Косово се сдоби с въоръжени сили, парламентът одобри

Стъпката разгневи Сърбия, но тя продължава по пътя на мира
14 дек 2018 22:36, Елка Василева
29
Косово се сдоби с въоръжени сили, парламентът одобри
Снимка: Reuters

Косовският парламент с голямо мнозинство одобри формирането на армия - стъпка, която разгневи Сърбия, която смята, че това ще застраши мира в региона.

Още по темата

Всички 107 присъстващи депутати в 120-местния парламент гласуваха за приемането на три проектозакона за превръщане на Силите за сигурност на Косово с численост 4000 души в редовна, леко въоръжена армия.

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви днес, че за нея това е "тежък ден", но Сърбия ще продължи по пътя на мира и просперитета.

"За мен това е тежък ден, не е ден, който допринася за сътрудничеството в региона", заяви Бърнабич пред журналисти в правителството на Сърбия, коментирайки решението на властите в Прищина да трансформират силите за сигурност във въоръжени сили на Косово, съобщи агенция Бета, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: армияпарламенткосово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите са си виновни сами не разбраха ли че не трябва така да играят картите си!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не иска вече комунистите!Дори и сърбите вече се опълчват на крадливата ***!Само нашите БСП,ГЕРБ и патриоти, защитаващи руските интересилижaт все още руски зaдни и!
24
1
 
4
 
! Отговори
Справедливият преди 5 години
Ами, то от край време на тия хубави Балкани е кръв и барут!Та, какво да кажа за армията на Косово? Правя паралел с България след освобождението... Оръфана, разделена, без право на армия и т.н В крайна сметка на пук и срещу Русия и Великите сили стана Съединението, създаде се Българска Армия... а, помните ли историята... как нашите братя сърби ни нападнаха вероломно, но бяха сразени край Сливница от нашите окаяни селяци!Та, може би Косово има пълното право да създаде армия. Проблем е Сърбия,
23
2
 
3
 
! Отговори
Велика Албания преди 5 години
Албанците от Косово, Македония и Албания ще се обединят в една голяма държава до 10 години.
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иха мечтата на фашиста Тръмп да има на Балканите армия на фащ се с сбъдна само не знаех че ще е от шептър.и.Сега научавам че вече и шептърит.е са част от нацистката американска висша раса то в нея човек влиза защото и изнася без други критерии.Но сега разбрах защо в България има токлова привилегии за *** според фюрера Тръмп те са днешната висша раса заедно с англичани и американци а ние европейците сме ундерменшените дето да им работят без пари.Смърт на фащ.
21
0
 
3
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 5 години
До Край Точно така това е решението но Чичо Сам и островитяните няма да го позволят. Вероятно Русия ще си пасува но няма да подкрепи подобно нещо. Нали видя как станаха първи дружки с Догана.
20
2
 
9
 
! Отговори
Край преди 5 години
Франция и Германия са воювали 1000 години. Но в глобалния свят поотделно са нищо и го разбраха и стана ЕС.Българите и сърбите са воювали обаче за сега не вдяват че поотделно са два близки народа със замиращи функции.Не се ли обединят българи сърби и македонци в мини ЕС- мнението им няма значение за никой никъде.
19
3
 
7
 
! Отговори
Край преди 5 години
Любителите на албанците могат много да се радват - до 15-20г. ще имаме обща граница с тях. Много ще сме "добре".Празноглави хора.
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Косово майната и на Сърбия. Винаги са били против нас!
17
3
 
8
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Кой ще ги спре сега главорезите от Косово да безчинстват,колят,изнасилват в целите западни Балкани.Хашим Тачи е най-големия износител на човешки органи в Европа,масов убиец,наркотрафикант и трафикант на хора.....
16
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбия пък какво се вълнува дали други държави ще си направят армии. Все едно ние да сме гневни ако Молдова направи примерно нещо с армията си. Примерно я увеличи или модернизира.
15
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега е ред на Кърджалийския и разградския вилает да създадат техни собствеени армии.
14
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А като бутахте макетаа срещу България, не ревахте . То колелото на живота се върти. Рано или късно се връща при теб.
13
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбия е реално само чукарите на Шум,,адийс,,ката планина С Албанците граничим още от времето на Пра българите Факт
12
8
 
31
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Албанците не са цвете за мирисане, мафия страшна, но винаги са ни били съюзници на нас българите за разлика от сърбите-най-големите ни душмани на Балканите последните 130 години. Хак им е.разпадът на Югославия е най-хубавото неща което в геополитически план се случи на България...който има акъл ще схване
11
20
 
18
 
! Отговори
Владимир Зидаров преди 5 години
Браво бе маскари!Въоръжихте едни терористи.Днес Косово, утре талибаните в България от партия ДОСТ.Ашкулсун, Малала.Дано Аллах ви дари със здраве.
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светът трпери! Русия и САЩ са в пълна мобилизация. Армията на Косово е въоръжена.
9
5
 
11
 
! Отговори
Чичо Митко преди 5 години
Ами чвно по малко крадат оправниците им та могат да си позволят истинска армия а не като нас един ф16 при това с нечовешки напъни! Велика "българиа" направиха истинските местни родолюбци - сила за чудо и приказ! Албанците ни минаха!
8
3
 
6
 
! Отговори
fake news преди 5 години
До Наблюдателспоко, на косово/албания абсолютно не им дреме за панелникстана. но виж сега твоята любима турция е друга работа. а нещо не те чувам за това да говориш?
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без да се лъжем тази "страшна армия" на косово може да бъде победена за една седмица дори и от македонската армия. Странно "държава" на две недели и вече армия, но още по странно е държава с по-малко от 200 годишна история иска да командва света. Този път щатите, Василев, Тонката, Странджата, Пацu, Пехотинец, привет от Германия, ще го духат. Щатите вече не командват парада а са в духовата музика, и така ще бъде занапред.