По-добре Македония приятел, а не да има Велика България!

Националните интереси на Гърция са защитени, увери Кодзияс
Обновена: 19 юни 2018 11:37 | 19 юни 2018 11:23, Елка Василева
193
По-добре Македония приятел, а не да има Велика България!
Никос Кодзияс. Снимка: архив, Reuters

Целта на Гърция е да има приятелска държава или партньор на северната си граница, което е значително по-добра опция от възможността Македония да стане "общност, доминирана от Турция, или тя да се разпадне и да отвори пътя на Велика Албания и Велика България".

Това заяви гръцкият външен министър Никос Кодзияс, цитиран от македонското издание "Фактор".

Още по темата

Правителството на Гърция взима предвид всички възможни опции за развитие на ситуацията, а националните интереси на страната са защитени, увери Кодзияс.

Той уточни, че подписаният със Скопие договор ще влезе в сила едва след приключване на необходимите конституционни промени.

Кодзияс подчерта, че проблемите на външната политика са много сериозни и коментира, че някои "говорят, без да мислят за последиците".


193
Още от Балкани
Протестна нощ в Скопие: 17 ранени при сблъсъците
Напиши коментар Коментари
181
0
 
12
 
! Отговори
проф.Александър Фол преди 3 седмици
България е най-велика! Да живей!
180
0
 
1
 
! Отговори
Грек преди 3 седмици
Fake news...
179
1
 
8
 
! Отговори
Велика БЪГАРИЯ няма преди 3 седмици
Но има ГОЛЯМА БЪЛГАРИЯ!!!
178
1
 
8
 
! Отговори
АРИСТОТЕЛ ДИМИТРОВ преди 3 седмици
ГЪРЦИЯ Е НАЙ-ФАЛИРАЛАТА ДЪРЖАВА НА СВЕТА! СТРАХОООТНО, ЕВАЛЯ, НЯМА ПО ТЪППИ ЛЮДЕ ОТ НАС ГРЪЦКИТЕ ГРОЗОТИИ.
177
3
 
5
 
! Отговори
проф.Александър Фол преди 3 седмици
"Разгледай в нета снимки на бербери и ще ти падне шапката. Бели, светли има и със сини очи и като се знае, че Вандакия се е простирала в Испания и Северна Африка нещата се изясняват "

Това го видях на Канарските острови. Местното население там е с берберски произход и хората и манталитетът им са сходни с нашите. Отделно че шевиците по народните им носии са едно към едно с нашите. И жените са красиви и одухотворени. Имах чувството че съм в България.
176
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Учителя по история ни поздравяваше с:
- На три морета !
Иска ми е, повече хора, да бяха като него :)
175
2
 
11
 
! Отговори
Гост+ преди 3 седмици
Тоя пък се заблуждава, че си е направил от Македония приятел. Македонците никога няма да забравят унижението на което бяха подложени от Гърция заради името.
174
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Целия договор е антибългарски Гърция въобще няма право да се меси в Македония а да ни върне земите без град Солун само там гръцкото население са мнозинство. Скопиянци да си признаят българския произход.
173
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой да я направи тази Велика България? То за тази работа се искат политици, не ........ Гърците определено могат да спят спокойно...
172
3
 
7
 
! Отговори
Koly kucia преди 3 седмици
Хората се ориентираха правилно
Искат живот по гръЧки а не по български.
Ние сме Фтасали,че и самолети си купуваме да се браним или бием-за смях ставаме,но и народна пара харчим
171
2
 
16
 
! Отговори
Padarization преди 3 седмици
Велика България с македонци? Едва ли. Дори да се разпадне Фиром-а, ще трябва да се проведе референдум за присъединяването на територията. А с нея вървят и хората, които за съжаление никой не иска. И резултатите ще го покажат. Хора мразещи културата,народа и държавата ни и непочитащи историята нямат място в България. Това, че се огъзват пред посолството за паспорти, не ги прави българи. Ако държавата ни е един болен организъм, то последното нещо от което тя има нужда са допълнителни паразитози!
170
5
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 седмици
грешиш чичка,ще има велика българия и ще си вземем земите които ни отнехте,аз съм си харесал в солун има една кула на моретодето си правите митингите,и ще я правя дискотека със секс кабинки,а брат ми си иска пристанището и митницата,на местото на панаира ще построя молове и дисниленд
169
8
 
4
 
! Отговори
Футуролог преди 3 седмици
На балканите руските и американски тайни агенти си пият заедно кафето като най-важното е да са света вода ненапита и да се спазва принципа че каквото балканците сами си натворят никой не може да им го направи

Зоран Заев дойде на власт с подкрепа от Путин които го засили към клинтъновата османо-шиптърска империя на Боко тиквата начело с Ердоган на която Тръмп още държи

Ципрас пък е от най-върлите путинофили и русофили та е ясно кой е решил спора за името

Велика Ислямо-анкарска България ни чака
168
5
 
15
 
! Отговори
пак от същото преди 3 седмици
Показаха си византийските номера!Не знаят ли каква нация е македонската ,ама че лицемери.Точно защото знаят ,че са българи, сега ги пращат при славяните,но много грешат.Това не значи точно трябва да се обединим,а да премахнем лъжите и пренаписването на историята ни и с открити лица да израснем над миналото.
167
1
 
11
 
! Отговори
АУУУУУУ преди 3 седмици
Тоя ,дебелият е комунааааааааааа и лъжец! Очаква ги много Бой с точилката!
166
1
 
4
 
! Отговори
един преди 3 седмици
Да ,де Северна М,за да стане буферна зона между България ,Гърция и Албания.Наясно са ,че има българско малцинство в Гърция,с т.н. "македонско ",реално българско решиха проблема чрез договора.Добре е гърците да не прекаляват ,ако техния договор противоречи на нашия,особено за културно историческо наследство и произход ,ще има проблеми и също имаме право да влияем върху преговорите за членство.Както и да ,темата стана обременяваща,в крайна сметка искаме добросъседство,уважение и партньорство.
165
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Подкрепям 163

Нека правим каот датчаниет ... еее, виж ги - Няма и половина България, ама живот си живеят. От 10 години, все са на първо или второ място по най-щастлива нация в света.
164
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 157

Не се хаби .. римляните са унищожили само най-дивите номадски племена, който така или иначе са щелид а се самоизбяит едни-други, докато накрая, някое племе не уседне и не започне да развива цивилизация ... Коеот ще г постави само 1000 години зад Рим.
163
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Велика България не ми трябва.
Трябва ми България в която хората да живеят добре.
162
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен
С "Много си умен ..."

На тъпи изказвания, какви коментари очакваш да правя ?