Първи резултати от Турция: Ердоган води на изборите

Опозиционен лидер бе убит днес в Ерзурум
Обновена: 24 юни 2018 19:49 | 24 юни 2018 19:34, Красимир Ангелов
370
Първи резултати от Турция: Ердоган води на изборите
Снимка: Reuters

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган води на президентските избори в страната, а неговата Партия на справедливостта и развитието печели най-много гласове за парламента, сочат първите предварителни резултати, цитирани от турският ежедневник "Hurriyet".

Според изданието при обработени 20% от бюлетините, на президентските избори води Ердоган с 58,2%. На второ място е кандидатът на Републиканската народна партия Мухарем Индже с 27,3%, на трето е Мерал Акшенер от "Добрата партия" със 7,6% от гласовете.

Сред партиите на парламентарните избори води Партия на справедливостта и развитието с 51,9%, следвана от Републиканската народна партия с 15,6%, Партията на националното действие с 13,1% от гласовете. "Добрата партия" е на следващото място с 8,5% от гласовете.

Същевременно стана ясно, че регионалният лидер на Добрата партия в Ерзурум - Мехмет Дурмаз, е убит при престрелка по време на обиколка в района. При нападението са убити още двама души, твърдят от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 196МА ТИ ЛУДА ЛИ СИ ***!! НОРМАЛНИТЕ ХОРА НЕ ХОДЯТ В ТУРЦИЯ :D
174
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво е лошото в това че се осланя на ПКК?Той е депутат от ПКК, народа го е избрал - ТУРСКИЯТ НАРОД - като депутат от ПКК. нормално е да й се осланя.ПКК с нищо не е доказано че са терористи имаме само думите на ЕРдоган. Били взривявали. Ами то ЕРдоган първи започва да избива кюрди, илиза че той е терорист.
173
8
 
4
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Турция се била отдалечила от ЕС ! Ужаст ! Избегна сътбата на България ! За ужас на джендърите !
172
5
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен152"На тоя ще е баси чукундура, ако загуби изборите при положение че цялата власт в ръцете му и може да си фалшифицира свободно. Цял свят ще му се смее"-----За Ердоган ли става бума, че за момент ми се привидя дежа вю от нашите избори? Герб си ги "печели" по същия начин.
171
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПКК не е теророристична организация, а ПАРТИЯ!толкова знаете демокрация- не може да си депута и да си терористОСвен това самият ЕРдоган е терорист, навлезе с танкове в чужда държава без мандат на ООН!
170
4
 
4
 
! Отговори
пази Боже преди 5 години
Политиците в ЕС ако имат акъл никога не трябва да позволяват на турци да влизат безвизово в ЕС ! Особено сега когато султана спечели емиграцията на турци в посока ЕС ще се увеличи ! Визи въобще не трябва да се издават , дори като туристи не трябва да се допускат в ЕС ! Само през последните месеци над 30 000 турски граждани са поискали убежище в Германия , а парадоксалното е ,че голяма част от тях са дипломати , бизнесмени , политици и пр. ! Сега ще стане още по-лошо !
169
5
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
И-иииии Колумбийците разкатаха Полша. На поляците хич не им върви в Русия !
168
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са важни мустаците. Външния вид не е важен.
167
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само му погледнете мустаците на този селя-нин и вижте - личи си дълбоката провинция.
166
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кюрдския депутат го арестуваха по пижама не защото е казал нещо против Ердоган. Кюрдския депутат каза:Ние се осланяме на ПКК (терористична организация).Вкараха го в затвора.Ердоган отговори:Ние се осланяме на народа. Щом се осланяте на ПКК нека ПКК да ви спаси. Ние не се надяваме на на терористични организации. Зад нас е Народа. Зад нас е Бога.
165
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
186 - никой не мрази турците. явно ти не влизаш във форумите. Когато Тансу Чилер управляваше Турция всички хора не само по България но и по света даваха Турция за пример - мюсюлмансак държава, която е светска страна. Всички бяха убедени че до 5-10 години ще влезе в ЕС. ОТакто ЕРдоган застана начело Турция се отдалечи на 100 години от ЕС, та се превърна в синоним на изостаналост, дива-щина, варваризъм, Ориент, и всичко най-лошо.
164
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕРДОГАН ЩЕ ГИ СМАЧКА ТУРЦИТЕ :D
163
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган има 43% Националистите 11% С националистите имат общо 54%. Без националистите не може да управлява. Акшенер е с 7%. Републиканците имат 24% кюрдите 11%.
162
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арестуват кюрдски депутат в два верта по пижама пред децата му - изказал се в парламента срещу ЕРдоганубиват в деня на изборите регионален лидер на Добрата партия. вкарвата над 30 000 души в затворите "подозрение" че са гюленисти.затварят вестници. Не двата на адвокатите да разговарят с обвинаеми.
161
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво прави ЕРдоган - 16 годишно дете казав в клас че не харесва ЕРдоган. Я бърво в ареста. Членуваш ли в политическа организация? сигурен ли си? а баща ти и *** членуват ли в политическа организация? добре, а поне в неполитическа ортанизация не членуваш ли? е, добер пускаме те от ареста, но вкарваме в ареста родителите, защото не се грижат за детето.Депутат от кюрдската партия прави изкзване против Ердоган. БАМ- смъкваме му имунитета и полицият го арестува през нощта по пижама
160
6
 
3
 
! Отговори
Моя преди 5 години
ЕрдоГаньо, вярно беше грузинец, това коварно джудже Путин, пак претакова комшитата. Имат се за аслани а изглеждат като на'рани. Кажи му турчин и не го обеждай повече, де'а и кюпеците про сти и загу бени.
159
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с турската "желязна лейди" и с Дойче Веле?
158
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСИЯ СЪСИПА СИРИЯ И ТЯ ТРЯБВА ДА ПЛАЩА ЗА БЕЖАНЦИТЕ ОТ СИРИЯ В ТУРЦИЯ!
157
8
 
2
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
До АмуджаТи наистина си амуджа бе кардешим ! Хората да не гледали колко струва сиренето и месото ,да не превръщали политиката в бит пазар ?! Ами кво да гледат бе , симпатичните мустаци на султана ли ?! Турският народ страда точно заради такива амуджи като тебе дето гласуват по симпатии , а амуджите в Турция никак не са малко ! Слутана хем привлича повече врагове към Турция ,хем руши икономиката на Турция ,хем направи така ,че турците да купуват месо за 100 лири на кг. , а амуджата доволен !
156
6
 
1
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
До АнонименА останалите няколко десетки милиона турци ? И те ли дойдоха в България ?