Сърбия към САЩ: Винаги сме на правилната страна на историята!

Там, където са сърбите, там е и правото, каза Вулин
21 фев 2019 11:45, Елка Василева
255
Сърбия към САЩ: Винаги сме на правилната страна на историята!
Снимка: архив, Reuters

Сърбия винаги е била на правилната страна на историята. Сръбският народ никога не е грешил в избора си. Там, където са сърбите, там е и правото и истината, заявил министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин, реагирайки на изявлението на посланика на САЩ в Белград Кайл Скот, че Сърбия е на грешната страна на историята, съобщава белградският вестник "Политика".

Когато следващият път, посланик Скот, пожелаете да изнасяте лекции на Сърбия, спомнете си, че Сърбия сама избира приятелите си, че Сърбия не е колония и че след бомбардирането на Сърбия сте изгубили всяко морално право да говорите за право и правда, заявил Вулин, реагирайки на изявлението на американския посланик.

Вчера посланикът на САЩ в Белград Кайл Скот коментира позицията на официален Белград по въпроса за политическата криза във Венецуела, като посочи, че Сърбия е на погрешната страна на историята.

Народът на Венецуела гладува под нелегалното управление на диктаторски режим. Повече от 50 държави от Латинска Америка, Северна Америка и Западна Европа застанаха зад народа на Венецуела и временния президент (Хуан) Гуайдо. Сърбия е на неправилната страна на историята, написа Скот в Тwitter.

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич отговори на американския посланик Кайл Скот, казвайки иронично: "Баш американците са на правилната страна, като подкрепят Косово. Ние бяхме на тяхна страна в двете световни войни, а те избраха онези, против които се бориха в двете войни", пише вестник "Блиц", цитиран от БТА.

Преди това Дачич заяви, че Сърбия уважава всеки избор на хората във Венецуела и Сърбия не е тази, която трябва да определя кой е президент. Сърбия води принципна позиция, основана на уважението на международното право, ненамесата във вътрешните работи на суверенни държави и решаването на спорове по мирен начин, заяви Дачич в разговор със заместник-министъра на външните работи на Венецуела Иван Хил, отбелязва "Блиц".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
10
 
12
 
! Отговори
extremist преди 5 години
КЪДЕ БЕШЕ ЮГОСЛАВИЯНЕ Я НАМИРАМ НА КАРТАТА ОТ ПРАВИЛНАТА СТРАНА НА КАРТАТА ЛИ СЪМ
121
4
 
23
 
! Отговори
Какво преди 5 години
Американците бомбардират, избиват хиляди, а след това нагло искат да им се подчинят. Слабите биха го сторили, сърбите - не!
120
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има прекрасна словенска пословица по този въпрос.
119
6
 
12
 
! Отговори
Директен преди 5 години
Който слуша САЩ, мишкува. Сърбите не ги слушат, а ние?
118
0
 
6
 
! Отговори
Forever преди 5 години
До Жоро, Сама го скалъпих,не гледам през очите на руснаците,и не ми е нужно,а дали ще са "forever usa" времето ще покаже,добре е да засилят повече вътрешната си политика,за да не прогният.
117
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите са достойна нация, подписаха Истамбулската конвенция. А НЯКОИ не!
116
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И В ДВЕТЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ Е НА ПРАВИЛНАТА СТРАНА!Съгласен с тех+
115
15
 
15
 
! Отговори
За Сърбия не знам преди 5 години
Обаче за Югославия знам че е на гробището на Историята
114
13
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Forever Този буламач от руски превод ли е,или сам го скалъпи?И не забравяй-forever USA.
113
6
 
4
 
! Отговори
Генерал Куроедов преди 5 години
продълж...от Италия, и създаде Лада 5, Лада 7 и Жигули от модели на ФИАТ ОТ 1964 И 1965 год.А ''ЮГО'', се е снимала и в Умирай Трудно 3 (1995) и в дооста други филми, където Самуел Джаксън и Брус Уилис гонят Джереми Айрънс със Югото !
112
3
 
4
 
! Отговори
до 117 преди 5 години
Американците говорят по същия начин. Вече си фасониран. Следва да призовеш да бъде нападната друга страна. Да не си месия.
111
7
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 111: Демокрация е да, но ако видиш на пътя някой да го пребиват трябва да си продължиш по пътя. Може би той сам си е направил така,че да го бият. Та и същото е с Венецуела.... Виждаме за 1 година над 1 милион напуснаха.... Явно някой ги бият но ние понеже сме супер яки като сърбите си вървим по пътя и да си се оправят. Те са си го избрали Мадуро..... Това е грешка. Естествено е когато видя неправда и да се боря срещу нея ... и изобщо не ме интересува дали е тръмп или малкия мук.
110
6
 
9
 
! Отговори
до 108,115 преди 5 години
Къде са създадени Българските легии? В САЩ или във Великобритания?
109
7
 
25
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Американците водят фалшива политика по целият свят,под маската на миротворци,и накрая винаги завършва с война и кръвопролития,от всяка война имат голяма изгода.Повече държави като Сърбия трябва да има,да им казват твърдо"не".
108
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 114Еми ето така, когато сърбите идват на Балканите се заселват в днешна Черна гора, областа Санджак в Сърбия, и малки части от югоизточна Босна и южна Хърватия. Всички останали територии се заселват или превземат през вековете. Столицата Белград попада в техни ръце през 13век. Затова в Черна гора са истинските сърби.
107
15
 
25
 
! Отговори
Мислещ преди 5 години
Сърбия е достойна държава, подкрепям ги. Много други страни са подчинени, те не са.
106
3
 
12
 
! Отговори
extremist преди 5 години
на два близки славянски народа, които се разбират без преводач.АБЕ БРАТ 1500 ГОДИНИ КАЖИ РЕЧИ ТИЯ НАРОДИ ВСЕ СА БИЛИ ТУКАТОЛКОВА ВРЕМЕ СЕ АНГЛИЧАНИ , ГЕРМАНЦИ, ФРАНЦУЗИ ГИ ДЪРЖАТ РАЗДЕЛЕНИ БЕСТИГА СМЕШКИ
105
7
 
18
 
! Отговори
джо преди 5 години
До анонимен 90. Как така истинските Сърби са в Черна гора , а в истинската Сърбия хората дето също са бомбандирани не са такива? Като пишете, малко го впрегнете това сиво вещество. Защо Американците трябва да са на всяка манджа меродия? Нали е ДЕМОКРАЦИЯ и всеки може да си каже свободно мнението.Стана тя, който не е съгласен със САЩ , не е истински.
104
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 103МислещЯ,само ми покажи една държава победителка от ПСВ и ВСВ и в момента да е с65% орязана територия, както е Сърбия. Няма такава, освен това 1,4млн. сърби в Босна, Черногорците които през вековете винаги са се чувствали сърби,градят нова нация. Ако сърбите небяха толкова много лакоми за териториии след Балкансите войни и ПСВ, сега нямаше да се свият до Белградския санджак и Войводина.
103
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен.....Не става въпрос дали си сърбоман или не...Не става, ама точно за това става въпрос. Според вас твърдението "Сърбия винаги е била на правилната страна на историята. Сръбският народ никога не е грешил в избора си. Там, където са сърбите, там е и правото и истината" ??!! засяга ли исторически български интереси или вие автоматично, ей така от симпатия изключвате това, с което тези са ощетили България?! Айде, моля ви се.