Ердоган: Ще използваме системите С-400, ако е нужно!

Отново ли да бъдем зависими от САЩ, попита той
13 юни 2018 15:15, Елка Василева
147
Ердоган: Ще използваме системите С-400, ако е нужно!
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

"Ако е нужно", Турция ще използва ракетните комплекси С-400, с които планира да се сдобие от Русия, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от в. "Хюриет".

"Ние не просто ще купим комплексите С-400 и ще ги оставим на склад. Ние ще ги използваме, ако има необходимост. Това е отбранителна система. Какво да правим с нея, ако не да я използваме?", запита Ердоган.

"Отново ли да бъдем зависими от САЩ? Когато в продължение на години ние искаме от тях, отговорът, който получаваме, е: 'Конгресът не разрешава'. Уморени сме от това", оплака се още той.

"Русия отговори на нашето предложение с доста примамлива оферта. Те казаха, че са готови дори на съвместно производство", каза Ердоган, като добави, че освен всичко Турция е получила от руснаците и много добри условия по изплащането.

Изказването на Ердоган в Истанбул бе излъчено на живо по няколко турски частни телевизии.

През ноември 2016 г. стана известно, че Турция и Русия водят преговори за купуване на системи С-400, припомня БТА. Фактът за подписването на договор бе потвърден от Русия на 12 септември 2017 г., когато и турският президент Ердоган съобщи, че по договора е внесен аванс.

Турция ще бъде първата страна членка на НАТО, която ще получи от Русия зенитно-ракетни системи С-400.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
До Анонимен ... Че защо "антибългарски" ? Не съм казал нищо лошо за България, все пак съм българин, майка ми не е рушкиня ... не е и сръбкиня, за да страдам от балкански комплекси. Братята македоници е време да се кротнат и да си заживеем с тях по братски. Навремето едни "братушки" насила ни разделиха за да угодят на титовия великосръбски шовинизъм, сега като не можем да сме едно цяло, поне да си останем два братски народа ... !!!
15
17
 
11
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
ако си купи с-400, в българия и румъния ше дислоцират ф-35, вместо в турция. дали ще ги карат българи или американци, е все едно стратегически. ние може само да спечелим от репченицата на тоя -питек
14
20
 
8
 
! Отговори
Фон Браун преди 5 години
пак ли тоя с ракетите? не стана ли ти ясно че с-400 са за продаване, а не за ползване? китай и индия ги върнаха, само гайтанджи мустак бабаита си мисли че може да тропа по масата...единственото, което ще си докара, е турските ввс да бъдат изключени от системата свой - чужд на нато и съюзници.
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Втялото на Реджеп Тъйп Ерcдухан се е вселил духа на Хитлер и го е обладал.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ердоганьо подкарва oфцете към урните
11
3
 
14
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
опитва се да се върне в мача, след като му стана ясно, че за щатите приоритет е обединяването на корея. най вероятно ще получи приятелско потупване по рамото и от руснаци, и от американци. и айде леко полеко обратно в 13 век
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещу кой ще ги използва не трябва ли някой да го нападне за да ги ползва.
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ще разреши конгреса една държава да закупи евтини отбранителни оръжия. Важното е да платим за 20 самолета цената на Белене, срещу което при война като излетят самолетите ни турците с тия ракети ще са смлели летищата ни и ...няма къде да кацнат. За тия пари можем да си напазаруваме толкова ракети, че нито ни требва Нато НИТО ДРУГО БЛАТО - САМИ ЩЕ МОЖЕМ ДА СЕ ПАЗИМ ОТ ВСИЧКИ. бОЖО дИМИТРОВ КАЗА - НЯМА КОМИСИОННИ ЗА РАКЕТИ КАКТО ЗА СКЪПИ САМОЛЕТИ.
8
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Калеко АлекоКъде се бе гений на ербавите антибългарски троления? Какво прави началникът ти Бай ***? Продаде ли националните ни интереси с името Северна Македония, която включва и Пиринска Македония. Вашето безродие в историята остана.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май Турция като цяло ще излизс от Нато щото нещо не се вписва в *** ценности...
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
политиците са най-големите престъпници. ал капоне, ескобар и чикатило са аматьори в сравнение с тези психопати, които управляват света днес.
5
1
 
11
 
! Отговори
Бай Х преди 5 години
с какво ще си купи и въобще кой ще ни продаде - тези неща не се продават като домати на пазара, които изкара пари, той ги взима
4
12
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Разбира се , за какво да ги купувате като няма да ги използвате ... Ако е необходимо, ще ги използвате, включително и срещу тези които са Ви ги продали, дет се вика с техните камъни по техните глави ... !!!
3
5
 
33
 
! Отговори
Коравосърдечния преди 5 години
Така така Ердогане. Когато САЩ не искат да ти продават отиваш при конкуренцията. Пазарна икономика к'во да правиш
2
4
 
35
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Султане,все ще си зависим от някой,до сега от САЩ от сега нататък от Русия...
1
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И България трябва да си купи. Никога няма да ни продадат от Нато качествено ПВО.