Сърбия към САЩ: Винаги сме на правилната страна на историята!

Там, където са сърбите, там е и правото, каза Вулин
21 фев 2019 11:45, Елка Василева
255
Сърбия към САЩ: Винаги сме на правилната страна на историята!
Снимка: архив, Reuters

Сърбия винаги е била на правилната страна на историята. Сръбският народ никога не е грешил в избора си. Там, където са сърбите, там е и правото и истината, заявил министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин, реагирайки на изявлението на посланика на САЩ в Белград Кайл Скот, че Сърбия е на грешната страна на историята, съобщава белградският вестник "Политика".

Когато следващият път, посланик Скот, пожелаете да изнасяте лекции на Сърбия, спомнете си, че Сърбия сама избира приятелите си, че Сърбия не е колония и че след бомбардирането на Сърбия сте изгубили всяко морално право да говорите за право и правда, заявил Вулин, реагирайки на изявлението на американския посланик.

Вчера посланикът на САЩ в Белград Кайл Скот коментира позицията на официален Белград по въпроса за политическата криза във Венецуела, като посочи, че Сърбия е на погрешната страна на историята.

Народът на Венецуела гладува под нелегалното управление на диктаторски режим. Повече от 50 държави от Латинска Америка, Северна Америка и Западна Европа застанаха зад народа на Венецуела и временния президент (Хуан) Гуайдо. Сърбия е на неправилната страна на историята, написа Скот в Тwitter.

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич отговори на американския посланик Кайл Скот, казвайки иронично: "Баш американците са на правилната страна, като подкрепят Косово. Ние бяхме на тяхна страна в двете световни войни, а те избраха онези, против които се бориха в двете войни", пише вестник "Блиц", цитиран от БТА.

Преди това Дачич заяви, че Сърбия уважава всеки избор на хората във Венецуела и Сърбия не е тази, която трябва да определя кой е президент. Сърбия води принципна позиция, основана на уважението на международното право, ненамесата във вътрешните работи на суверенни държави и решаването на спорове по мирен начин, заяви Дачич в разговор със заместник-министъра на външните работи на Венецуела Иван Хил, отбелязва "Блиц".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
7
 
27
 
! Отговори
extremist преди 5 години
КОГА СЪРБИЯ Е ПОДКРЕПИЛА БЪЛГАРИЯ ....КОГАСРПСКИ ПРЕДАТЕЛИ И УБЙИЦИ
101
2
 
5
 
! Отговори
до 96 преди 5 години
В главата ти е миш-маш. Полуистини, измислици, плява. Заблуден прислужник.
100
8
 
10
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До Мислещ: КАТО ДИКТАТОРА ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ГОРДИ НАЛИ УМОРИ СИ НАРОДА , И СЕ ПОДПРЯ НА ПУТИН"НЕ ЩА ПРЕДВАРИТЕЛНИ ИЗБОРИ....ЩОТОНЯМА ДА МЕ ИЗБЕРАТ ТУКА МИ В РУСИЯ"
99
6
 
14
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
До АнонименКогато бхме въвъ война с САЩ, свалихме над сто тяхни бомбардировача и избихме и пленихме стотици американски офицери. Когато Вермахта превзе Сърбия, немците дадоха 6 ( шест) жертви. .....Та толкоз за србския патриотизъм.
98
10
 
11
 
! Отговори
extremist преди 5 години
"Баш американците са на правилната страна, като подкрепят Косово.ЧЕ ТЕБЕ ЛИ ДА ПОДКРЕПЯТ БЕ КОМУНИСТ
97
14
 
16
 
! Отговори
Мислещ преди 5 години
Сърбия е горда и независима държава, достойна за уважение. За разлика от държави в позата на подчинени сателити.
96
5
 
7
 
! Отговори
extremist преди 5 години
КАК ЛИ ПЪК НЕ СЪМ ПОДКРЕПИЛ СЪРБИТЕ СРЕЩУ САЩ...
95
0
 
6
 
! Отговори
до 95 преди 5 години
Това, че някъде е хубаво според теб да се живее не означава всички трябва да отидат там. Мнението ти е глупаво.
94
10
 
5
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Сърбия към САЩ: Винаги сме на правилната страна на Ш АМАРАДОБРЕ НИ РАЗБИХА ПРЕДИ 20_г. СЕГА ЛЕКО СЕ ПРАВИМ НА ОБОРОТНИ
93
2
 
17
 
! Отговори
daa преди 5 години
Дали някой от нашите министри ще има "топки" да заеме подобна позиция и така да цели точно в десетката самозабравилите се колониалисти,които не знам кой ги е провъзласил за господари на света, за което могат да правят каквото си пожелаят,с когото си искат и ако се появи някой да не е съгласен с тях-анатемосват го,веднага управлението им става "режим" и т.н.
92
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не става въпрос дали си сърбоман или не;дали харесваш сръбска музика и скара. Става въпрос за национално достойнство. В настоящият случай сърбите се държат с достойнство и заслужават уважение. Сърбите никога няма да простят на САЩ за бомбите над родината им. Ние издигнахме паметник на американските летци, които са бомбандирали София и се кланяме до земята като обезумели на американците.Нямаме достойнство ама никакво.Можем да се поучим от сърбите без да е необходимо да си сърбоман.
91
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кутевската сбирщина защитава србските убийци, които организираха клането в Сребреница. Жалки сте.
90
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само искам попитам русофилчетата-сърбофилчета, та, каква е позицията на Русия за по македонския въпрос; има ли там българи, няма ли, защо има от едните, защо няма от другите и обратното. От кои земи точно е дошла азбуката, ако е от МК защо така?! От БГ въобще нещо взели ли са; Рюрик ли ги е обединил или Киприян. КОГО ЗАЩИТАВАТЕ, БЕ, КОГО?! Тези ли, които отделиха изкуствено от БГ кръв и плът българска или онези, които извършиха геноцид над братята и сестрите ни в МК и Западните покрайнини.Позор
89
5
 
9
 
! Отговори
Ще преди 5 години
Повярвам,че са прави,когато Австралиици и Американци започнат да емигрират у Сръбско!То и еркеклъкат,трябва да е с мярка!Само с "Живели",не става!
88
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия се правят на мъже.Да видим докога.НАТО ги било бомбардирало?Те и японците бяха бомбардирани.От Щатите.Но сега са големи приятел с тях:)
87
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ ги били бомбардирали....А когато избихте хиляди жени и деца в Сребреница? A? Много ви е къса паметта...Сръбска измеет...
86
1
 
5
 
! Отговори
666 преди 5 години
анонимен,маи ти си един от троловете
85
6
 
14
 
! Отговори
кики преди 5 години
браво на сърбите по скоро на техните политици -българският народ също е на правилната страна за разлика от българските политици
84
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 87Истинските сърби са в Черна Гора, която също беше бомбандирана, но си взе поука от боя който яде и сега е горд член на НАТО. Явно на сърбетата им трябва още грубо съветване.
83
8
 
20
 
! Отговори
Forever преди 5 години
До 85,Нито сме сърбомани,нито пък сме забравили историята,но в конкретния случай, наистина те са на правилната страна,американците не спират с гнусната си политика да въвличат в конфликти,държави по целият свят.