Турската икономика сериозно прегрява! Защо?

Централната банка обяче успява да запази лихвения процент
7 авг 2018 20:52, Екип на Bloomberg
73
Турската икономика сериозно прегрява! Защо?
Снимка: Pixabay

Турция е заплашена от прегряване на икономиката доста сериозно. Това каза икономистът Георги Найденов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„След изборите в Турция управлението е авторитарно, защото няма парламентарна власт. Ердоган се опитва евентуално да наложи нещо като модела на САЩ, защото и там е подобен формат на правителството“.

Той обясни, че се наблюдава срив в турската лира, но въпреки това централната банка успява да задържи лихвения процент.

„Но това рано или късно ще се случи, лихвата ще се увеличи. За последната година има над 400 пункта покачване на основния лихвен процент, от което естествено някои хора много забогатяха, други много обедняха в Турция“.

Що се отнася до санкциите САЩ-Турция, Найденов посочи, че и двете страни търсят възстановяване на добрия тон. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
15
 
! Отговори
РЕПУБЛИКАНЕЦ преди 5 години
Турската лира пада и ще продължава да пада. 5.1419 лири за долар.....
19
13
 
15
 
! Отговори
Турчак преди 5 години
Ниската стойност на лирата само повишава износа, а в икономиката влизат свежи пари отвън. Не съм чул някой да се оплаче, освен това централната банка дава възможност за добро кредитиране на бизнеса
18
3
 
16
 
! Отговори
ЕВОА преди 5 години
ОДРИН,август2018 -Турция ПЕТЪК-1лев-3лири,събота -3 лири,неделя същото -3 лири,да ама другото не е е същото,бензин и нафта-1.70 лева,храна -50% по евтина от тук,текстил-същото,препарати перилни-същото,дрехи,гуми,масла.телефони,техника,хотели,почивка...забравих тоалетната хартия-без пари е...
17
8
 
10
 
! Отговори
нн преди 5 години
Ердоган копира американския начин на управление на държавата, но резултата дали ще е в негова полза само времето ще покаже. Ако САЩ и Европа се отдръпнат от турската икономика, Турция не я чака добро. Турция нищо не е създала със собствената си глава, всичко е от вънка. Пример, BEKO, бяха пълни *** доката германците не ги вземаха под крилото си и сега наидстина са на високо ниво. Голяма територия, голям пазар, голям интерес на капитала, толкова близко до акъла.
16
5
 
14
 
! Отговори
ДЖЕРИКО преди 5 години
Щот не си бият челата у земята достатъчно, и не се молят на Аллаха...И той ги наказва с лирата....
15
8
 
23
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Нищо хубаво не виждам в това комшийте да са зле :(
14
3
 
7
 
! Отговори
ЛАЗО преди 5 години
До анонимните разбирачи -откъде идва прегряването?
13
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИзвинявай, ама за 15 години, руската рубла е спаднала два пъти спрямо еврото. Това, че се опитваш да ни натякваш, как рублата била силна, значи и турската лира ще е силна си е.... Абъ тъпичко си е.
12
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До OTOMAN LEGACY..Отомане, чедо болно ! Туристите купуват лири, защото не им се дават по 2-3 евро на вскяа транзакция с банкомата, а и Турция (наред с България, да бъдем честни) не е най-сигурната стрна,а човек да си пазарува с картата от случйани дупки. Ако си мислиш, че това засилва собено икономкиата ... Въх, леле-божке ... Или алахке, както предпочтиаш.
11
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това със слабата лира, същото сме го чували и за слабата рубла. Едно време така разправяше и Виденов с Премянката. Пък то, кво стана!
10
18
 
9
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
..TURSKATA LIRA KUPUVA IRANSKIYA PETROL...GAZTA OT AZERBAYCAN....VSICHKI TURISTI MASOVO KUPUVAT LIRI....TAZI GODINA 50M SE OCHAKVAT! ..12 MILIARDA EVRA ZA HAZNATA! ....LOSHOTO E ..CHE BULGARSKIYA LEV NE GO ISKAT...NITO RUSNACITE ZA GAZTA...NITO AZERITE ZA PETROLA IM!..BAY GANYO....DUHAY GO!
9
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛАЗОкои са тези "всички" дето купували турски лири? Дори великия им шаман -Ердоган ги призовава да си продадат еврата и да купят лири но никой не го слуша ти лично колко лири имаш?
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛАЗО"ЗАЩО ВСИЧКИ КУПУВАТ ТУРСКИ ЛИРИ с долари,евро,анг.лири,левове и ...рубли?"Виж, ти и умствено осакатените ти приятели, не сте такъв фактор, че да се пишете "ВСИЧКИ", така че спокойно.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"След изборите в Турция управлението е авторитарно, защото няма парламентарна власт. Ердоган се опитва евентуално да наложи нещо като модела на САЩ, защото и там е подобен формат на правителството"Ама едно към едно са ! Тръм има пълна власт и контрол над всичко в САЩ и никой и нищо не му казва .... А не, чакай, не е така. ако беше така, досега щяха да имат диктатор и щеше да е тръгнал да мята бомби.
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛАЗОЩото са голями каймета, а тоалетната хартия излиза по-скъпо.
5
16
 
20
 
! Отговори
ЛАЗО преди 5 години
ПЕТАТА ИКОНОМИКА В ЕВРОПА ПРЕГРЯВА,А 25-та ОТДАВНА ИЗДИША.Пита се коя е 25-та икономика в Европа И ЗАЩО ВСИЧКИ КУПУВАТ ТУРСКИ ЛИРИ с долари,евро,анг.лири,левове и ...рубли?
4
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕРДОГАН Е ИДЕАЛЕН УПРАВНИК ЗА ТУРЦИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКА ГЛЕДНА ТОЧКА!!!МАСОВО ИЗБИВАНЕ НА ТУРЦИТЕ , ФИНАНСОВО СЪСИПВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА, И ЗАДЪРЖАНЕ НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЕЖАНЦИТЕ В ТУРЦИЯ! :D
3
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ СКАПВА ТУРЦИЯ ФИНАНСОВО ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!
2
8
 
11
 
! Отговори
д преди 5 години
До АнонименМного си ***.
1
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТУРЦИЯ ОБЯВИ ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНА А СМЕ ЕДВА СРЕДАТА НА ГОДИНАТА :DКЕФ МИ Е КЕФ КЕФ КЕФ КЕФ КЕФ :DКЪМ СЕГАШНИЯ МОМЕНТ ТУРСКАТА ЛИРА Е ПАДНАЛА С 50% ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА СПРЯМО ДОЛАРА :D КЕФ КЕФ КЕФ КЕФ КЕФПЕНСИОНЕРИТЕ ИМ СКОРО ЩЕ СТАНАТ НАЙ-БЕДНИТЕ В ЕВРОПА :D КЕФ КЕФ КЕФ КЕФ КЕФ