Русия втвърди тона: Има само Република Македония!

"Признахме я под това име и няма да си променим позицията"
22 окт 2018 08:20, Златко Желев
364
Русия втвърди тона: Има само Република Македония!
Снимка: Twitter

Руската дипломатическа мисия в югозападната ни съседка реагира на гласуването в македонския парламент за стартиране на процедура за конституционни промени чрез съобщение в Twitter, в което се подчертава, че за Москва има единствено Република Македония, пише скопското електронно издание МКД.

"Русия призна Република Македония под нейното конституционно име преди повече от 26 г. и няма да промени своята позиция", пише в съобщение на руското посолство в Скопие.

Още по темата

По-рано тази седмица от Министерството на външните работи на Руската федерация разпространиха коментар, в който подчертаха, че САЩ и страните от Европейския съюз се намесват във вътрешните работи на Македония по най-груб начин, налагайки преименуването на страната.

"След провала на референдума от 30 септември, организиран с надежда да бъде получена цялостна подкрепа от народа за гръцко-македонското "компромисно решение", Вашингтон и водещите страни от ЕС искат да прокарат въвеждането на продиктувани промени в Конституцията на страната чрез парламента", отбелязаха във външнополитическото ведомство в Москва.

От МВнР на Русия увериха, че ще следят внимателно ситуацията в Македония, където на депутатите, които се противопоставят на преименуването на страната, се "изсипаха обръщения отвъд океана с призив да не пропускат историческия шанс и обещания за различен вид бонуси за правилния избор".

 


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия няма какво реално да предложи освен една газ. Нито политически нито цивилизационно.
18
21
 
51
 
! Отговори
8===o преди 6 месеца
По отношение политическото си влияние в света русия е нстикана е глуха отбрана. Не способна да намери нови съюзници и бавно и полека губи тези ,които има.

И преживява всяка загуба болезнено.

А губи защото няма какво да предложи , като идеи, като икономика. Предлага само морално остарели оръжия и скъп газ, високомерие и войни.
17
14
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На кой му пука какво мисли Русия бе вие луди ли сте :) държава тръгнала на запад и е през оная работа какво била казала русия
16
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И България не приема Московията да се нарича Русия !
15
18
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всеки гледа да избяга от руската *** даже и самите руснаци. Много е хубаво в тая Русия, а хората все на Запад отиват. Защо ли ? Даже на малкия *** родата и тя е при лошите западняци, що така. Нали си имат мАсква и Петербурт що не свдят там ?
14
17
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да ама няма значение какво мисли Масква има значение какво мисли Гърция така че чебурашките тихо.
13
19
 
16
 
! Отговори
ай сиктир преди 6 месеца
Само да попитам какво вярно има в това, че точно тримата македонски депутати от ВМРО-ДПМНЕ с чиито гласове мина данданията са били под домашен арест и не е ли това свобода срещу правилно гласуване???
12
18
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как няма симпатизират като от малки им промиват мозъците че най доброто е Русия
11
33
 
25
 
! Отговори
това е преди 6 месеца
Говорил съм с Македонци,те искат в ЕС но не и в НАТО,и мнозинството симпатизира на Русия.
10
12
 
61
 
! Отговори
Маламир Иваца преди 6 месеца
Уважавам Русия, обичам руския народ но щом води политика конфронтира се с българските интереси ще съм против нея.Ако се наложи и с оръжие.България над всичко.
9
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Те щом и сърбите на там са се ориентирали сами си правете сметката
8
31
 
15
 
! Отговори
факт преди 6 месеца
Правилна позиция на сила хубост не става а и премиера на Македония е бивш Албански терорист.
7
25
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Македония се опитва да се откъсне от руската хватка и завива вък ЕС и НАТО. Какво точно очаквате да направи Русия, освен да "втвърди тона"...Преди да слагате минусите се сетете за всички провокации, които направи Русия спрямо историята ни и се замислете дали наистина мислят доброто на Македония или просто обичат да подклаждат конфликти на Балканите.
6
8
 
33
 
! Отговори
До 7 преди 6 месеца
По-скоро ги насочиха на запад...
5
19
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Даже простите македонци не ги искат а се насочват на запад
4
24
 
23
 
! Отговори
Мнение преди 6 месеца
И да скачат и да не скачат това е положението. Няма не искам. Тука чичо Сам управлява...
3
51
 
16
 
! Отговори
жпп преди 6 месеца
До Анонимен 1

Ти на чужд гроб не реви. Тези "ватници" могат да вгорчат живота на целия свят и са способни да ви "оправят" особено такива като теб мишоци.
2
17
 
41
 
! Отговори
:) преди 6 месеца
Оставаше да им хареса да има още една западно ориентирана страна тук... Хайде и те да не се месят във вътрешните работи на другите страни.
А, да - и да си приберат бялата Златка, че пак нещо взе да изтрящва.
1
37
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ватниците реват на умряло. Загубиха още една патерица. Скоро ще си останат само с Ким, Мадуро и Ердо - все големци на световната сцена.