Ердоган: Заравяме терористите в окопите, които сами са изкопали!

На призивите за протести: Тук не е нито Париж, нито Холандия
17 дек 2018 22:00, Елка Василева
86
Ердоган: Заравяме терористите в окопите, които сами са изкопали!
Снимка: Reuters

Водещите турски вестници цитират обещания на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за продължаване на борбата срещу тероризма.

Президентът Ердоган за пореден път вчера изтъкна твърдата си позиция по отношение на борбата срещу тероризма и остро критикува лидера на основната опозиционна партия заради негов призив към турските граждани да излязат на улиците, за да протестират.

Заравяме терористите в окопите, които сами са изкопали, и ще продължим да действаме по този начин, заяви Ердоган, цитиран от в. "Хюриет".

Турските сили за сигурност извършват антитерористични операции в страната и в Северен Ирак, насочени срещу бойците от терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК). В Турция ежедневно се извършват и акции, насочени срещу членове на Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), която според властите стои зад опита за преврат на 15 юли 2016 г., отбелязва "Хюриет", цитиран от БТА.

Държавният глава говори вчера на церемония по откриването на парка "15 юли" в истанбулския квартал Есенлер.

По време на откриването на парка Ердоган припомни събитията от 15 юли 2016 г., както и смелостта на турските граждани, с помощта на които бе потушен метежът.

Проправителствените издания поместват на първите си страници изявлението на Ердоган, в което той отправя остра критика към лидера на кемалистката Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу заради негов призив към работниците в страната да излязат да протестират.

Кълъчдароглу отправи призива си към служителите, недоволни от възнагражденията си, на 12 декември. Той заяви, че "работници, които не излизат на улиците, за да протестират, не са работници".

Опозиционният лидер даде пример с протестите на "жълтите жилетки" във Франция. Проправителствената преса в Турция окачестви изявленията на Кълъчдароглу като "скандални".

Турският президент призова вчера лидера на НРП да не насърчава хората към организиране на демонстрации, подобни на протестите за парка Гези през 2013 г. (демонстрациите за парка преминаха в широкомащабни антиправителствени протести, при които се стигна до жертви и хиляди ранени - бел. ред.).

Г-н Кемал, не можете да накарате никого да излезе на улицата. Нека Ви кажа нещо: Тук не е нито Париж, нито Холандия. Ако продължите да отправяте подобни призиви, ще направим необходимото, заяви Ердоган, цитиран от в. "Стар“.

Изданието отбелязва, че церемонията по откриването на парка "15 юли" на практика е преминала в митинг. Изданието пише, че въпреки смразяващия студ на церемонията са присъствали хиляди граждани.

Вестникът цитира кмета на квартал Есенлер Тевфик Гьоксу, който посочи, че за кратко време властите са превърнали района, който е бил военна зона, в красив парк.

На територията на парка има езеро, пешеходни алеи, детски кътове, зони с фитнес съоръжения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
зле си,момченце преди 5 години
До софиянецПросто бедна ти е фантазията колко много си зле!Лоша ти е работата,вземи мерки!
53
3
 
1
 
! Отговори
турски син мингян преди 5 години
АБЕ ЩО НЕ ЗНАЕТЕ КОЛКО СМЕ ВЕЛИКИ ТУРЦИТЕ?ИЗБИХМЕ МИЛИОН И ПОЛОВИНА АРМЕНСКИ ЖЕНИ ДЕЦА ,СТАРЦИ В ПУСТИНЯТА ТА НЕМА ДА СЕ СПРАВИМ С НЯКОЛКО КЮРДИ ЛИ БЕ? С ТАНКОВЕТЕ.САМО ДА НЕ СА ВУОРУЖЕНИ ДОБРЕ-ИНАЧЕ БЕГАМЕ КАТ ПЛЪХОВЕ.
52
8
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
мисля че ако се стигне до сериозен въоръженръжен конфликт между Турция и България ние ще ги бием.Няма значение количественото превъзходство във въоръжение и хора.Всички наоколо имат нужда от една слаба България но не искат една силна и опасна Турция.Това е единия фактор.Другия е че ние сме по добри и имаме голяма мотивация срещу турчина.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26 що е нещастни??? - това си ти!!!
50
6
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
Ердоган е турски ислямски фашист Това е мнението на повечето нормални българи.Турчина по принцип е кофти но тоя надмина всички Типичен турчин -Коляч и убиец .
49
3
 
5
 
! Отговори
Владимир Зидаров преди 5 години
А Ердо е луд.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наверно е насъбрал боеприпаси за утилизация след като не ги е хващало досега нито едно споразумение за съкращаване на въоръженията и боеприпасите,а неговите дружки само гледат настрани като прицел и той си знае,че прицела не е пряк и си бачка под прицела къде туй къде онуй докат не ги докара до на избуй,че още навънка за да ги врънка и да е в играта,а не навънка като много буйстващ.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 42 каква *** Ердоган ако не беше Турция 80 милиона тоя щеше да трепери като мишка от старах !
46
2
 
7
 
! Отговори
Данчо преди 5 години
Бури подир бури рояк след рояк Ердоган велики сочи Сирия пак и вика търчете рамо са раите
45
8
 
5
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
И турците тръпнат друг път не видели в едно да се бият живи и умрели
44
3
 
4
 
! Отговори
Стефан преди 5 години
Давай Ердоган венчайте турция с лаврови венци путин готов да даде и себе дори
43
15
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
На масовите гробове на цивилни кюрди, вече "окопи" ли им викат? Тоя ще свърши по - зле и от Кадафи!
42
14
 
12
 
! Отговори
Zuh преди 5 години
дали заравя терористи или обикновенни кюрди? Май Турция прави поредния ГЕНОЦИД в района . Пак военни престъпления. И пак света ще е виновен че обвинява Турция в Геноцид като Арменците.
41
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мършата пак реве срещу Ердоган
40
6
 
10
 
! Отговори
Геноцида преди 5 години
До Анонименв Турция е 100г. преди НАТО.Чети повече, то сляпото - окато става.
39
9
 
4
 
! Отговори
Менто преди 5 години
Д о 15 можеш да проследиш рода на баща си до там до където стигат следите от насраните шалвари на старият содомит, потурнак!
38
0
 
9
 
! Отговори
TOP SECRET преди 5 години
Текста копиран от сайта на БТА както всеки ден тука , вероятно БТА не знаят че също и за Германия става въпрос , там Кюрдите привърженици на ПКК с жълти плакати с снимка на Терориста Юзджелан заловен и върнат в Турция през Италия излъчвано по новините у нас протестират в Германия и при това напълно свободно дори охранявани от Германската Полиция
37
14
 
23
 
! Отговори
преди 5 години
За съжаление събитията които се създават в южната ни съседка са доста драматични. Ердоган все повече се отдалечава от демократичните принципи. Онова което най - много ме плаши е, че турските граждани му позволяват това. Всяка диктатура е позволена от народа който плаща с кръв за нея.
36
8
 
17
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Евала , Ероган спаси България
35
3
 
4
 
! Отговори
Опа преди 5 години
До IiРазбирам те и се надявам това да е сарказъм. Иначе си е явно скодоумие.