След провала на референдума: Румъния отказа омразата!

Няма такова нещо "традиционно семейство", радват се активисти
Обновена: 8 окт 2018 10:19 | 8 окт 2018 10:15,
82

Провал на двудневния референдум за семейството, който се проведе в Румъния през уикенда. Причината e изключително ниската избирателна активност – едва 20% при необходими минимум 30%, за да бъде признато допитването, предава Bulgaria ON AIR.

Румънците трябваше да решат дали да се промени Конституцията, за да се посочи изрично, че бракът е съюз между мъж и жена, а не между съпрузи, каквато е дефиницията, приета през 1991 година.

Още по темата

"Румънците отказаха да бъдат разделени и да се мразят един друг", доволни са много румънци.

Нещо повече - румънците отхвърлиха намесата на църквата в светските дела на държавата, допълва един румънец.

Решението за организиране на допитването беше взето, след като гражданското движение "Коалиция за семейството" събра подписите на 3 милиона души и внесе инициативата в парламента, а Конституционният съд даде зелена светлина за планираната промяна в конституцията.

Резултатът от проваления референдум радва много хора.

"Няма такова нещо като традиционно семейство - има семейство и това е всичко! Храната е традиционна, не и семейството!", казват някои румънци.

Заедно с кампанията на вносителите вървеше и такава, призоваваща за бойкот на референдума.

Румъния и в момента не признава гей браковете и такава поправка е безсмислена, твърдяха опоненти на допитването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
12
 
8
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 25Пропагандира се, защото искат права като нормалните хора. Искат да се женят и да имат право да осиновяват деца. Като им се дадат права парадите ще спрат. Ама хем "не пропагандирайте" хем няма да ви дадем права... После като ви забранят да пушите по заведенията и се надава страшен вой. "Отнеха ни правото!" ....
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше един човек така от сравнително близкото минало, с доста безцеремонен и твърд подход към генетичните мутации...
23
10
 
14
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Според научно изследване склонните към хо.мосексуализъм са около 10% от населението.Голяма част от тях успяват да преодолеят този проблем,както и другите хора с увреждания и живеят нормално.Въпросът е не да се забраняват такива отклонения(което е абсурдно),а да се забрани пропагандата им!То е все едно да се пропагандира инвалидността!Впрочем,често хора които въобще нямат такива наклонности,се обявяват за хо.мосек.суални заради материални облаги,вкл. от съответните фондации.
22
16
 
9
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Такъв референдум тук, също ще се провали. Хомофобите си мислят, че са милиони ама не са. Това да се месиш на двама възрастни, които се обичат е доста нахално... Аз много искам да се намеся в хигиенните навици на доста хора ама .. търпя.
21
11
 
10
 
! Отговори
до Жендърите преди 5 години
Сами ли си внушавате, че сте нормални същества.
20
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** :DКогато гей двойка мъже се сдобият с дете по биологичен път тогава ми говори. До тогаеа за мен това е изврЪщение, плод на объркана психика
19
1
 
9
 
! Отговори
ДЖЕНДЪР :D преди 5 години
А В БЪЛГАРИЯ КОГА :DИСКАМ СИ РЕФЕРЕНДУМА :D НЕКА ВИДИМ КОЛКО СА ГЕЙ И КОЛКО НЕ СА И КОЛКО СА ГЕЙОМРАЗЦИТЕ НЕКА СЕ ПРЕБРОИМ :D-----------ГМО ГРАНИ КОИТО ПОВРЕЖДАТ ХИСТОЛОГИЧНИЯ БАЛАНС В ОРГАНИЗМА !РАДИАЦИЯ В ХРАНАТА !ИЗВРАТЕНА ТЕЛЕВИЗИЯ И СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА КАРТООН НЕТЛОРК СЕГА Е СТАНАЛ СУПЕР ГЕЙ КАНАЛ И АТАКУВА ТОЧНО МЛАДИТЕ НАЙ-МЛАДИТЕ :DНЕКА СЕ ПРЕБРОИМ :D НЕКА СЕ ПРЕБРОИМ :D
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното измапулирано стадо!!!И нашата кошара я чака същото, за съжаление на нашите деца и техните слд това!!!
17
5
 
14
 
! Отговори
До ДА... преди 5 години
Всички деца в домовете са родени от ХЕТЕРО двойки защото до ден днешен ХОМО двойка не е родила... И няма и да роди! Може ли да си толкова TЪП?
16
10
 
13
 
! Отговори
ДЖЕНДЪР :D преди 5 години
ПАК СМЕ ПОСЛЕДНИ ВЪВ ВСИЧКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ПОСЛЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕС КОЯТО НЕ Е ПРИЕЛА ГЕЙ БРАКОВЕТЕ!!
15
24
 
9
 
! Отговори
ДА преди 5 години
Кой изоставя деца в домовете? Да не би да са гейовете? Всички деца в домовете са родени от ХЕТЕРО двойки. Трябва да се позволи осиновяване, стига двамата осиновители да са достатъчно готови и грижовни за подобно отговорно действие.
14
1
 
6
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
До азАми в македонското допитване имаше много порочни неща,основното от които е,че въпросът бе един,а трябваше да бъде от 3 части-първо за името,после за ЕС и трето за НАТО.Сигурен съм,че за името болшинството щеше да е "против",за ЕС твърдо "за,а за НАТО-50/50,може би лек превес "за"(заради албанците).Освен това вотът е силно етнически разнопосочен-на албанците не им пука за името,щото смятат да завладеят Македония с помощта на НАТО(на което са върли фенове).Виж ЕС е еднакво желан за всички.
13
20
 
10
 
! Отговори
ДЖЕНДЪР :D преди 5 години
ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ ЯСНО ПОКАЗВА , ЧЕ ОТ 18 МИЛИОНА ИМАЩИ ПРАВО НА ГЛАС САМО 3 МИЛИОНА СА ГЕЙОМРАЗЦИТЕ :DБРАВО НА РУМЪНЦИТЕ!!!!РЕФЕРЕНДУМА Е БИЛ : РЕФЕРЕНДУМА Е БИЛ КОЙ Е ПРОТИВ ГЕЙ БРАКОВЕТЕ И Е ТОТАЛЕН ПРОВАЛ! :D
12
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сбъркани генетично хора ще има винаги. Това са нещастни души навсякъде по света, с гавра от страна на биологията.
11
5
 
19
 
! Отговори
Нормален преди 5 години
Щом в Румъния гей-браковете са забранени, значи всичко е в ред!
10
18
 
14
 
! Отговори
ДЖЕНДЪР преди 5 години
БРАВО НА РУМЪНЦИТЕ!!!!!!!!!!ТОТАЛНА ПОБЕДА ЗА ГЕЙ БРАКОВЕТЕ И ОСИНОВЯВАНЕТО НА ДЕЦА ОТ ГЕЙОВЕ!!!!!ПОБЕДАТА Е ДВОЙНА !!!!!!!!!!!!!!!!!
9
3
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
За са 90% или около 3 милиона, Против са 6 % или около 240 хиляди.
8
2
 
14
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До АнонименТочно за това става въпрос-и референдумът в Македония също би трябвало да бъде обявен за провал по същата логика и направен изводът,че мнозинството македонци не желаят новото име,членство в ЕС и НАТО.Впрочем,в Унгария имаше референдум за неприемане мигранти и също бе обявен за провал при 40% активност(нужни 50%) и 98% от гласувалите бяха против мигрантите.Е,Орбан после спечели смазващо изборите и опонентите му в ЕС не посмяха повече да отворят дума за референдума.
7
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Няма такова нещо като традиционно семейство - има семейство и това е всичко! Храната е традиционна, не и семейството!" Добре казано жалко че в България още хората са с комунистическо мислене...
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално, на болшинството хора просто не им пука защото не е кой знай какъв проблем... винаги ще има едно гласово малцинство което се чуди за какво да вряка :)