Македонците губят идентичност! Причината: Пеят чужди песни

Бившият премиер на Македония видя заплаха в музиката
23 ное 2018 19:20,
32
Македонците губят идентичност! Причината: Пеят чужди песни
Снимка: Reuters

Бившият македонски премиер Любчо Георгиевски смята, че идентичността не може да се смени с Преспанския договор и че тя е заплашена от самите македонци, които не пеят македонски песни на празниците, пише македонският "Фокус".

Още по темата

"Играели македонски хора, пели македонски песни, говорили на македонски... Хайде да видим колко ние самите в Македония се грижим за собствената си идентичност. Да посетим една македонска сватба, един македонски празник, аз ви гарантирам, че съвременните македонски нация и държава са единствените на Балканите, където собствената национална песен е малцинство в сравнение с другите културни влияния.

Ние не правим нищо, говорим за македонска идентичност, а когато трябва да празнуваме сватба, рожден ден или имен ден, ние не пеем македонските песни и говорим, че някой друг заплашва македонската идентичност. Не, ние самите я заплашваме", заяви Георгиевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
цветко преди 5 години
каква индентичност да ви се изсекна на вентилатора
23
0
 
3
 
! Отговори
миленко преди 5 години
македонската историа е много древна и много голема побира се в един джобен бележник
22
0
 
4
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Наш Лjупчо излезе сърбоман под прикритие, паразитиращ за българин и носещ български документ за самоличност. И за каква "идентичност" говориш, Лjупчо след като "македонска идентичност" не съществува в реалния свят, а само в болните мозъци на македонистите, които сами си вярват на приципа "когато повториш една лъжа 100 пъти, тя става истина". Само по тази формула може да съществува "македонска идентичност", "македонски фолклор" и македонска култура...пардон, "уметност"!
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имал е предвид че пеят сръбски песни,гледат сръбска телевизия,всички т.н. риалита шоупрограми са им сръбски и ги гледат без превод т.е. Любчо им казва ТА ВИЕ СТЕ СЪРБИ ЗАЩО СЕ БИЕТЕ В ГЪРДИТЕ КАКВИ МАКЕДОНЦИ СТЕ?За това иде рече,другата им възможност е да пеят БЪЛГАРСКИТЕ НАРОДНИ ПЕСНИ НА БРАТЯ МИЛАДИНОВИ които те безсрамно обявяват за народни песни на "македонскиот народ".Изгубени души във времето и пространството.Да вървят на......
20
2
 
21
 
! Отговори
герго преди 5 години
не можеш да загубиш нещо което никога не си притежавал
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те кога са имали идентичност, че нещо не си спомням? Имаха идентичност преди 100 години, когато бяха българи и милееха за страната си. Като станаха сръбска автономия през 1919-та загубиха идентичност, а най-изявените им интелектуалци дойдоха да живеят в България. Защото само тук се чувстваха като у дома си. А после започна промиването на мозъци, което продължава и днес.
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9извинявай ама ти сега говориш по мамунски. Когато някой иска да плюе нека не се прави на това което не е. Отвсякъде си личи че си кръгла нула, която дори не знае да се прави на интелигентна, дори за това не й стига акълът. Следващият път се подготви по - добре. То и за това трябва акъл. Аз не роптая, аз констатирам.
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма такова нещо македонци Това са хора, които нямат собствена идентичност, по - скоро се превърнаха в сърби, което не говори добре за тях. затова така гадно вият и крещят затова гледат да изкривят и откраднат каквото могат от историята за да оправдаят сегашното си съществуване. Но не. Това няма да им помогне. Това са хора вече безродни. Тяхната история започва през 1949г. Преди това те история нямат. Това е то.
16
0
 
26
 
! Отговори
Никк преди 5 години
Тоя пък каква идентичност сънува? Направиха си държава преди 50 години - до там стига идентичността им.
15
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Теорията за тюркския произход на българите е политическа измишльотина и до освобождението нищо и никъде не се говори за това, пълна лъжа облечена в полуистини и политически натиск. Българите са третия народ след арменци и римляни които са приели християнството. Но са вадели очите с това, че не са направили тази религия задължителна и са преследвали религиозните фундаменталисти и така, чак до Борис 1.
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За истинските историци и археолози е повече от ясно кой кой е на балканите. Жалкото е, че историята е *** на политиката и учебниците по история не се пишат от историците а от политиците. Истината е, че българите са автохтонно население и са тук още от преди да дойдат етиопците. Разселвали са се на север и на изток и са стигнали, чак до Китай. Траки, Скити и Сармати са племена от един и същ народ, още Херодот го е написал черно на бяло. Ама четене трябва ...
13
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Фен на макетатаНие да не би да нямаме антична жилка, бре?Генът ни е местен, наследен от траките. Прабългарите и славяните са внесли някои добавки. За културата, древността и синята кръв на първите няма да говоря. Това винаги се е казвало с половин уста, да не разгневим този или онзи Голям брат или приятел.
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пазете си песните и идентичността!Задължително в заведенията и по празници 30% от музиката да си е македонска!На нас не ни пречи,те са еднакви с българските.
11
8
 
13
 
! Отговори
поправка преди 5 години
Упс,обърках се,исках да кажа през Средновековието."На нас гърци не са ни давали писменост,бе "умник"!И през Средновековната ни история не е имало никога държава Гърция в съседство с България, даже не е имало изобщо такава държава през Средновековието. Гърция е модерна държава."
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Фен на макетатаАми покажи документи,че е съществувала държава Македония в античността,добре,че фанариотите я измислиха.Чакам да докараш документите с химически анализ на приблизителната година.
9
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНа нас гърци не са ни давали писменост,бе "умник"!И през над 1400 годишната ни история не е имало никога държава Гърция в съседство с България,даже не е имало изобщо такава държава през този период.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-хубавото виное от Асеновградпенливо и горчивона вкус и аромат....
7
3
 
34
 
! Отговори
Армакедон преди 5 години
Язък бре, 70години градене на нова македонска идентичност ойдеа на ветаро. Срамота бре. Комунистите, бащите на македония, толкова се трудиха да създадат идентитетот, а они ми пеят английски песни. Засрамете се.
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е сега пеят си Български песни къде е проблема не виждам? Даже гръцкият министър на Външните работи ги нарече Българи!!!!
5
16
 
9
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Taka e vo pravo e Lubbbbbbbco .... ne peeme poveke makedonski pesmi ... sega peeme samo NA-To I EU pesmi i marsevi .