Край на домашните за учениците в Турция

Учебният материал ще бъде научаван още в час
20 юни 2018 20:32, Елка Василева
32
Край на домашните за учениците в Турция
Снимка: архив, Reuters

Турските учители вече няма да дават домашни на учениците, а учебният материал ще бъде научаван още в клас. Това заяви турският министър на образованието Исмет Йълмаз, като изтъкна, че старите практики нямат място в новия начин на преподаване.

"Отсега нататък никой учител няма да дава домашна работа на учениците. Искаме нашите ученици да се съсредоточават повече в час и да научават още в клас учебния материал", заяви министърът.

Ученето наизуст също вече не се прилага в турското училище, каза Йълмаз.

"Старите учебни методи няма да се повтарят. Искаме (учениците) да могат да прилагат в живота това, което научават в час", каза още той.

"През следващия период ще предоставим на нашите деца образователна система, която съответства на нашето време и на живота. От следващата учебна година няма да бъдат давани никакви домашни на учениците ни", добави министърът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: ученициТурциядомашни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
V Turcia 70 procenta ot zavurshilite 12 klas produljavat po nagore a v BG kak e
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Av BG decata tolkova mnogo uchat che bez da sa paseshtavali uchilishte zavurshvat s otlichie i diplomite im ne gi priznavat nikade posle
4
20
 
23
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Бравус. След година две ако ликвидират и учителите, до пет години няма да има нужда и от учебници и училища. Талибанска държава, лошото е че имаме обща граница.
3
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, това е добро начало. След 2-3 години спират уроците и само корана ще се учи на училище за да са още по-добре подготвени учениците.
2
7
 
7
 
! Отговори
Ую преди 5 години
Нищо не разбираш от образование! Искаш ли да се заложим, че само след 10 г ще имате-добри резултати!?
1
22
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже досега учениците им бяха много учени, че сега ще прокопсат. Все по -зле и по-зле става в тая Турция. Ще настане тотално невежество. Това е целта, там умни и начетени хора май на никого не са нужни. Че за какво са им? Вече са нужни само верни поданици.