Македония празнува бурно! Концерти за поканата за НАТО

Хиляди хора се събраха в 15 града в страната
15 юли 2018 08:30, Петя Славова
83
Македония празнува бурно! Концерти за поканата за НАТО
Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Хиляди се събраха в 15 македонски града вчера, за да отпразнуват получаването на покана към балканската страна да стане 30-ия член на НАТО, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата

Миналата седмица лидерите на НАТО отправиха официална покана към Македония да започне преговори за членство, с условието, че членството в НАТО няма да бъде финализирано, преди да бъде приложена изцяло всички споразумения по договора за решаване на спора за името с Гърция.

Миналият месец двете страни подписаха споразумение, според което Скопие ще промени името на страната на "Северна Македония", припомня БТА.

Десетки музиканти участваха в организирани от правителството концерти в Скопие и на други места, за да отбележат постигането на целта, която Македония преследва от десетилетия.

Консервативната опозиционна ВМРО-ДПМНЕ обаче порица празненствата, заявявайки, че "Македония не се нуждае от празненства, а от извинение (от правителството) за капитулацията" по въпроса за името.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: МакедонияНАТОпокана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрън дрън. Питай либийците.
32
5
 
14
 
! Отговори
до привет от Германи преди 5 години
Да живей баба Меркел!Да живей толерастията!Да живей мултикултурализма и либерализма!Да живей всичкото камилар и африканец у Европата!Да живей феса и чалмата! Да живей бурката!Аферим Меркел ханъм, машалла еМанюеллл Микрон ефенди!Това удовлетворява ли *** ви принципи????
31
18
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
НАТО е гарант за сигурността на членките си против руска агресия ! Русия е доказан агресор към по-малките и по-слаби страни ,особено ако са в близост до границите й !Не случайно всички съседи на Русия отправят молби за членство в НАТО ! Цяла Европа иска НАТО ,българският народ също ! Доказателство за това е ,че рублдажиите не могат да съберат дори 200 души от цялата страна за протестите си срещу НАТО !
30
4
 
12
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
*** off NATO
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха-ха 26Че то веднага си личи КОЙ е платен!!! Не оже на трезва, мъдра и здрава глава да ръсиш такива щуротии!Цял свят ЗНАЕ, че конярите са го закъсали, пари няма, производството е в ДРУГИТЕ страни, а тия само си чешат......по борсите и НИЩО не работят и затова им трябва или войничка или фалит на еуропката!! Затова са тръгнали на грабеж! Засега!Ако обаче една война не е свързана с много жертви и не желая това, то би ми се искало братушките ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ да ги натупат тия че да мирясат!
28
2
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До привет от Германияромските гласове с които ГЕРБ печели изборите* ли са гласът на народа?*шашмите на Цецо -отделно
27
1
 
7
 
! Отговори
Привет от Зомбистан преди 5 години
Флинтен Уши ще ви спаси вас германците колкото и баба Мурксел.
26
0
 
11
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Искаш ЕС-получаваш НАТО....
25
11
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До Цвък Цвък"Управниците се избират от мнозинството на народа ! "Аааайде бе?..............................................Ти и такива като тебе можете само да съжалявате ,че за Атака гласуват една шепа български рубладжии ! Това е положението , мнозинството си казва думата , това е гласът на народа , глас народен глас Божи ! Вие пак се благодарете ,че в парламента се намират няколко рубладжии които да устояват руските интереси за сметка на българските ! Нали това ви харесва !
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германия 20Ха-ха-ха-ха............най-смешниот виц на неделата!!! Това бил "народа" и той бил "гласувал"!!!! Е да...........за 50-100 лв ВСИЧКИ "гласуват"!!! И помни ми думата, СЪВСЕМ СКАРО НАИСТИНА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ И ТОГАВА НАИСТИНА ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ ОТ това корито отан-чето!!!А за "натикването"..............от СЕГАШНОТО НАТИКВАНЕ НЯМА ВЕЧЕ ПО-НАКЪДЕ!!!! Едно ме успокоява, гърчовете на телетата са предсмъртни!
23
0
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До Анонимен"Привет от Германия" не е наивен,а платен.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да каже от Германия за митата на колите, които подготвя Тръмп и какво ще стане с великата им индустрия..
21
0
 
9
 
! Отговори
Цвък Цвък преди 5 години
"Управниците се избират от мнозинството на народа ! "Аааайде бе?
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички сме в НАТО за да копуваме оръжие от Сащ, това Тръмп открито го изисква иначе мита и санкции за съюзниците.
19
10
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименНещо рано сте се превъзбудили в Германия! Как пък реши, че държавите доброволно членуват в Нато, а не са вкарани там от продажен "елит", който се самоизбира чрез фалшификации?.............Какъв продажен елит ,какви фалшификации бе рубло ?! Сега няма еднопартийна система както беше през комунизма ! Управниците се избират от мнозинството на народа ! Като не искате НАТО и ЕС гласувайте за Атака , Сидеров още от сега обещава да извади България от НАТО и ЕС и да я натика в Евразийс
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тези ще цъфнат та ще вържат.
17
2
 
10
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До привет от ГерманияКогато Турция ни вземе 30-40% от територията,ще разбереш колко на сметка сме от членството в НАТО.Евтиния,та дрънка!
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо рано сте се превъзбудили в Германия! Как пък реши, че държавите доброволно членуват в Нато, а не са вкарани там от продажен "елит", който се самоизбира чрез фалшификации? Как реши, че членството отразява истинската воля на народа, а не е въпрос на външен натиск и сметки на вътрешни и външни изедници?
15
2
 
14
 
! Отговори
до Гошо преди 5 години
Гошо, Гошо..., ако си мислиш че НАТО ще ти варди скъсаните потури, значи си много наивен!Шъ скочи значи дойчо, франсето, италианеца или хонландеца да си развали спокойствието и рахътлъка, да си пролее скъпата кръвчица и да попилее животеца си за да те защити???Тц, тц,тц...нема да стане чадо!На вълкът врата му е де...бел щото първо разчита на себе си!
14
4
 
19
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Колко е доброволно членството в НАТО?Ами не знам някъде да е правен референдум по въпроса...Впрочем,най-доволни са албанците в Македония-пречки пред окончателната шиптъризация на страната вече няма НИКАКВИ!