Македония: Груевски няма да ни скара с Унгария!

Съседката ни иска подкрепа за членство в НАТО и ЕС
22 ное 2018 22:49,
4
Македония: Груевски няма да ни скара с Унгария!
Снимка: Reuters

Македония няма да разваля отношенията си с Унгария и съседите си заради бившия премиер Никола Груевски, заяви македонският външен министър Никола Димитров за ТВ Телма, съобщи БТА.

Още по темата

Той даде този отговор, след като бе попитан дали реакцията на Македония по отношение на Унгария ще остане само на връчването на протестна нота.

"Македония, независимо от случая с Груевски, разчита на подкрепата на Унгария по пътя към ЕС и НАТО", подчерта Димитров.

Според него решението на Унгария да удовлетвори молбата на бившия министър-председател да получи убежище е "ирония и парадокс", тъй като става дума за човек, по време на чието управление Европейската комисия означи Македония като "пленена държава".

Груевски избяга в Унгария на 13 ноември, след като македонското правосъдие издаде заповед за ареста му, за да изтърпи произнесената през октомври присъда от две години затвор за злоупотреба с влияние за купуването на луксозна кола за 600 хиляди евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
6
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
Халал да им е нa маджарите "србето груйчо", и сите му авери-србомани Орбан у маджарско да прибере.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уц голямата работа македонците...но клекнаха като....То...в подобна ситуация ако не се скараш с някоя държава...не зная кога.
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави ми впечатление една интересна тенденция в родните медии- ако става въпрос за гранична държава от ЕС- названието е "южната ни съседка", "западната ни съседка", "северната ни съседка". Не говоря за изолирано явление, а сякаш на всички медии им е спусната една и съща опорка- да внушават близост. Примерно Сърбия винаги я споменават само поименно или чрез столицата й, а откакто Македония почна преговорите, и тя влезе в клуба на "съседкителр". Това брюкселското обръщение за "другарю" ли е?
1
4
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Да се чуди човек как Македонската империя още е не е обявила война на Унгария.