В Косово пристигнаха 24 бронирани машини от САЩ

Има подписан договор за покупката на 51 машини
10 дек 2018 14:15, Елка Василева
60
В Косово пристигнаха 24 бронирани машини от САЩ
Снимка: архив, Reuters

Бронирани машини с висока проходимост пристигнаха от САЩ в Косово, за да бъдат предоставени на разположение на косовските сили за сигурност, които Прищина възнамерява да трансформира във въоръжени сили на Косово, съобщи Танюг.

В Косово пристигнаха 24 бронетранспортьора HUMVEE.

През юли косовското правителство подписа договор за покупката на 51 машини.

Церемонията по приемането на доставката се състоя в казарма на силите за сигурност на Косово в Прищина, в която участваха високопоставени местни представители и представители на американското посолство, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 50 До БобиСлед ВСВ международното право се формира основно от Великобритания и САЩ - там законодателството се основава на ПРЕЦЕДЕНТИ(ако преди това по казуса не е приет закон) ФАКТКазус Косово с подръжката си САЩ превърнаха ли го в ПРЕЦЕДЕНТ? ДАОбединението на ФРГ с ГДР също е Прецедент нали? ДАКрим е комплект от двата прецедента Узаконени години преди това от "Международната общност" на чело със САЩта какво говореше за пропаганда?
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanz Щатите са нов играч докато Русия винаги е палила конфликти на Балканите не искат обединени Балкани с надеждата да ги окупират някой ден
49
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Лошото е, че нито САЩ нито Русия искат мир на Балканите. Всеки тегли чергата към себе си.
48
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Танковете идат. Дей Евгени Михайлов.
47
0
 
4
 
! Отговори
33 преди 5 години
Бронирани машини с брезент и стъкла!?
46
6
 
5
 
! Отговори
До Боби преди 5 години
Кой ше ти се върже на лъжливите мантри бе,дoлна русофилска словоч ? Кажи си честно колко ти плашат ,за да пишеш нон стоп червена пропаганда тук ? Искаш да ни убедиш ,че във всяко едно отношение ,тая страна Расия ,дето е равна на страните от 3тия свят ,била по-добре от запада и САЩ ? Може ли да си толкова нагъл и дoлен трoл ?
45
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 46"Хъмвито е най-доказалата се машина в тоя клас"Дрън дрън че пляс1. Мостовете се ползват за по-евтино но за да се достигне необходимия клириенс са П образни примерно JLTV са с индивидуално окачване на всяко колело2. част от двигателя и цялата скоростна кутия са в Купето3. заради формата на шасито/корпуса никакво брониране не спасява от мини(на български да го кажем хъмвито е буквално кутия от обувки дори малък взрив я повдига обръща MARV са с V образен под отклоняват взривната вълна)
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 43Бахахаха Путин нямало да допусне :)) че кой ще го пита?:))))
43
5
 
9
 
! Отговори
Венко Венков преди 5 години
Ами краѝно време е руснаците, да започнат доставки на оръжие в Куба!
42
0
 
6
 
! Отговори
истина преди 5 години
имат излишни пари ,ех ...
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакво дрънкане на оръжие не е, а просто Косовците си плащат за подкрепа. Не толкова военна, колкото PR.Това че са им дали трошките е символично. Такива си купи и Уркайна, а се оказа че тези които стигнаха до фронтът на собствен ход се разпаднаха до дни.
40
5
 
22
 
! Отговори
Portugal преди 5 години
Не е добре в проблемна зона като Косово да дрънкат оръжия. Създава се излишно напрежение на Балканите. Между Сърбия и Косово трябва да се търси диалог. Американците не им помагат. Балканите трябва да се помирят, но интересите на великите сили пречат както винаги.
39
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като Англия и Франция подариха империя на сърбите за да могат да откъснат германската нация от Средиземно море и заплашват България, сърбите се помислиха за много велики. Единствен Тито, с баща хърватин, майка словенка и роден в Австроунгарската империя знаеше че мирът е нещо тънко и балансинаше вътрешната и външната политика. Но сърбите, като всяко резглезено неблагодарно дете нямат спирка в разрушаването на това, което им е дадено даром.
38
8
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 38"Косово не се е присъединявало към Албания бе, толуп!За разлика от Крим."Косово е НЕЗАВИСИМО нали такаКРИМ стана ли НЕЗАВИСИМ след РЕФЕРЕНДУМА? ДАКакво бъдеще я чака една независима страна е в правото си да реши само точно тази НЕЗАВИСИМА СТРАНА
37
0
 
1
 
! Отговори
Велес преди 5 години
Пак театър ли? Войната е театър на военните и елитните семейства по света. Каквото и да стане никой от тях не умира и никога не са. Някой от коментарите казват че руските машини ще строшат американските. Да така е като и обратното но дали турските ци.Гана тоест сърби ще си го позволят незнам.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кой 25ИМА....ИМА-А-А-А-А.............чакай още малко и ще видиш!!!!
35
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Еми че по тази логика, след като Крим е населен с повече от 80% руснаци ...........СИ Е РУСКИ, НАЛИ!!!!! Още повече, че в Крим имаше референдум, а в косово даже и не си направиха труда!!!! А сега де..........
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ВЗЕХА ЛИ СЪГЛАСИЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ? НАЛИ ТОЙ Е ШЕФ НА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ.И ВОЕННИЯ КОРАБ ЩЕ ВКАРАТ В ЧЕРНО МОРЕ БЕЗ ДА ГО ПИТАТ.ЩЕ ИМА ДА ИМ СЕ КАРА, КАТО СЕ СЪБЕРАТ НА НАТОВСКО СЪВЕЩАНИЕ.
33
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"за да бъдат предоставени на разположение на косовските сили за сигурност, които Прищина възнамерява да трансформира във въоръжени сили на Косово"Поне статията да беше прочел по-внимателноЗначи България закупи партия Бронемашини от Израел Пустинна Котка точно за Воената полиция и евентуално ако се наложи за граничарите. Имат по-добра минна защита от доста по-големите Хъмвита еквивалентна броне защита и са два пъти по-малки и леки - това е Жандармерийска машина
32
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Косово е на тези, които го населяват.Населението е 90% албанско.