ВМРО-ДПМНЕ изпрати Зоран Заев в политическа пенсия

Противници на референдума празнуват пред парламента в Скопие
Обновена: 30 сеп 2018 22:37 | 30 сеп 2018 22:37, Анисия Иванова
118
ВМРО-ДПМНЕ изпрати Зоран Заев в политическа пенсия
Снимка: БТА

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви тази вечер от щаба на партията, че гражданите, които гласуваха "против" на референдума за договора с Гърция, и онези, които бойкотираха допитването, са изпратили най-гласното послание, че "Това е Македония", предадоха македонските медии.

Мицкоски направи оценката, че Република Македония се е произнесла против договора с Гърция.

Той обяви победа на народа и на ВМРО-ДПМНЕ, заявявайки на премиера Зоран Заев, че народът е с тях.

Още по темата

"Тук живеят македонци, идентичността ни е македонска, езикът ни е македонски, предците ни са били македонци, такива ще бъдат и бъдещите поколения. Затова имате моето уважение. Нашият народ е силен", каза Мицкоски. Той добави, че референдумът е поражение не само на договора, а и на "престъпното управление на властта".

Запитан ще приеме ли предсрочни парламентарни избори, Мицкоски каза, че премиерът Зоран Заев не трябва да иска предсрочни парламентари избори, а е по-добре да се подготви за политическа пенсия.

Успехът на референдума в Република Македония, наричан от мнозина исторически, за промяна на името и евроатлантическата интеграция, е под въпрос заради слабата избирателна активност, едва 34,09 на сто половин час преди края на изборния ден, отбелязват световните агенции, цитирани от БТА.

Противници на референдума и последователи на движението "Бойкотирам" вече празнуват пред парламента в Скопие, поставят трибуна, носят държавни знамена, пускат патриотични песни и скандират "Македония". Събрали са се стотина граждани, а движението пред парламента е блокирано

Пред сградата има засилено полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мицкоски и националистите-сърбомани,изпратиха гражданите на БЮРМ в девета глуха...Към рускосръбската ***.Трябва да им се забрани да пътуват на запад.Както и пари от ес-фондовете.
40
0
 
4
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До АнонименАрмията на Александър основно се състои от траки, а покорените от него гърци са малко, по-малко отколкото са гърците в персийската армия. Защо ли? Да, Александър има право за разлика от гърците да се нарече елин, защото елините са селите, тракийско племе.Древните македонци са част от тракийската общност.
39
2
 
4
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До Ким Чен УнИ аз трябва да те поправя. Елините са всъщност траките от племето на селите, пазители на храма на Зевс в Додона. Омир в Илиадата възкликва: Зевсе пеласгийски, царю додонски. Пеласгите или тракопеласгите не са гърци, а старо местно население, траки. Гърците са си присвоили името на селите/елините/ защото е било престижно. Присвояват си и тракийската митология. Всъщност гърците се цивилизоват от траките и египтяните.
38
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А сигурно си чел че Александър Македонски е ял бой от древните Българи по пътя си за Индия и нашите древни прадеди са му показали че има и по древни народи от Елините и по високо развита цивилизация от неговата..Кои са тия древни българи в 3 век пр.н.е.?
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Александър Македонски и баща му Филип са гърци и принадлежат на гръцката цивилизация ....А защо са Александър и Филип Македонски, а не Александър и Филип Гръцки тогава? Защо Филип воюва първо с илирите на северозапад, а после и с тесалийците на югоизток и ги побеждава? Защо Филип нарича държавата си македонска, а не гръцка, а Александър или както е родното му име Искендер нарича империята си македонска, а не гръцка?
36
5
 
12
 
! Отговори
българин преди 5 години
Няма вече ,,Македония" и ,,македонци" , а ,,Бюрм " и ,,бюрмци " !
35
8
 
8
 
! Отговори
!!! преди 5 години
До АнонименДоста слаб довод е да зачиташ, че всички, които не са гласували изобщо на референдума са против. Ако бяха толкова много тези против, да бяха отишли да гласуват, от какво ги е страх? Бойкоти на референдуми се правят само от страна на губещите.
34
6
 
7
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Bluesky1 И да те поправя малко Александър Македонски и баща му са Елини а не Гърци и може да се спори дали пък само Гърците са наследници на Елините ,в този край на света е имало толкова много народи и племена че всичко е било тюрлю гювеч .А сигурно си чел че Александър Македонски е ял бой от древните Българи по пътя си за Индия и нашите древни прадеди са му показали че има и по древни народи от Елините и по високо развита цивилизация от неговата.
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хе-хе! Македонците те искат да са северомакедонци. Гърците също са против. На кого се надяват от Брюксел? Само на албанците ли?И двата народа твърдо казаха `НЕ` на тази измишльотина, която Борисов широко рекламилаше.
32
9
 
11
 
! Отговори
Bluesky1 преди 5 години
Какви македонци бе...това са едни объркани хора....въобще кой го Брига този смешен народ с тази смешна държава но мегаломански претенции...Александър Македонски и баща му Филип са гърци и принадлежат на гръцката цивилизация ...
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците също се радват. Те казаха -никаква държава с име Македония в НАТО и ЕС.
30
6
 
8
 
! Отговори
Пирински Македон преди 5 години
E шо файда? Парламентот пак ке гласува да се влезе у Европската Уния и НАТО.Народот никокаш не го питат шо сака.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22Значи, от 34% гласували, 90% са "за"!!! Това означава, че САМО 30% ОТ ВСИЧКИ, ИМЕЕЩИ ПРАВО НА ГЛАС СА "за" ВСЯКАКВИ АВАНТЮРИ с еуропката!!! Като нас де!! А какво ще правят ОСТАНАЛИТЕ 70%, КОИТО СА "ПРОТИВ"???????? КОЙ Е ПО-СИЛЕН? Малцинството или мнозинството!?
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До т.н. ВМРО-ДПМНЕ-абе ей същество,знаете ли каква е разликата между заевите македонисти и вас ЗАЕВИТЕ МАКЕДОНИСТИ СА НЯКОЛКО СТЕПЕНИ ПО-ИНТЕЛИГЕНТНИ,ВИЕ СТЕ АБСОЛЮТЕН ШЛЯМ.Няма по-откачено същество да твърди че Гоце,Яне и вемереовците са наследници на АлександАр,ей нема такива тъ/паци никъде по света.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДО 2235% е активността. Не е 16%
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДО 22И без това референдума е представителен и незадължаващ. Ако резултатите от него бяха под 51%, тогава Заев подава оставка и избори + 30 години поне извън ЕС като бъдеще на Македония. При 91% обаче, нещата са различни.
25
3
 
7
 
! Отговори
ДО 22 преди 5 години
ДА, НО ПРИ 16% ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ, НАЛИ СЕ СЕЩАШ ТИЯ 90% КОЛКО СА НА ПРАКТИКА.
24
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каскети ЗАЕВ Е КАТО ВАШАТА КОРНЕЛА БЕ,КАКЪВ СОРОС ВИ ГОНИ хахахахха,ония другите ОТ СЪРБОАНТИЧКОТО "ВМРО"ДПМНЕ СА "ДЕСНИ"хахахаха,вие каскети СТЕ ШИЗОФРЕНИЦИ!ЗАЕВ БЕ ГЛУ/ПАЦИ Е СОЦИАЛИСТ МАКЕДОНИСТ а Груевски и тайфата му са "демократи"АНТИЧНИ СЪРБОМАКЕДОНИСТИ,лелееее колко сте ми прости гОрките.
23
16
 
21
 
! Отговори
ВМРО-ДПМНЕ преди 5 години
Нито един истински македонец не излезе да гласува днес.Гласуваха единствено предателите и шиптаръти.Последните както винаги под строй.
22
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Към момента изглежда над 90% са пуснали ЗА. Тоест, болшинството от гласувалите иска в ЕС.