"Турция плаче" – откриват убити изчезнали деца

Случаите предизвикаха възмущението на обществото
3 юли 2018 11:30, Елка Василева
107
"Турция плаче" – откриват убити изчезнали деца
Снимка: в. "Ватан"

Темата, свързана с убити деца в Турция, е водеща за турския печат днес.

Всички водещи турски издания публикуват на първите си страници снимки на изчезналото преди 18 дни четиригодишно момиченце Лейля, което вчера бе открито мъртво в източния окръг Агръ.

Малката Лейля Айдемир изчезна в село Безирхан (окръг Агръ, Източна Турция), в което живее дядо й. Лейля бе пристигнала със семейството си в Безирхан по повод Рамазан байрам. Цяла Турция дни наред следеше развитията във връзка с издирването на момиченцето.

Новината за смъртта на детето дойде, след като в неделя бе съобщено, че друго изчезнало дете в Турция е открито мъртво. Тялото на осемгодишната Ейлюл Яглъкара бе намерено след седемдневно издирване, заровено под електрически стълб в Анкара. Според първоначалните медицински заключения момиченцето е било измъчвано, насилвано сексуално и удушено.

"Турция плаче" ("Ватан"), "Черна новина от Лейля" ("Йени шафак"), "Сърцата ни отново са разкъсани" ("Стар"), "След Ейлюл и Лейля бе открита мъртва" ("Миллиет"). Това са заглавия на някои от вестниците по темата, поместени на първите им страници, пише БТА.

След осемгодишната Ейлюл, открита мъртва в Анкара, и изчезналата в Агръ четиригодишна Лейля бе открита мъртва. Милиони се потопиха в скръб, пише "Ватан".

Добрата новина, която цяла Турция чакаше, не дойде, констатира "Йени шафак", като добавя, че разследващите не изключват варианта за убийство на детето.

Изданията пишат, че тялото на детето е било открито край малка река на три километра от село Безирхан от местен жител, който отишъл да коси трева.

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу съобщи, че тялото на Лейля е било открито в район, който многократно е бил претърсван от спасителните екипи, заради което се създава впечатление, че тялото е било оставено край реката преди 4-5 дни.

В издирването на детенцето участваха жандармеристи, полицаи, служители на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), медици, работещи в Бърза помощ, служители в турския Червен полумесец, доброволци, специално обучени кучета.

Трагичните развития с двете изчезнали момиченца в Анкара и Агръ предизвикаха обществено възмущение. Хиляди турски граждани, включително много известни личности, заляха социалните мрежи със съболезнователни послания и призиви за по-строги наказания за убийците и насилниците на деца, включително връщането на смъртната присъда.

Вестник "Миллиет" пише, че още две деца са изчезнали в Турция през последните дни. Едното дете е шестгодишният Уфук Татар, който е издирван в южния окръг Хатай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: Турцияубити деца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките дечица, кой знае каквъв ужас са прежвяли. Кураж на родителите им!ПС: Обаче троловете и тука са безмилостни..нищо не може да ги трогне.
11
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като почне да липсва правото и обществото се раздели в една държава, започват да се случват подобни неща ... така че сами си го направихте ! ... ние правим същото
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медията ви е за пред Страсбург за крадене от Интернет , кражбата си е кражба
9
3
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Дано не се е появил ,*** Чикатило.
8
2
 
58
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
и призиви за по-строги наказания за убийците и насилниците на деца, включително връщането на смъртната присъда.---за това мога само да ги поздравя. За такива деяния не виждам друго наказание. Възрастен човек, как да е може да предизвика желание у тебе да го претрепеш, феноменални бокл..ци всеки ден срещам, но дете на тази възраст с какво може да те предизвика. Посягането на дете, навсякъде трябва да има толкова страшни последици, че и през ум да не минава на някой да го прави.
7
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките деца! Каква ужасна смърт!
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зависта на тия от Азия към европеизиряните е жестока и силна от години. Когато масово турци и кюрди бяха приети офицялно на работа в Европа./ГФР и Франция/Много от тях с честен труд замогнаха и промениха културата си с европейска за тия 65- 70 години. Цели поколения нямат нищо общо с тия от източна Турция.
5
12
 
20
 
! Отговори
Джо преди 5 години
На султаната мн му трябва смъртно наказание...
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Три-четири телешки пържолки да прати на кучето освен да награди водача. Кучето свърши много работа. Заслужава и то, като разбира се и всички, награда", коментира министър-председателят.Трупът на изчезналата на 7 ноември Мирослава беше открит днес в покрайнините на Перник. По първоначални данни момичето е било удушено. За убийството бяха задържани двама души, като единият от тях се самоуби пред полицаите.
3
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички които пишете обидни коментари за Турция не забравяйте думите на премиера за "пържолите за кучетата" открили труповете на убити деца. А в Турция се опасяват, че извършителите са така наречените "бежанци".
2
18
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
нито един бьлгарин в турция сега се започва 500 години стигат
1
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И В ИНДИЯ Е СЪЩОТО!