Две българки на съд в Атина за... вандализъм

Те мазали експонати в музеи с олио и светена вода
10 сеп 2018 11:15, Елка Василева
61
Две българки на съд в Атина за... вандализъм
Снимка: архив, Reuters

Две българки, задържани за вандализъм на исторически реликви в музеи в Атина, днес ще бъдат изправени пред магистратите в гръцката столица. Те бяха арестувани в Националния исторически музей в опит да намажат с олио експонатите.

Пред полицията двете българки са дали показания, че са дълбоко вярващи и пръскали с олио и светена вода по експонатите, за да ги направят "чудотворни", предаде БНР.

Камери са заснели същите две българки в още два музея на Атина. След това властите поставиха техни снимки във всички исторически места. Те бяха разпознати от охраната на музея, където ги арестуваха.

Полицията разполага с видеозаписи за техните вандалски действия, като част от намазаните с олио артефекти не могат да се възстановят напълно. На експонатите от дърво са нанесени необратими щети, съобщават специалистите. Не може да се възстанови и много ценен коптски дървен кръст от 6-и век.

Най-силно засегнати от действията на двете българки са експонати в Музея за византийско и християнско изкуство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Атинамузеивандализъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Защо навсякъде лъжете,че са "българки" бееее!Чистокръвни мазни,кривозурлести,кривокраки индуски са!Не обиждайте българите!"-----Във всички други нормални държави, са успели горе-долу да интегрират pомите си. Даже на някои места са се смесили почти напълно и са изчезнали като отделен етнос. Има разни гета почти навсякъде - и в Германия и във Франция и в Испания. Но ако се случи с техни poми, те не викат "тези не са испанци, тези не са французи", ами си признават. Само българинът не е достоен.
17
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите никога не могат да са българи.
16
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде пак... Преди време едни българчета изнаcилили някакво момиче в Германия и тук разни клоyни почнаха да викат, че "българчета, ама не точно", намекваше се, че били pомчета. В крайна сметка информацията излезна, че са си баш българчета. А дори и рoмчета да са, пак са българчета! И сега пак. "Ама не били българки, ами другите медии казвали, че били pомки".... Е, хайде сега... Защо чуждите pомки не правят такива неща? Pомки, ама българки!!!
15
5
 
35
 
! Отговори
Асенчо Таксито преди 5 години
християни ,мюсюлмани ,еврей всички сте лош човешки материял лоши гени нищо не става от вас. БЕЗ РЕЛИГИЯ ИМА БЪДЕЩЕ!!!!!!!
14
1
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Кой е този *** с червения пръст - некадърници. Така си вършите и работата.
13
0
 
39
 
! Отговори
Pesho преди 5 години
Такъв ни матриала.
12
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А иначе плюят по бежанците и по Меркел как била "напълнила Европа с чeрнилки" и как "ислямистката чyма" плъзнала из Европа и тем подобни определения. Пък накрая какво излезна... Българки, ХРИСТИЯНКИ, били най-големите вандали. Онзи татуирания футболист се разписал на Колизеума в Рим, пак целият нашарен с кръстове, даже му викали Джизъса на тоя смeшник. Излиза, че от християните по-пpости НЯМА! Особено тия фанатичните. И особено ако са БЪЛГАРИ!
11
1
 
41
 
! Отговори
Реалистът 2 преди 5 години
... Никак НЕ случайно Британски и всякакъв вид други "туристи" идват , в страната ни , със самочувствието на "ГОСПОДАРИ" ... а ние сме придворните роби ... И правят тук точно каквото си искат ! БЕЗ СТРАХ ОТ ЗАКОН ! ... Защото знаят , че когато платят добре и ще се измъкнат веднага ! ... Диви пиянства , оргии с наркотици и жени , побоища над невинни хора ... Правят си каквото си искат тук и си тръгват "ДОВОЛНИ" , защото тук нямат никакви проблеми! Айде да отидат... да направят същото... ТАМ,А ?!?
10
3
 
39
 
! Отговори
Реалистът преди 5 години
... За разлика от Абсурдистан ( Разбирай - България ) там ЗАКОНИ ИМА ... И още по "шокиращо" за Българите - СПАЗВАТ СЕ ! ... :) Тук , с пълна сила важи текста от старата чалга - "ЗА КОКОШКА - НЯМА ПРОШКА ... ЗА МИЛИОНИ - НЯМА ЗАКОНИ ! ... " !!! Никак НЕ случайно бозави и грозни Британски туристи "пълнят" нашето Черноморие или Столицата ни , с тия "уикенд екскурзии" ... за да се напият , като кирки ... да направят някой "БАЛКОНинг" ... и да нае_ _т някоя Българска кифла БЕЗ ДА ИМ ПУКА ОТ НИЩО!!!
9
5
 
38
 
! Отговори
:) преди 5 години
Едната е пенджабка а другата раджастанка.
8
8
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Абе и-ти, докога ще ви учат .Българите са етнос и са дали името на държавата.Има две държави в Европа които носят иманата на народите си.Има разлика да кажеш францизин ,независимо как изглеждаш защото няма народ с такова име ,няма такъв итнос и т.н..Айде да си поправите грешката.т-ри
7
0
 
37
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 5 години
Българки - юнакини!
6
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В други сайтове и телевизии казват произхода им само тук лъжат.
5
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В други сайтове и телевизии казват произхода им само тук лъжат.
4
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Българки" ама не точно.
3
2
 
45
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Двете набожни "изкуствоведки" са с български паспорти или са българки?
2
8
 
32
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
тия пък - ще ги арестуват.... врачката е казала да ходят там с туба олио и светена вода и да мажат - против уруки, зли сили, лоши погледи..... Ама зимата не ги арестуваха гърците като метаха сол по пътищата нали??????
1
1
 
48
 
! Отговори
Че Гевара преди 5 години
В панделата ще ползват олиото по предназначение ......