Първи резултати от Турция: Ердоган води на изборите

Опозиционен лидер бе убит днес в Ерзурум
Обновена: 24 юни 2018 19:49 | 24 юни 2018 19:34, Красимир Ангелов
370
Първи резултати от Турция: Ердоган води на изборите
Снимка: Reuters

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган води на президентските избори в страната, а неговата Партия на справедливостта и развитието печели най-много гласове за парламента, сочат първите предварителни резултати, цитирани от турският ежедневник "Hurriyet".

Според изданието при обработени 20% от бюлетините, на президентските избори води Ердоган с 58,2%. На второ място е кандидатът на Републиканската народна партия Мухарем Индже с 27,3%, на трето е Мерал Акшенер от "Добрата партия" със 7,6% от гласовете.

Сред партиите на парламентарните избори води Партия на справедливостта и развитието с 51,9%, следвана от Републиканската народна партия с 15,6%, Партията на националното действие с 13,1% от гласовете. "Добрата партия" е на следващото място с 8,5% от гласовете.

Същевременно стана ясно, че регионалният лидер на Добрата партия в Ерзурум - Мехмет Дурмаз, е убит при престрелка по време на обиколка в района. При нападението са убити още двама души, твърдят от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
5
 
5
 
! Отговори
Име преди 5 години
това се очакваше, въпреки повишението на цените на картофите и лука в турция :-))). само леберал-троцкистите със средновековно-инквизиционни наклонности и цензура си (по)верваха, че ердоган ще ходи на балотаж. то е и точно както това, че си верват, че са мнозинство, че си верват, че само тяхната линя е права, че само техните пари от офшорките не миришат, че поканените от меркел ще станат евтината работна ръка за цетше и т.нт...
194
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Викайте ура бе хора - Ердоган ще избива населението на Турция- той напъхаха по затворите 30 000 души "кемалисти" по измисленини обвинения и изби поне още 10 000 и изгони над 2 милиона души навън. Нека да остане и да довърши започнатото. Нека да избие цяла Турция!!! Той е най-добрият приятел на България, ще съсипе Турция!
193
4
 
5
 
! Отговори
Амуджа преди 5 години
До турчин от ГерманияНе мислех,че думата амуджа е нарицателно за некого.Явно сме от два различни свята,а колкото до това,че Ердоан привлича врагове-то по-добре явни врагове, отколкото скрити такива.Един пример-след свалянето на руският самолет,колко дена бяха нужни на ''приятелите'' да застанат зад действията на турската страна,колко дена бяха нужни на западните страни да заклеймят пуча.А колкото до това,че Ердоан руши икономиката на ТР,просто нема смисъл да ти отговарям.
192
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Булгартъпак.А КОЙ ТИ Е КАЗАЛ, ЧЕ СМЕ ПРОТИВ ЕРСДУХАН :D
191
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най - хубавото нещо което се е случило на България е ЕРдоган - той ще избие и хвърли по затворите половината си народ, както Хитлер изби германците, а останалите ще изгони, та турците силно ще намелят и от 80 милона ще станат на 15 милиона. като избие 15 милиона кюрди, като избие 40 милиона светски настроени хора в турция, като изгони 10 турци и тя Турция ще обюзлюдее
190
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
48 процента са против той да стане президент56 процента са против властта да е в ПСРчовека който притежава обичта на народа си....хахахахахахаха
189
10
 
4
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
Хайди беним Реджебим саръ лира вереджеим !Вече със саръ лира и един кг. лук не могат да си купят в Турция ! Язъклар олсун ! Положението ще става все по-трагично !
188
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган оставя една дълбоко разделена турция
187
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган пада - от 59 процента на 52 и то след всички машинаци след 20 убити човека, след убит лидер на опозицията и 3 милиона фалшиви бюлтиниза парламента - 42 процента при първоначални 45 и продължава да пада. няма да има мнозинство.
186
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в Меджлиса излиза кюрдски депутат и реве. Защо разрушихте блока. Умряха невинни. Ама за убитата медицинска сестра нищо.
185
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердо е нашият коз. Той собственоръчно ще унищожи собственият си народ. Мен лично това ме кефи много.
184
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представете си: Престрелки между войници и терористи. Един терорист е ранен тежко. Тези наглеци звънят на 112. Идва линейка. Стрелят по линейката. Един лекар е ранен а медицинска сестра убита. Линейката се връща. Идват танкове и разрушават целия блок където са се барикадирали терористите и Дойче Веле реве за права. Да направят същото в Германия.
183
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честито Тайипи!!! Довърши онези който не те харесват. Размажи ги ***.
182
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама това е демократично да стрелят по войниците ти, да разрушават базови станции на мобилни оператори. Да стрелят по линейки, болници и училища. Да убиват учители и полицаи. Да хвърлят Moлотов по градски автобуси. ПКК били демократи. И депутат от малцинството да ги защитава както и медии като Дойче Веле. Това ако е демокрация - НЕ!. МЕРСИ.
181
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който проповядва нео-османизъм - да си ходи в ОРиента! ЕВропа е християнска и винаги ще бъде християнска! Не стига че трябва да са благодарни, на АНглия и Франция че въбоще им оставиха Инстанбул през първата световна, ама нахалстват.
180
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА ЖИВЕЕШ В РУСИЯ ИЛИ ТУРЦИЯ СИ Е БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ В МОМЕНТА!
179
6
 
5
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
И какво е лошото в това че се осланя на ПКК?Той е депутат от ПКК, народа го е избрал - ТУРСКИЯТ НАРОД - като депутат от ПКК. нормално е да й се осланя.ПКК с нищо не е доказано че са терористи имаме само думите на ЕРдоган. Били взривявали. Ами то ЕРдоган първи започва да избива кюрди, илиза че той е терорист.------ПКК е приета за терористична организация в ЕС и САЩ толкова ли е трудно да провериш в нета преди да се излагаш!?
178
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе нека я изхвърлят Турция от НАТО и да я забухат с ядрени ракети пък ще видим хубаво ли е да не е в ЕС и НАТО? Който не е в ЕС и НАТО е против ЕС и НАТО и е техен враг. Ще видим ЕС като спре всички търговски дотации на Лудия ЕРдоган какво ще стане. Долара ще стане 10000000000000000000000000 турски лири
177
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека български турци да убиват полицаи и войници и Доган да ги защитава. Да казва ние се осланяме на нашите терористи.И всяка вечер по новините да ти показват погребения на войници тогава друга песен ще запееш за ПКК.
176
9
 
14
 
! Отговори
Denis Българина преди 5 години
Българин съм но чест и почитание за Ердоган направи Турция от една западнала държава европейска супер сила и една от най-бързо развиващите се държави в света!В последно време може би 1,2 години започнах да харесвам турците,така както харесвам Сащ,Япония и Китай не за друго а защото тези народи имат държави имат и политици!