Турската икономика сериозно прегрява! Защо?

Централната банка обяче успява да запази лихвения процент
7 авг 2018 20:52, Екип на Bloomberg
73
Турската икономика сериозно прегрява! Защо?
Снимка: Pixabay

Турция е заплашена от прегряване на икономиката доста сериозно. Това каза икономистът Георги Найденов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„След изборите в Турция управлението е авторитарно, защото няма парламентарна власт. Ердоган се опитва евентуално да наложи нещо като модела на САЩ, защото и там е подобен формат на правителството“.

Той обясни, че се наблюдава срив в турската лира, но въпреки това централната банка успява да задържи лихвения процент.

„Но това рано или късно ще се случи, лихвата ще се увеличи. За последната година има над 400 пункта покачване на основния лихвен процент, от което естествено някои хора много забогатяха, други много обедняха в Турция“.

Що се отнася до санкциите САЩ-Турция, Найденов посочи, че и двете страни търсят възстановяване на добрия тон. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как няма да прегрява? Ердоган Мочурливий мисли, че капитализъм се прави със средновековни средства, че той еднолично ще определя политиката на банковия сектор, той ще определя какво бива и не бива в икономиката. Арабите имат петрола, който ги спасява. тебе, бе, умнико, какво ще те спаси, ако продължаваш така? Пълна тъпня. Но какво да очакваш от анадолския *** докопал се не знам си как до властта. С такива натам отиват нещата.
44
4
 
15
 
! Отговори
без коментар преди 5 месеца
ЯМР в частна болница в Бурса - 156 лири ( 48.36 лв ) .
ЯМР в общинска МБАЛ - 260 лв .
43
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е все е нещо
42
4
 
7
 
! Отговори
До 62 преди 5 месеца
Ама жaaraлските ти мечти :-
41
6
 
16
 
! Отговори
No comment преди 5 месеца
Според статистиката на Световната Банка от юли 2018 година,Турция със своите 19 % лихва се нарежда до Венецуела,Хаити,Того,Зимбабве и Бангладеш.
40
8
 
27
 
! Отговори
Мда преди 5 месеца
Турския народ да изхвърли веднага българските паспорти,за да докаже колко са велики и преуспели.Ако не-си остават просто ориенталски лаладжии.
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щото много често пишете за нея... А нашата сикурно се запича в момента
38
5
 
16
 
! Отговори
Вар му аркадашлар преди 5 месеца
В един асансьор пътували бг икономист,честен политик и дядо Коледа!Въжето се скъсало и познайте кой оцелял-естествено Дядо Коледа...другите са митични образи и не съществуват в реалния свят...
37
0
 
2
 
! Отговори
Индустриалец преди 5 месеца
Коментар 35 е на мега неграмотник! При достатъчна обработка за придаване на произход няма как да работят деца, но откъде толкова акъл в такъв дървен философ!
36
30
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много завиждате народе на България, но за ваше съжаление Турция има една от най силнита икономика и по край това и армия, запада колкото и да оплюва Турция смисъла е да заблуждават дребни бедни жалки държави от соцлагера, а истината е че всички источноевропейци работят за тези силни икономики като Турция.
35
3
 
8
 
! Отговори
До 35 преди 5 месеца
Ти пък си много запознат кой шие тениските. Да не си от китайската инспекция по труда? Или от турската? Пълен дивак си с мозък на 12 годишен, дето повтаря като папагал. Личи си, че грам не разбираш от внос-износ. Стоката пристига с куп сертификати за такива отворковци като теб :)) и не, няма детски труд! Иди си легни и не пиши повече по теми дето не ги разбираш, а утре на работа в китайската инспекция по труда
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пример, BEKO, бяха пълни боклуци доката германците не ги вземаха под крилото си
.
Хахаха, знаеш ли колко германски формички е придобила BEKO?
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
на мен ми понамирисва на акано а на вас?
.
На нас няма как да ни мирише, .....а ти си смени памперса, от там е....
32
5
 
4
 
! Отговори
До 27 преди 5 месеца
И как ни бърка това? Ние консумираме западни продукти и малкото, което изнасяме, изнасяме в ЕС. Ти си на принципа на вуте да му е зле. Можеш ли да мислиш?
31
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
През седмица две се пускат такива статии и нищо. Турската икономика си върви успешно на пълни обороти и изобщо не е разбрала, че е в криза. Курортите се пръскат по шевовете от туристи, а заводите бълват продукция за Европа и близкият изток. Няма ли кой да им каже на турците, че са в криза?
30
2
 
3
 
! Отговори
До 36 преди 5 месеца
Виж сега, ефенди. Ако нещо се случи с икономиката им, добрите им специалисти, които желаят да предадат родината си, ще отидат в развита икономика. Малообразованите при роднини в Дойчланд. Каква мотивация ще имат да дойдат тук? Помисли логично, не с задните ти части.
29
4
 
30
 
! Отговори
kukla преди 5 месеца
Абе не знам до колко да вярвам на такива гадатели. Турция ври и кипи, пълно е с младо население. И то население дето много работи. Маса турци са на водещи позиции по ЕС и САЩ. Нашенци масово тичат в Турция за лечение. Даже преди 15 години едни мои познати турци ми разказваха, че още тогава получаваха много неща безплатно. Нека сравним какво получават и сега турците и българите от здравните каси.
28
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
34 - Икономическо край на Турция ще е добре, за България. Хем ще има е ново пазари, хе ще ги наемаме, като прислуга :)
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
26 - Виж приятел, таая тениска, дето я давате за 2 лири, пълни гушите на 5 парчета до Ердоган. В същото време, деца го правят. Сега, може да ти е забавно и да не ти пука, нонкма хора, на който им пука и тенденцията, може да се промени ...
А защо се радваш, при положение, че ако карате така и вашите деца ще работят по тениски, преди да навършат 10 ?!?
26
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А какво ни интересува това нас НОРМАЛНИТЕ ХОРА