Заев и Ципрас кандидати за Нобел за мир?

Двамата са сред фаворитите според шведски журналист
2 окт 2018 16:00, Елка Василева
68
Заев и Ципрас кандидати за Нобел за мир?
Зоран Заев и Алексис Ципрас. Снимка: архив, Reuters

Македонският премиер Зоран Заев и неговият гръцки колега Алексис Ципрас са сред фаворитите за Нобелова награда за мир. Това е заявил пред гръцката агенция АНА-МПА Виктор Нумелин, специален редактор за нобеловите награди в шведската информационна агенция ТТ, съобщи македонското издание  Либертас.

„Трудно е да се каже кой е кандидат и кой не е. Публична тайна е, че имената им се споменават за наградата. Всяка година се правят много предложения и дискусии за наградата... Тази година говорим много за Корейския полуостров, за миграцията, за ситуацията между Македония и Гърция и преговорите между тях“, каза шведският журналист.

Още по темата

Той подчерта, че много от членовете на комисията ще са на мнение, че „е идеално наградата за мир да бъде дадена на премиерите на двете държави“.

„Би било идеално наградата за мир да бъде дадена на премиерите на двете държави или на някой друг, който е участвал в преговорите“, заяви Нумелин.

Той все пак казва, че ниската избирателна активност на референдума в Македония утежнява нещата, но нищо не е изключено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Просто двама политици изпълняващи нарежданията от САЩ,нищо друго освен,че подкрепа от народа си нямат!!!
47
0
 
0
 
! Отговори
Варна преди 5 години
Аз бих ги предложил за Нобелови лауреати в сверата на изкуството.Просто са перфектни кули на конци!!!!
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Би било идеално наградата за мир да бъде дадена на премиерите на двете държави, ИЛИ на НЯКОЙ ДРУГ, който е УЧАСТВАЛ в преговорите, заяви Нумелин.---Ей-й-й! Ако това не НАМЕК, че Нобеловата награда за мир трябва да я дадат на "миротворецО" от БанкИ, пък, на! Боко, къде го намери тоя Нумелин, бе!Или това са го подшушнали "пиарите" МУ, на всички медии?
45
0
 
1
 
! Отговори
Име преди 5 години
не е честно! а серж от енп организира всичко и за него - нищо! вие да не сте десни хомофоби, ксенофоби и антисемитu, случайно, а?
44
0
 
4
 
! Отговори
БиБи преди 5 години
Може да станат кандидати за Нобелова награда за мир, но не сега. Заев загуби референдума, няма да спечели и 2/3 от гласовете в парламента за одобрение на преспанския договор и трябва да отива на предсрочни избори. Ципрас трябва да дава обяснение в парламента за неодобрението на спогодбата в Македония и нищо чудно да се наложат извънредни избори след вот за доверие към правителството.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦРНИЯ ГРЪКНе са етиопски и още по-малко са семити,те са от Мала Азия.
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Праксител Лизип ЕзопДа бе ние имаме хубави гръцки имена като ИванИван АсенМироСЛАВСтаниславРадославСтаниМИРБранимирВладиславВладимирДесиславаРумяна(от румена)ЗорницаБорисБориславКрумКубратРалицаСтоянДраганРадкоПламенаОгнян.......все "гръцки" имена,хахахаИмаме и библейски имена,такива има по цял свят.
41
1
 
6
 
! Отговори
Брат Уашовски преди 5 години
Андартите само като са чуели заповед "на нож" от българскоте окопи са развивали такава скорост че Нео от Матрицата е изглеждал като тлъст и тромав гръцки юноша.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако изобщо някога Македония влезе в ЕС и Нато ще е под името Република Македония. Нищо различно от това. И то не защото тази държава е нещо различно от България, а защото трябва да се пресекат всякакви домогвания на гърците до името Македония и Александър. Последните нямат нищо общо с Гърция. Цяла северна Гърция всъщност е южна България. Остров Самотраки = Само Траки. Никакви гърци няма там.
39
2
 
5
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Едно време татарите са се крили от гърците,но и гърци и татари дружно са се крили от Българите щото,ние когото побараме,скъсана му е работата!
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Александър Македонски е грък толкова колкото Рагнар Лотброк е суданец.
37
0
 
3
 
! Отговори
Щапаров Младши преди 5 години
Заев има право да стане кандидат-нобелист само при условие,че нареди да бъде написана в македонските учебници истината за помакедончването- не и в противен случай! Ципрас пък няма никаква заслуга за сключения договор,затова ще е смешно ако стане нобелист.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците изпитват панически, нечовешки, животински страх от българите. Разбираемо е, чувстват се гузни за кражбите на история и земи. Знаят че рано или късно ще си вземем всичко наше обратно. Затова като скръцна със зъби на някой грък на панталонките му се образува локвичка.
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турското кафе в гърция му викат гръцко. Кражба. На снежанката и викат дзадзики. Кражба.(киселото мляко сме го изобретили ние). Шопската салата е гръцка салата. Кражба. Японската дреха кимоно идвала от гръцката дума химонас(зима), щото разбираш ли на клетите японци им било студено през зимата и те си изобретили кимоно срещу студа. Една гръцка бабичка беше питала моя позната дали в България имаме телевизия и забележете.....ЛУНА!?Представяте ли си какъв е интелекта на средностатистическия грък?
34
4
 
2
 
! Отговори
Праксител Лизип Езоп преди 5 години
До 28--Билгарино, аз знам обратното кучеяж.Едно време като АНДАРТИТЕ СА ИДВАЛИ ВЪВ СЕЛАТА С ТАТАРИТЕ, И ТАТАРИТЕ СА СЕ КРИЕЛИ КАТО ОБЕЗУМЕЛИ ОТ СТРАХ И ПАНИКА, САМО КАТО ЧУЯТ ГРЪЦКИ ГОВОР .
33
2
 
6
 
! Отговори
Сафридис Малякис преди 5 години
"АКО СТЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ СМЕ НАЙ ЧЕРНИЯ НАРОД НА БАЛКАНИТЕ!!!!"И космат, колега, и космат. А как миришат - ууууууф, на потни бизони и на мускус смърдят. Нямат нищо общо със светлите и синеоки траки които сме ние. Няма по-грозен и уродлив народ от гърците. Все едно са някакви хибриди между Ясер Арафат и Дьорд Сорррошшш
32
2
 
4
 
! Отговори
Пракситет преди 5 години
Гърците са етиопски семити от Сахара. Изгонени и наритани от египтяните като долно, мръсно, подло, крадливо и лъжливо племе.
31
0
 
3
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Jas kazav i porano ...... SAMO BOJKO BORISOV ZA NOBEL ....
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Праксител Лизип ЕзопВизантия не е Гърция,нещо си се объркал.Във Византия са живяли различни народи,включително и много славяни,включително и гърци.
29
7
 
2
 
! Отговори
Doctor Zorge преди 5 години
БЪЛГАРИТЕ СА ТАТАРИ И АФРИКАНЦИ ОТ СУДАН И СОМАЛИЯ .ПЛЕМЕ БЕЗ ИЗХОД И БЕЗ БЪДЕЩЕ .