018 15:15, Елка Василева
147
Ердоган: Ще използваме системите С-400, ако е нужно!
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

"Ако е нужно", Турция ще използва ракетните комплекси С-400, с които планира да се сдобие от Русия, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от в. "Хюриет".

"Ние не просто ще купим комплексите С-400 и ще ги оставим на склад. Ние ще ги използваме, ако има необходимост. Това е отбранителна система. Какво да правим с нея, ако не да я използваме?", запита Ердоган.

"Отново ли да бъдем зависими от САЩ? Когато в продължение на години ние искаме от тях, отговорът, който получаваме, е: 'Конгресът не разрешава'. Уморени сме от това", оплака се още той.

"Русия отговори на нашето предложение с доста примамлива оферта. Те казаха, че са готови дори на съвместно производство", каза Ердоган, като добави, че освен всичко Турция е получила от руснаците и много добри условия по изплащането.

Изказването на Ердоган в Истанбул бе излъчено на живо по няколко турски частни телевизии.

През ноември 2016 г. стана известно, че Турция и Русия водят преговори за купуване на системи С-400, припомня БТА. Фактът за подписването на договор бе потвърден от Русия на 12 септември 2017 г., когато и турският президент Ердоган съобщи, че по договора е внесен аванс.

Турция ще бъде първата страна членка на НАТО, която ще получи от Русия зенитно-ракетни системи С-400.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
7
 
3
 
! Отговори
ПКК преди 5 години
Поразрови се малко из нета. Потърси за лозанския договор някакво инфо. Ехх, че некомпетентен *** си. И за турция, и за България нищо не знаеш. Такива *** като тебе никой не ги обича. Защо турция прави бомбардировки в Северен Ирак. Аз ще ти кажа. От страх да не се създаде кюрдска държава, че стане ли това отиде коня у ряката. Недей ми говори много за кюрдите. Че са бая поомачкани от турската държава
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1/3 е турски сега, питам те защо 100 % не е турски?.Нали беше гръцки. Защо 1/3 е турски. Защо останалите 2/3 не са гръцки?
94
6
 
4
 
! Отговори
Горд Българин преди 5 години
До 104. По скоро обратното. Ако Русия не беше зад гърба ни този да ни е нападнал. А ЕС пръста си няма да мръдне за България. Те меки китки бе и страхлвци всичките до един
93
5
 
6
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
До ПККИ как стигна до този гениален извод, че броят на кюрдите в Турция е някаква държавна тайна?! И откъде и как турската държава да знае кой е кюрдин, кой не е, когато много голяма част от кюрдите се идентифицират като турци?! Ха, грухчо? Лично знам и познавам, имам съседи и колеги, роднини и приятели които са от кюрдско потекло, но се самоопределят като турци. Била "една от най-строго пазените държавни тайни в Турция" .... цъ цъ цъ цъ ... ами то охлювофренията не ходи по гората ...
92
5
 
6
 
! Отговори
ПКК преди 5 години
Абе Ястреб. Да попитам само, защо броя на кюрдите в турция е една от най- строго пазените държавни тайни? (((:
91
2
 
2
 
! Отговори
PANOS KAMENOS преди 5 години
ОЩЕ СЪВЕТСКИТЕ ВОЕННИ ЕЛЕКТРО-ИНЖЕНЕРИ СА УСТАНОВИЛИ ЧЕ В МАТЕРИАЛНИЯ СВЯТ, И В СВЕТА НА ХИМИЯТА И ПЕРИОДИЧНАТА ТАБЛИЦА НА ЕЛЕМЕНТИТЕ --- НЕ СЪЩЕСТВУВА ИЗДЕЛИЕ, КОЕТО ДА БЪДЕ СЪЗДАДЕНО , И ДА БЪДЕ АВТОНОМНО, (ПРИМЕР ПИСТОЛЕТ) , което ДА ПРОЕКТИРА И ИЗПЪЛНЯВА ЛАЗЕРЕН ИЗТРЕЛ И СТРЕЛБА...ЧИСТО ФИЗИЧЕСКИ И ТЕХНИЧЕСКИ Е НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ПОДДЪРЖА ТАКОВА УСТРОЙСТВО.ТЕРМИНАТОР 1 & 2, И ВСИЧКИ ФИЛМИ С ЛАЗЕРНИ СТРЕЛБИ--САМО НА КИНО !ТАКА ЧЕ --- С ЛАЗЕР САМО ВИЕ ТУРЦИТЕ МАЙ СТЕ СТРЕЛЯЛИ : )))
90
13
 
7
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
До Анонимен 98Географския район, който се знае като българия е всъщност една част Източна Македония, една част Валахия, и останалата част е Румелийски вилайет. И езикът, на който гъргорят сега е диалект на македонския език. Оригиналният е;зик на аспаруховите българи е диалект на турския език.
89
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е турска
88
11
 
8
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
В момента Турция разроботва две различни местни системи за противовъздушна отбрана. Едната е конвенционална система, базирана на ракети. В момента системите с обсег до 60 километра са на въоръжение и са много ефективни. Работите за разширяването на обсега продължават. Втората система е базирана на лазерна технология и е в експериментален стадий. Миналия понеделник проведоха първите тестове с лазер с малка мощност върху дронове и резулататите са фантастични!
87
3
 
2
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
А сега защо не е турски?.Как да не е. Нали ти ревеше, че искаш да го връщаш.----------1/3 е турски сега, питам те защо 100 % не е турски?
86
8
 
5
 
! Отговори
сириец преди 5 години
До PANOS KAMENOSГЪРЦИЯ ЩЕ ИМА С-500, А ТУРЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПРЕГАЗЕНИ ОТ ГРЪЦКАТА АРМИЯ И ОТ САМАТА РОССИЯ . И ОТ КЮРДИТЕ И АРМЕНЦИТЕ РАЗБИРА СЕ .-----------------Като през 1925 г. ли ще ги прегазите?
85
3
 
6
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
До Ястреб ОсманлиятаИмаш ли достатъчно тоалетна хартия за тази цел след поредната обезценка на турската лира?
84
13
 
5
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
До PANOS KAMENOSКолега, решил съм да купя гръцки остров на Егейско море, около 40 декара, и да не е повече от 15 милиона евро. И да е достатъчно близо до гръцкия бряг, че от брега гърците да се наслаждават на развяващото се турско знаме на него, докато си цоцат Узо'то на брега.Можеш ли да ми помогнеш да намеря такъв остров?
83
10
 
12
 
! Отговори
Вал преди 5 години
Никога не съм симпатизирвал на турците и религиозните догми и ограничения на исляма,но Раджеп Ердоган прави това което е най добро за отбраната на Турция. След организирания преврат срещу него от ЦРУ,неговите съюзници по НАТО,за което бе предупреден от Русия на която свали самолета.След десетилетия лъжи и измами от страна на Европа,че ще ги приемат в ЕС!!!Вие какво бихте направили???Аз бих ги пратил на майната си.
82
9
 
7
 
! Отговори
PANOS KAMENOS преди 5 години
РОССИЯ НИКОГА НЯМА ДА ДАДЕ С 400 НА ТУРЧИН И НА ТУРСКО СЕМЕ.ГЪРЦИЯ ЩЕ ИМА С-500, А ТУРЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПРЕГАЗЕНИ ОТ ГРЪЦКАТА АРМИЯ И ОТ САМАТА РОССИЯ . И ОТ КЮРДИТЕ И АРМЕНЦИТЕ РАЗБИРА СЕ .ОЩЕ 1994 ГОДИНА КИПЪР КУПИ С 300..РОССИЯ НИКОГА НЯМА ДА НАПРАВИ ЗЛО НА ГЪРЦИЯ , И ДА ПОМАГА НА ТУРСКО СЕМЕ.
81
11
 
6
 
! Отговори
пехотинец преди 5 години
ДИктатор купува от диктатор. Да живее свободния пазар. Само че никой никога не е бил съюзник на рашките защото руснака друг другар освен шишето водка няма! Ердоганчо да се подготви психически. От друга страна това което купува е абсолютно безполезна купчина тръби, но това е друг въпрос.
80
2
 
11
 
! Отговори
999 преди 5 години
РАЗБИРАШ ЛИ,НЯКОИ ХОРА ИМАТ НАГЛОСТТА ДА ПИШАТ,ЧЕ ТУРЦИТЕ ГИ ИЗДИГНАЛИ ... ДРУГИТЕ.*** ВИЕ НАЛИ СТЕ В ЕДИН ОТБОР С ДРУГИТЕ?!ЗАЩО БРЕ ЧАДА,НАВРЕМЕТО РУСИЯ КУПУВАШЕ ВСИЧКО,НО ЕВРОПЕЕЦА КАЗА,ЧЕ ПРОИЗВЕДЕНОТО В БЪЛГАРИЯ НЕ ОТГОВАРЯ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТАНДАРТИ!!! КОЛКО ЗАВОДИ ЗАКРИХТЕ???ЗАЩО ВАС НЕ ВИ ИЗДИГАТ БЕ?ЗАЩО СТЕ МЕКЕРЕТА НА НЯКАКВА СИ ПЕДОФИЛСКА ***?ЗА ДА ВИ СЕ СЛАВИ ИМЕТО БЕЗ ЧЕСТ?ЗА ДА ВИ ПОКАЗВАТ МЯСТОТО НА ИЗЛОЖБИТЕ -ИЗЛОЖЕНО НЯКАДЕ ТАМ В ДЪНОТО НА КОРИДОРА ... ОБОЗНАЧЕНО С ДВЕ БУКВИ
79
6
 
13
 
! Отговори
999 преди 5 години
ОТНОВО ИЛИ ПАК ПАК И ПАК ..ПОРЕДНИТЕ НЕЗДРАВОСЛОВНО МИСЛЕЩИ,ИЗЦЕПКИ В КОМЕНТАРИТЕ.КОЙ ИЗДИГНА ТУРЦИЯ?В ИСТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКАТА ВЛИЗАТ ЗНАМЕНИТИ ИМЕНА КАТО МУСТАФА КЕМАЛ,АДНАН МЕНДЕРЕЗ,ТУРГУТ ЙОЗАЛ И В ПОСЛЕДСТВИЕ РЕДЖЕП ТАЙП ЕРДОГАН.АКО ВИДИТЕ ОЩЕ В ИСТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКАТА,СЛЕД КАТО ТЯ Е СТАНАЛА ЧЛЕН НА НАТО В КРАЯ НА 50те,БЛАГОДАРЕНИЕ НА СССР СЕ ИЗГРАЖДАТ МНОГО ЗАВОДИ И ЗАПОЧВА ГОЛЯМО ИНДУСТРИАЛНО РАЗВИТИЕ.МОЖЕ ЛИ ДА ПОПИТАМ ВИЕ КАТО ВЕЧЕ 11Г. ЧЛЕН НА ЕС - КАКВО ПОСТИГНАХТЕ?
78
6
 
10
 
! Отговори
орисница преди 5 години
До Знай....хей,,многознайко... какви роби те гонят...и какви синджири....БЪЛГАРИЯ е БИЛА и ЩЕ ПРЕБЪДЕ....и със синджири пак е ПОБЕЖДАВАЛА....а вие турските мекерета все такива ще си останете....примитивни....независимо колко продажници,,имате,, ...който копае гроб други му сам пада в него....ще дойде време,когато минаретата сами ще паднат...така е казано и ТАКА ЩЕ БЪДЕ!!!
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен до 66 преди 5 години
По *** коментар не бях чел скоро, ама каква се очудвам толкова са им глупавите евроатлантически мозъчета.