Георги Димов: Без Запада Турция е срината икономически

Дипломатът коментира отмяната на изборния резултат в Истанбул
11 май 2019 22:00, Петя Славова
54

"Турция не може без ЕС и без европейските страни" - това заяви пред Bulgaria ON AIR бившият ни генерален консул в страната Георги Димов по повод изказването на турския президент Ердоган.

На 9 май държавният глава на южните ни съседи заяви, че Европейският съюз се нуждае повече от Турция, отколкото Турция от Евросъюза и "усилията на ЕС за гарантиране на неговите ценности са обречени на провал без пълноценното участие на Турция".

Още по темата

Това изявление на турския президент стана факт след критиките на Европейския съюз за отмяна на резултата от изборите в Истанбул, където опозиционният кандидат спечели, и насрочването на нови избори за кмет на града на 23 юни.

"Турция продължава с гигантски крачки да бяга от днешните съвременните наши ценности", категоричен беше Димов.

"Турция не може без европейските страни. Без Запада Турция е срината икономически, това е ясно. За първото тримесечие на тази година турският внос е намалял с 22% просто защото няма възможности, а износът е нараснал само с 1,5%. Разбира се, това намалява външнотърговския дефицит, но знаете ли какво означава ограничен внос – това означава ограничено потребление. Първо битово, т.е. стягане на коланите и второ - индустриално", посочи още Георги Димов.

В предаването "Брюксел 1" дипломатът коментира още отмяната на изборния резултат в Истанбул и защо Европейския съюз реагира така остро на насрочването на нови избори.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Какво се занимавате сас Турция вижте себе си какво става вав Балгария Всеки втори гражданин на Балгария напуска страната засто от кеф ли не си оправил къштата критикуваш комшиятя и тоз консол какво знае за Турция освен пастърмата много харесал като му кой го е поставил за консол трябва 100 пътен да е мислил"Ти нали се шегуваш? Не е възможно да си толкова неграмотен!
23
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г.Димов да коментира турските дела е все едно cвиня да коментира кладенчова вода
22
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, това намалява външнотърговския дефицит, но знаете ли какво означава ограничен внос това означава ограничено потребление. Първо битово, т.е. стягане на коланите и второ - индустриално", посочи още Георги Димов..Не бе каскет, не означава ограничено потребление, означава, че това което са внасяли до вчера вече си го произвеждат сами, че и изнасят както се вижда от нарасналият им износ
21
18
 
13
 
! Отговори
Локо преди 4 години
Какво се занимавате сас Турция вижте себе си какво става вав Балгария Всеки втори гражданин на Балгария напуска страната засто от кеф ли не си оправил къштата критикуваш комшиятя и тоз консол какво знае за Турция освен пастърмата много харесал като му кой го е поставил за консол трябва 100 пътен да е мислил
20
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе щом ЕС без Турция може, нека Ердоган да пусне всичките бежанци които живеят в Турция... В момента Турция на сила ги задържа тия 3 милиона и кусури бежанци срещу тази работа уж щеше да получи пари от ЕС естествено но не ги получи..
19
7
 
13
 
! Отговори
БЪЛГАРИН БУДИСТ преди 4 години
ДО 1:АЗ СЪМ В ТАЙЛАНД И СИ МИ Е ДОБРЕ!!!!!
18
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе и селата оттатък границата от турска страна не са цветущи. И там се наблюдава обезлюдяване и застаряване на населението. Младите бягат или в Истанбул или в Германия. Къщите са мизерни и мръсни като у нас, а даже и по-зле. *** на всякъде.
17
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Западът да не се отваря много, че мустакатият козелюбец може да срине пазара на ибрици с едно мръдване на пръста!Ха ха ха ха ха ха ха...
16
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДимовНе мисля че си правЩе видим Но ако бъркаш моля повече не се показвай да говориш глупости по телевизора
15
17
 
22
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Светът вече е такъв,че можеш винаги да купиш нужното отнякъде.Обаче да продадеш собственото производство е трудно.Щом турският износ расте,нещата вървят.
14
6
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Опитите на Запада да повлияе на турската политика са обречени на провал,поради цял куп причини.Естествено Турция ще преживее болезнено тая конфронтация,но няма да се срине.Въпросът е,защо му е на Запада аджеба всичко това?Не е ли по-добре да не се меси в турските работи,но и да не допуска Турция до своите?Както и да поразреди турците в Европа,щото станаха прекалено много...
13
17
 
14
 
! Отговори
No name преди 4 години
Turziya e golyama dirjava ,sis slavna istoria i zatova shte prebide, nie da mislim kakvo mojem da napravim za bilgaria ce neshtata ne sa nikik rozvi aide sis zdrave.
12
8
 
43
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Как да обясниш на Брюкселските ***,че за Турция НЯМА никакво място в Европа и никога не е имало!Независимо кой управлява там!Тая държава трябва да бъде държана на дистанция и с нея да се поддържат само икономически връзки.Всъщност корена на турския проблем е в американската политика-желаейки Турция за свой съюзник,САЩ карат ЕС да и прави всякакви отстъпки,а те самите не и дават НИЩО.Нещо като "С чужда пита помен".От там идва цялата работа!
11
13
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 10 дена преминах границата от Турция в БГ и в 22 вечерта минах през Малко Търново. Рядко се намираше прозорец да свети. Чувствах, че България, въпреки подкрепата на Запада, в сравнение с Турция е срината икономически.За голямо мое съжаление и разочарование, даже в Азиатска Турция, инфраструктурните обекти и магистрали са далеч, далеч, далеч пред нас..Точка!
10
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция ще се срине когато един "атакист" роди !
9
9
 
15
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Е за кво мислите че Франция е велика сила по дефиниция а Турция не е да не мислите че тия дефиниции са случайни Рассиа се води велика само заради АО иначе...
8
11
 
30
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Що се перчат фесовете ,бе !!! Допреди 30 се отопляваха с *** .
7
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Турция продължава с гигантски крачки да бяга от днешните съвременните наши ценности", категоричен беше Димов======Димов съвременните ваши ценности означава да закриваш функциониращи фабрики да нямаш здравна реформа да изгониш цялото население в запад Димов ти си пишман майстор :-)
6
18
 
32
 
! Отговори
Български патриот преди 4 години
турция без Запада е загубена. Жалка, бедна, пропаднала, диктаторска, ислямистка клоака.
5
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Турция е колония както България стана след 1989 г.