Кабинетът се клати, накъде след референдума в Македония?

Едва 36% от македонците стигнаха до урните
1 окт 2018 09:36, Петя Славова
75

Несигурност в Македония след вчерашния исторически референдум. Над 91% от гласувалите са се произнесли "за" промяната на името на страната.
Още по темата


До урните обаче отидоха едва малко над 36% от гласоподавателите. Това е третата най-ниска избирателна активност в историята на Македония и е далеч от нужните 50%, за да се счита допитването за валидно.

Референдумът е с консултативен, а не със задължителен характер. Това означава, че е ред на парламента да се произнесе относно договора между Скопие и Атина, припомня Bulgaria ON AIR.

По-рано от опозицията предупредиха, че ще признаят резултата от вота, само ако гласувалите са над 50%.

Снощи македонският премиер Зоран Заев заяви, че ако не получи подкрепа от ВМРО за споразумението, няма да се поколебае да свика предсрочни избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ТЕТЯ-ПЕТЯ ...ЧАСТ ОТ ХОРАТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО СИ ИМАТ СБСТВЕННО ЛИЧНО ДОСТОЙНСТВО /ЗАЩОТО СА ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ / И СА ПОВЕЧЕ ОТ 4/5- ТИ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ПЛАНЕТАТА , А НАТЮВЦИТЕ СА ОСТАТЪКА !!! СПОМНЕТЕ СИ "ПРОГРЕСИВНИЯ" РИМ -ГОСПОДАР !!! ДНЕС САЩ/СЕНАТОРИ И КОННИЦИ/ ИСКАТ ДА СА НОВИЯ РИМ СА ЧОВЕЦИТЕ / ПО ЕВРЕЙСКИ/: ЗА ... СЛАВЯНИ;ГОТИ; ТРАКИ;БРИТИ;ИТАЛО-ЕТРУСИ ;ФРАНКИ ;ИСПАНЦИ ... АМА... Й О К СПАРТАК Е НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА !!!!!!
60
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Ами да свика, може да се изненада от резултата.
59
0
 
5
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Калеко Алеко Абе че ти не си добре с главата ми е ясно като ми ръсиш тук ред глупости Югославия я създадоха Англия и Франция през 1929 година а не Русия чети бе умнико чети история
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето русофоби в България поставят на първо място всичко, което е против Русия, а на второ място България. Повечето русофили пък поставят на първо място Русия, а България чак на второ - като опонентите си русофоби. Когато българите започнем да поставяме България на първо място и чак след това мислим за "про" и "анти" Русия, тогава държавата ни ще стане такава, каквато всички искаме да бъде. Стига с тази Русия и с този Запад. Ние сме българи! Всички! Нека поставяме майка си на първо място!!!
57
0
 
4
 
! Отговори
ко речи ??? преди 5 години
До руски измишльотини1.2 млн. са били против , така че ........... нидей да ривеш
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей ,колко разбирачи драскат тук .Никой нито е обещавал ,нито ще приеме в близките 15-20 г Македония в ЕС. Просто ги баламосват макетата ,да ги включат в НАТО.И това защо-да си спретнат някоя и друга база краварите там.Между другото ,някой може ли да каже кой се кани да напада Македония ,та ще влиза в НАТО да я пази. За НАТО са албанците ,защото ги подкокоросва с идеята за Велика Албания.Иначе след 20 г в Македония ще има над 50 % албанци и така ще бъде превзета без и една пушка да гръмне
55
2
 
4
 
! Отговори
SS преди 5 години
да де, ама де факто реален референдум НЕ Е ИМАЛО !Тогава за какви резултати от него изобщо се говори?
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хващам се на бас, че ако има референдум в България, на който участват само русофилите и въпросът е "Искате ли България да престане да съществува и да стане част от Руската федерация?" - тогава резултатът ще е 95% "ЗА"... Такива сте си повечето, може да сте българи, но на първо място винаги поставяте Русия... Съвети и мнения от подобни хора са ОПАСНИ за България (тази информация за хората с глави на раменете, а останалите сте ясни...)... Хайде със здраве...
53
3
 
5
 
! Отговори
Bobcho преди 5 години
Македонците са по-добрите българи.
52
9
 
4
 
! Отговори
ЕСТЕСТВЕНО: преди 5 години
СЕГА ---В МАКЕДОНИЯ , ЩЕ СЕ РАЗИГРАВА "НАЦИОНАЛНОТО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ" за да СЕ ЗАЩИТЯТ ИНТЕРЕСИТЕ НА МОСКВА И БЕЛГРАД!ТОВА Е --ТОЛКОЗ ПРОСТО И ЛОГИЧНО.....КАТО , ВСЯКА РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКА ГАДОСТ!!!!!НЯМА ДА МИНЕ , ОБАЧЕ.....!!!!
51
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските национални интереси са Македония в ЕС и НАТО преди Сърбия и преди разпадането на ЕС!!! - Всички мохабети, че името Северна Македония било против българските интереси са с подател - Москва! На русофилите на личните ви карти трябва да пише - самосъзнание - руско, етнос - български... Русия и руснаците са ми симпатични в много отношения, но само докато не започна да чета коментарите на нашите руснаци (българите-русофили). Тогава направо всичко свързано с Русия започва да ме отблъсква...
50
6
 
1
 
! Отговори
аре преди 5 години
да не си клатиме фесофете. Всичко от Струга и манастира отсреща е БЪЛГАРСКО!!!!Там чукарите по магистралата до Скопие е Албанско - пълно е с джамии минарета и тн.Охридското езеро си е НАШЕ - нека албанците си държат некаква част западна - немаме грижи с тях. Скопие е наше... Фъшливите споменици някой ден ще ги "коригират"...
49
2
 
14
 
! Отговори
до 49 преди 5 години
Не бъркай шиптарите с народа на Македония.Македонците вчера не излязоха да гласуват. Бойкотираха измисления референдум на Заеков - слугата на много господари. Също като шефът ти Тиквун.
48
10
 
3
 
! Отговори
руски измишльотини преди 5 години
РЕФЕРЕНДУМА СИ Е "МНОГО ВАЛИДЕН" ДАЖЕ.... И С ТИЯ 30% УЧАСТИЕ!Който не е гласувал --ДА Е ГЛАСУВАЛ!НАРОДА НА МАКЕДОНИЯ КАЗА "ДА" ...НА НАТО И ЕС!!!!!!!!!!!!!НАД 600-ХИЛ. ЧОВЕКА ЗА ЕС И НАТО ...СА СИ СЕРИОЗНА ЦИФРА!ОСВЕН ТОВА--ПОЧТИ ,ВСИЧКИ АЛБАНЦИ В МАКЕДОНИЯ СА ЗА НАТО И ЕС.ВРЪЩАНЕ НАЗАД---НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА!!!НЯМА И КОЙ ДА ГИ СПРЕ!!!
47
6
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
До Анонимени 40 и 41 ... българите в Македония станаха жертва най-вече на сръбския шовинизъм и руските интереси на Балканите. Туморът Югославия създаден от Сталин и Тито с любезното съдействие на Г.Димитров, насилствено раздели макетата от майка България и създаде антибългарските настроения там, а войните на Сърбия с бивишите юго-републики, превърнаха Балканите в барутен погреб и добре че беше намесата на НАТО, че огънят запален от великосръбските шовинисти, щеше да изгори и нашата черга ... !!!
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 43Руските шпиони...............хаха...............ами английските и френските шпиони са добре дошли, така ли??
45
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Името "Северна Македония" не съответства на българските национални интереси................отново провал на БГ-дипломация!!!
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно е сигурно - Македония вече ще се командва от албанската мафия.............питайте Хашим Тачи- "Змията" - голям мафиотски бос, наркотрафикант и търговец на оръжие и човешки органи!!!Без значение дали Македония е в ЕС и НАТО или извън тях!!
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Провал на западния агент Зайо Байо..................да подава оставка веднага!!!!Иначе братята македонци да не го изгонят с камъни.................хаха!!!!
42
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно е сигурно. Македония ще е в НАТО, а руските шпиони ще бъдат изгонени в Москва.