След Евксиноград: Готви се Балкански Бенелюкс?

Идеята не е нова, но сега получава легитимация
4 ное 2018 13:04,
136

Четиристранната среща във Варна във формат България-Гърция-Румъния-Сърбия дава силна заявка за "Балкански Бенелюкс", коментира в предаването "Брюксел 1" проф. Владимир Чуков.

Идеята за "Балкански Бенелюкс" не е нова, но с тази среща тя получава легитимация. По този начин нашият район се бори да излезе от периферията.

Присъединяването на израелския премиер Бениамен Нетаняху към четиристранната среща България-Гърция-Румъния-Сърбия във Варна е знаково, според проф. Чуков.

"Страната търси пазар за новооткритите си находища на газ - пазар, който може да реализира в четирите балкански страни, като по този начин намали зависимостта ни от руския газ", заяви още Чуков пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
12
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
От днес много ги обичам евреите ! Как пък изникнаха точно когато турския поток се построи и турците и руснаците изхарчиха сума пари ?! А сега руснаците и турците да си тикнат газа някъде отзад ! ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ КУПУВА ГАЗ ОТ ИЗРАЕЛЬ !
41
7
 
2
 
! Отговори
36 преди 5 години
Ти как се определяш като Милтън Фриидман или Айан Ранд. Само питам. Аз съм върло неолиберален десен, което се превржда по следния начин:" Рисковете са социализирани(обществени), а печалбите са приватизирани(частни). Аз съм за този строй. Успешно се развива в сащ. Дано скоро и в европа. Също съм и за свободен от регулации банков сектор. Защитник съм на неолибералния икон. модел. Цялата власт в ръцете на чорбаджиите.
40
0
 
3
 
! Отговори
До каката преди 5 години
Како,сравни сенегалски банан с руски банан.Май си експерт по бананите.
39
1
 
4
 
! Отговори
Килохей преди 5 години
До КаматаТрай, че с всяка твоя дума цената ти пада все повече и повече. Разбрахме колко струваш, не си прави самодъмпинг.
38
14
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
"Страната търси пазар за новооткритите си находища на газ - пазар, който може да реализира в четирите балкански страни, като по този начин намали зависимостта ни от руския газ",..................................Евалла на евреите ! Руските диваци да си продават газа на Турция ! Освен балканските страни газ от Израель ще купува и цяла Европа !
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колега, малка поправка - тръбата е Симитли-Тел Авив. Отдавна е продухана, шомполирана и годна за употреба. Сега Биби чул че е много гот и той дойде да я понапълни малко с еврейски мат'рял.
36
0
 
2
 
! Отговори
22 Каката преди 5 години
Ти май се опитваш да сравняваш африкански с латиносмерикански банан?
35
5
 
1
 
! Отговори
Камата преди 5 години
Терахуй,като не разбираш някои неща не взимай отношение.Има кой да ме цени.Но,май ти си зле.Аз от никой не очаквам нищо,защото с ъм постигнал много неща в живота и помагам с каквото мога.Жалко,че ме оценяваш такава сума.
34
3
 
8
 
! Отговори
Айде преди 5 години
хващайте кирките и започвайте да полагате тръбата "Сандански-Тел Авив" . Европа-Африка. Това аз наричам южен поток.
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16Израел последните 5 години увеличи добива си от около 2 млрд куб.м на 12 млрд. куб.м, и в момента вече изнася, очаква се в следващите 5-6 години добива им да достигне и надхвърли 25 млрд.куб.м, освен планирания газопровод Израел-Кипър-Гърция строят терминали за втечняване на газ, в Кипър съшо се разкриха доста сериозни залежи, и също планират строителството на завод за втечняване на газ, въпроса не едали газта ще стигне Гърция в близките няколко години, въпроса е ние дали ще се възползваме
32
5
 
23
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Има една чудесна българска пословица че който не целуне навреме попа по ръката ще целуне попадията по газа. Та сега заместете попа с Путин и попадията с Нетаняху и ще се озовете в ситуацията на банкянския стратег, геният на балканската геополитика.
31
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орел,рак и щука да се съберат !?Сърбите ни мразят , защото тяхната история почва от падането ни под турско иго, макетата ни мразят ,защото тяхната история започва с А.Македонски и свършва с него ,гърците ни мразят защото сме завзели техни територии , а турците защото сме се освободили е как да се харесваме!??
30
2
 
9
 
! Отговори
Старото куче преди 5 години
Кога Израел стана част от Балканският полуостров ??? Къде е Македония - македонец да се пени и еврейн да е мазно .....
29
9
 
5
 
! Отговори
Чоки преди 5 години
Прав си,Кама.Къде е Бенилюкс,къде е Булгарлюкс.
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Готвят Бенелюкс, стана Ватерло - както често става на Балканите. Особено като в основата на конструкцията е сложена тиква.
27
3
 
5
 
! Отговори
Терахой преди 5 години
До КаматаТеб Менда те е надценила. Ти струваш 17.49 евро.
26
1
 
2
 
! Отговори
до КаКа преди 5 години
Изнеси акъл. Ще бъде оценен по достойнство. Ти имаш много акъл. Може и дъмпинг да направиш защото даващите акъл евромокасини са много и конкуренцията е жестока.
25
7
 
7
 
! Отговори
Ха,ха , ха ... преди 5 години
......... чифу***тите много обичат газ :) , особено доставена им от Германия !!!!!
24
8
 
3
 
! Отговори
Гигачлен преди 5 години
"До Мегачеп ... По скоро съм склонен да изнасям дамаджани с бояришник, към едни сибирски дестинации ... !!!"Калеко, както вече казах -оставаш си един епистоларен трюфелник и нищо повече.
23
7
 
5
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Една крачка напред,една назад и два подскока на място.