Заев: Албания е най-приятелската страна на Северна Македония

Двете държави си помагали с крайната цел по-добър живот на гражданите
14 мар 2019 22:00, Елка Василева
42
Заев: Албания е най-приятелската страна на Северна Македония
Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Албания е най-приятелската ни страна. Това приятелство е 100-процентово, помагаме си едни на други да се движим напред към бъдещето с крайната цел нашите граждани да живеят по-добър живот, заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев в интервю за ТВ Топ ченъл от Тирана, цитирано от агенция МИА.

Заев посочи, че търговският обмен между двете страни миналата година е нараснал с 11,5 на сто и заедно двете държави имат голям капацитет и за други постижения.

"Трябва да насърчим инвеститорите от нашите две страни, за да имат печалба. От друга страна това означава повече работни места за нашите граждани, по-голям БВП, както и нов износ на нашите компании", каза Заев, цитиран от БТА.

На въпроса има ли конкретен план с албанското правителство за разширяване на икономическото сътрудничество и за свободното движение на стоки и хора в двете страни, Заев отговаря, че е необходимо да се развиват всички инфраструктурни проекти, които свързват двете страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
18
 
6
 
! Отговори
бай Даньо преди 5 години
И какво е лошото една още по-малка и по-безпътна Македония коята би изпаднала във все по-голямо влияние от България , защото сме им единствените приятели ... спрете да дъвчите и предъвквате руски претоплени манджи дето са за буклука и ги поливате със сръбска сливовица... Остави Македония дойде ли видов ден за Сърбия трябва да искаме торлашката област - южна Сърбия до Ниш и оттатък ... Понеже не сте чували торлашкия е междинен диалект но все пак повече български... АЛО!
12
22
 
5
 
! Отговори
бай Даньо преди 5 години
Наблюдател какво му е точно лошото на това обединение което, като махнем паникъорския типично български елемент, защото няма да е Северна Македония да се обединява с Косово а Албания а по скоро западната част на Северна Македония? Какво е точно лошото на балканите да има оше една противотежест на нашите зли врагове Гърция и Сърбия освен нещастната ни родина!? Нещастна с индивиди като теб дето не видат по далеко от турбославянските и правосвани манджи пред носа си дето им ги сервират от Масква...
11
2
 
27
 
! Отговори
Цццц преди 5 години
И тоя води държавата си към гибел. Албанците се плодят, като зайци и след 15 години, ще са мнозинство. Да ги изселва, до като е време. Албанците са с комплекс за величие, защото никога не са били такива и сега искат велика Албания.
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже, няма ли да настинат македонците, като станат Северен народ?
9
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заев: Албания е най-приятелската страна на Северна Македония...Тоя или не е със всичкия си или американското посолство в Скопие го ползва да им транслира тезисите от свое име!Македония окончателно се скапа, щом слага такива *** за свои "лидери", на каишка
8
2
 
22
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
а борисов бил говорил, че ес нямал бил алтернатива. ето, че има - албания.
7
3
 
29
 
! Отговори
Купен е преди 5 години
Заевски е на заплата към албанците и без тях не може да управлява.
6
2
 
34
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Скоро в знак на това дълбоко приятелство ще се обединят Косово, Северна Македония и Албания.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мани го тоя се майтапи
4
4
 
33
 
! Отговори
А бе преди 5 години
За шиптърите може и да има по-добър живот,ама за макетата-никакъв,едни ще бъдат прогонени,други избити.С любезното съдействие на НАТО.
3
4
 
25
 
! Отговори
браво на пича преди 5 години
Тоя със какво се друса. Трябва да смени дро га та.
2
17
 
12
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Абсолютно прав е!Албания дръпна много напред.Там издигнаха паметник на Президент Буш...А на други места се кланят пред паметниците на окупаторите си...
1
4
 
37
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Общо взето Заев е уцелил тренда-Северна Македония се превръща в Източна Албания.Тъй,тъй...