SOS за магаретата на Санторини! Дебели туристи им вредят

Тези животни се използват за разходка из гръцкия остров
2 авг 2018 09:30, Елка Василева
12
SOS за магаретата на Санторини! Дебели туристи им вредят
Снимка: архив, Reuters

Гръцки защитници на животните бият тревога, че прекалено охранените американски и европейски туристи изкривяват гръбнаците на местните магарета на остров Санторини, пише в. "Мирър".

Тези копитни животни са широко използвани за разходка из забележителностите от туристическите групи. Но активистите от организацията "Помощ за магаретата от Санторини" алармират, че големият брой туристи, които в повечето случаи са с наднормено тегло, причиняват изкривявания на гръбначния стълб и на крайниците на животните.

Местните хора били принудени да кръстосват магаретата си с по-яки екземпляри, за да издържат, когато бъдат яхнати от едрогабаритни посетители на острова.

Специалисти препоръчват магаретата да не носят товар, надвишаващ 20 процента от живото им тегло. А това рядко се спазва от страна на дебелите американски и европейски туристи, пише БТА.

Животните много често са претоварвани, а освен това трябва да преодоляват по 568 стъпала по време на туровете си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
11
 
! Отговори
Червен синдикалист преди 5 години
Горките гръцки магарета нямат никакви професионални права,весден се трудят без никакви болнични,нямат право и дума да издумат на експлоататора-работодател...
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дебелите туристи сериозно ги подяждат и често им причиняват професионални травми.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общество в което подобно нещо може дори да се коментира е обречено на поетапна деградация, водеща към тотален фалит. Въпроса е до кога ще търпим подобни деграданти в България? Магарето е създадено от човечеството за да носи товари, сега разни ментално болни твърдят, че им било тежко!?
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И някой ги спира да имат прагове? Казват изискване: ръст Х, до У килограма и Й пари и стават едни три букви за който не иска ;)
5
11
 
17
 
! Отговори
Надменен атлет преди 5 години
Крайно време е всеки който е избрал да не полага усилия да бъде нормално човешко същество, а се отпуска и си угажда и се излежава по цял ден, да си носи последтсвията. В момента има повсеместна кампания срещу дискриминацията на такива и им се вменяват права. Щом си избрал да си двоен човек, ще плащаш двойни данъци, двойни осигуровки, 2 седалки в самолета, 2 седалки в автобуса и всичко двойно. Сега даже им се назначават лични съветници които им промиват мозъците да се били харесвали каквито са.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А магарето ще плати ли
3
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Справедливо е язденето да се раздели по равно -половината път туристката язди магарето -другата половина -обратно.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магарета бият тревога за магарета.
1
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магарето е товарно, а не ездитно животно.