По-добре Македония приятел, а не да има Велика България!

Националните интереси на Гърция са защитени, увери Кодзияс
Обновена: 19 юни 2018 11:37 | 19 юни 2018 11:23, Елка Василева
193
По-добре Македония приятел, а не да има Велика България!
Никос Кодзияс. Снимка: архив, Reuters

Целта на Гърция е да има приятелска държава или партньор на северната си граница, което е значително по-добра опция от възможността Македония да стане "общност, доминирана от Турция, или тя да се разпадне и да отвори пътя на Велика Албания и Велика България".

Това заяви гръцкият външен министър Никос Кодзияс, цитиран от македонското издание "Фактор".

Още по темата

Правителството на Гърция взима предвид всички възможни опции за развитие на ситуацията, а националните интереси на страната са защитени, увери Кодзияс.

Той уточни, че подписаният със Скопие договор ще влезе в сила едва след приключване на необходимите конституционни промени.

Кодзияс подчерта, че проблемите на външната политика са много сериозни и коментира, че някои "говорят, без да мислят за последиците".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
25
 
! Отговори
проф.Александър Фол преди 5 години
България е най-велика! Да живей!
172
0
 
2
 
! Отговори
Грек преди 5 години
Fake news...
171
3
 
8
 
! Отговори
Велика БЪГАРИЯ няма преди 5 години
Но има ГОЛЯМА БЪЛГАРИЯ!!!
170
2
 
9
 
! Отговори
АРИСТОТЕЛ ДИМИТРОВ преди 5 години
ГЪРЦИЯ Е НАЙ-ФАЛИРАЛАТА ДЪРЖАВА НА СВЕТА! СТРАХОООТНО, ЕВАЛЯ, НЯМА ПО ТЪППИ ЛЮДЕ ОТ НАС ГРЪЦКИТЕ ГРОЗОТИИ.
169
4
 
5
 
! Отговори
проф.Александър Фол преди 5 години
"Разгледай в нета снимки на бербери и ще ти падне шапката. Бели, светли има и със сини очи и като се знае, че Вандакия се е простирала в Испания и Северна Африка нещата се изясняват "Това го видях на Канарските острови. Местното население там е с берберски произход и хората и манталитетът им са сходни с нашите. Отделно че шевиците по народните им носии са едно към едно с нашите. И жените са красиви и одухотворени. Имах чувството че съм в България.
168
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учителя по история ни поздравяваше с:- На три морета !Иска ми е, повече хора, да бяха като него :)
167
3
 
11
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
Тоя пък се заблуждава, че си е направил от Македония приятел. Македонците никога няма да забравят унижението на което бяха подложени от Гърция заради името.
166
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целия договор е антибългарски Гърция въобще няма право да се меси в Македония а да ни върне земите без град Солун само там гръцкото население са мнозинство. Скопиянци да си признаят българския произход.
165
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой да я направи тази Велика България? То за тази работа се искат политици, не ........ Гърците определено могат да спят спокойно...
164
3
 
7
 
! Отговори
Koly kucia преди 5 години
Хората се ориентираха правилноИскат живот по гръЧки а не по български.Ние сме Фтасали,че и самолети си купуваме да се браним или бием-за смях ставаме,но и народна пара харчим
163
2
 
17
 
! Отговори
Padarization преди 5 години
Велика България с македонци? Едва ли. Дори да се разпадне Фиром-а, ще трябва да се проведе референдум за присъединяването на територията. А с нея вървят и хората, които за съжаление никой не иска. И резултатите ще го покажат. Хора мразещи културата,народа и държавата ни и непочитащи историята нямат място в България. Това, че се огъзват пред посолството за паспорти, не ги прави българи. Ако държавата ни е един болен организъм, то последното нещо от което тя има нужда са допълнителни паразитози!
162
6
 
15
 
! Отговори
пак от същото преди 5 години
Показаха си византийските номера!Не знаят ли каква нация е македонската ,ама че лицемери.Точно защото знаят ,че са българи, сега ги пращат при славяните,но много грешат.Това не значи точно трябва да се обединим,а да премахнем лъжите и пренаписването на историята ни и с открити лица да израснем над миналото.
161
1
 
11
 
! Отговори
АУУУУУУ преди 5 години
Тоя ,дебелият е комунааааааааааа и лъжец! Очаква ги много Бой с точилката!
160
2
 
4
 
! Отговори
един преди 5 години
Да ,де Северна М,за да стане буферна зона между България ,Гърция и Албания.Наясно са ,че има българско малцинство в Гърция,с т.н. "македонско ",реално българско решиха проблема чрез договора.Добре е гърците да не прекаляват ,ако техния договор противоречи на нашия,особено за културно историческо наследство и произход ,ще има проблеми и също имаме право да влияем върху преговорите за членство.Както и да ,темата стана обременяваща,в крайна сметка искаме добросъседство,уважение и партньорство.
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепям 163Нека правим каот датчаниет ... еее, виж ги - Няма и половина България, ама живот си живеят. От 10 години, все са на първо или второ място по най-щастлива нация в света.
158
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 157Не се хаби .. римляните са унищожили само най-дивите номадски племена, който така или иначе са щелид а се самоизбяит едни-други, докато накрая, някое племе не уседне и не започне да развива цивилизация ... Коеот ще г постави само 1000 години зад Рим.
157
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велика България не ми трябва.Трябва ми България в която хората да живеят добре.
156
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименС "Много си умен ..."На *** изказвания, какви коментари очакваш да правя ?
155
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С наши гени са и голяма част от днешните италианци и британци. За Италия се знае, че две големи наши племена са се заселили там, отделно бежанци от турските набези и завоевания. А за Британия се знае от римски източници, че Рим е завоювал британия със сарматски конници, знае се, че и Артур основателя на Англия е бил сармат. Днешната генетика размазва всяка идиотия за това кой колко е велик. Оказва се, че в БГ няма турски гени (около 1%) а БГ гени в Турция около 25%. Ку, ку, четете и бре, четете.
154
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа това е дежурен лаф. Но вече има ДНК и са направени изследвания и вече се знае кой, кой е. Всеки човек може да си види гените до праисторията. Някои наши съседи си поръчаша такива изследвания с цел фалшификация и доказване на античност и т.н. Само дето всички наоколо се покриха като мишки, че се оказват българи по ген. С. Гърция, почти цяла Албания, Македобия, Сърбите до река Морава и белградско. Румънците на 100% са с наши гени, даже и *** им са сходни на 98% с нашите. И още.