Договорът ни с Македония – сключен под натиск отвън!

Има силен натиск за приемането им в ЕС и НАТО
23 юни 2019 09:03, Боряна Павлова
143

11806 гледания   |  Още видео

Политологът доц. Стойчо Стойчев е категоричен, че има силен натиск отвън за приемането на Северна Македония в ЕС и НАТО.

"Македония няма абсолютно никакво намерение да изпълнява договора с България. Той беше подписан, за да й се отвори пътя за членство. Съдържателните въпроси бяха прехвърлени в комисия, която не е ясно, как работи. Две години по-късно виждаме, че има провокации и скандали“. посочи Стойчо Стойчев в предаването „Видимо и невидимо“.

Защо България се съгласи да играе тази игра, при положение че толкова години удържахме, попита политологът.

"Защото, първо имаше натиск отвън – натиск и от САЩ, и от ЕС, да се деблокира тази тема, защото това спираше пътя към НАТО и ЕС, от гледна точка на сигурността. Второ - защото правителството се готвеше за Европейското председателство и трябваше някакъв голям външен успех. Т.е. трябваше да се размрази този въпрос по време на българското председателство“, аргументира позицията си Стойчо Стойчев.

Целия разговор по темата гледайте в предаването "Видимо и невидимо“, неделя, 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR.


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
До Мапов
"Каква Глаголица е унищожена..."
Хора, сами четете и се интересувайте какво е станало. Особено преди да драскате коментари. Българи сте! Интернет е пред вас, пуснете си едно търсене и ще разберете за що точно иде реч
111
2
 
0
 
! Отговори
лола преди 10 месеца
На Балканите е така - омраза, посята по политически причини, много преди ние да се родим. Интересно - турски лекар, мюсюлманин, буквално ми спаси живота /Господ здраве да му дава!/. Лекар, македонец, тук ме лекува, разкошен човек, отличен специалист /Господ да го благослови!/. А сега де? Може би е важно ние, хората, да се разбираме помежду си. А тия като Миленко, актьорчето и останалите, да си отворят очите, научат истината за произхода си, иначе - да вървят на...
110
1
 
9
 
! Отговори
Пенсионери преди 10 месеца
Ами то не е никакъв договор,,
зашото може да отпадне с едногодишно
предизвестие,С.Македония ще спечели с влизането си НАТО и ЕС
Подписалите този договор да бъдат дадени на съд и договора да бъде прекратен,докато С.Македония не признае българското си потекло.
Униженията от сърбите го знаят само нашите родственици
Съд и вън от България предавателите и продажниците на България
109
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Договорът с Македония е от полза и за двете страни.

Не е изгоден само на руската политика “разделяй и владей”.

Иначе безспорна истина е, че Г. Делчев, макар и роден българин, се е борил за отделна Македонска държава.
108
12
 
2
 
! Отговори
Мапов преди 10 месеца
Каква Глаголица е унищожена.Ами те хърватите до вчера е ползваха. Невежеството на българина е безкрайно,ама дай му да се самозалъгва и дрънка исторически небивалици...измислици. Да сме благодарни на Славяните ,че са ни дали писменост и език.А това за старобългарския го знаем...ала бала.
107
1
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 10 месеца
Крайно време е да се разбере,че България няма политици и
правителство.Има нещо като колониална администрация,която провежда
политиката на САЩ и ЕС.България не е свободна да взема решения
даже,когато от това зависи нейната независимост,а защо не и
териториалната и цялост.Ако имаше България истински политици,,които даже
не са и държавници може и трябва да денонсира този срамен договор лед
като Македония явно показа,че няма намерение да спазва договора
106
0
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
Цитат от Уикипедия:

"В съвременното езикознание освен термина "старобългарски език" са разпространени и названията "старославянски език" и "староцърковнославянски език".
105
2
 
15
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
До Македолюбец
"Нормално,все пак Кирил и Методи са Македонци и е логично да има натиск."
Кирил и Методи са византийци - от Солун, сегашна Гърция. Държава Македония тогава, и още много векове по-късно, НЯМА. Няма въз основа на какво да има! Има България и Византия. Смята се, че майка им е славянка. Каквито и да са по произход, това няма връзка с кирилицата, защото тя не е измислена от тях; няма и никаква връзка с натиска отвън, който е по политически причини. Голяма глупост е да се мисли така
104
1
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
Да повторя - кирилицата е създадена от учениците на Кирил и Методи в ПРЕСЛАВ, България. Преславската книжовна школа (академия) е била една от най-известните на Балканите по това време.
103
1
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
Причината да се търси нова азбука, съответна на старославянския език, е била въвеждането на християнската религия и нуждата от превод на църковните книги на разбираем за хората език. (Службите се водели на гръцки, който обикновените хора не разбирали.) Отделно, великият български цар Борис Първи осъзнал политическата и културна необходимост от славянска азбука - затова поканил учениците да творят в България.
102
1
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
"А Климент Охридски създава КИРИЛИЦАТА през XIX век, вече адаптирана за БГ език."

Края на 9 век. Езикът е бил един. Наложило се е да се създаде кирилицата, защото книгите на глаголица са били унищожени, всичко е трябвало да се пише наново (на ръка) - кирилицата била по-лесна, като комбинация между гръцки букви и специфични за слав. звуци
101
0
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
Във времето, в което са създавани глаголицата и кирилицата - 9 век - всички славяни все още са говорели на ЕДИН език (макар и с различни диалекти). Кирил и Методи създават глаголицата по поръчка на княз Ростислав. След смъртта им, книгите на глаголица са унищожени, а учениците им са изгонени от Великоморавия. Цар Борис Първи ги кани в България, в Преслав. В Преславската школа учениците създават кирилицата, както и превеждат и написват много книги.
100
1
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 10 месеца
Въпрос- къде се намира гр. Охрид?
Отговор-В южна Северна Македония...
99
0
 
2
 
! Отговори
Gorskio преди 10 месеца
за IX век става дума естествено!
98
10
 
4
 
! Отговори
Gorskio преди 10 месеца
Кирил и Методий са гърци, които правят азбуката по поръчка на българския цар. Никога не са стъпвали в България. А Солун е бил във Византия по това време. Те са направили ГЛАГОЛИЦАТА, а не кирилицата. Канонизирани са за светци заради превода и популяризирането на Библията на български език и разпространяване на християнството. А Климент Охридски създава КИРИЛИЦАТА през XIX век, вече адаптирана за БГ език. Каква Македония във връзка с Охрид по това време, какви пет лева...
97
2
 
9
 
! Отговори
отговор преди 10 месеца
Кирил и Методий създадоха българската азбука. Българският цар Борис спаси от гонения техните ученици Наум, Климент и Ангеларий, които обгради с почести и грижи и ги разпрати по цялата българска земя, за да разпространяват словото на двамата братя и да създават книжовни школи. На Климент казваме ОХРИДСКИ, защото по заръка на Борис, създава /в българския град Охрид/ книжовна школа в областта Кутмичевица.
96
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Loyko
Бугарскиот язик го сАздаде Саздов!
95
4
 
28
 
! Отговори
дунав преди 10 месеца
Драги Лойко, в македонските източници го няма, но в европейските независими източници присъстват разкази за Македонската българска Коледа. Избити и прогонени около 130 000 българи, защото се самоопределят като българи. Така е създавана и утвърждавана македонската държава. Намери и прочети и за едно осемгодишно момиченце Васка Зойчева, защото казва, че е българка, какво я сполетява. Впрочем, срам, голям срам за един сръбски монарх.
94
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НЯМА МАКОДОНИЯ
ИМА БЪЛГАРСКА ПРОВИНЦИЯ

МАКЕДОНЦИ СЪЩО НЯМА
ИЗМРЯЛИ СА С АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ КОЙТО Е ГРЪК НА ПРАКТИКА
АЙДЕ МАКЕТА - ВСИЧКИ У ЛЕВО
93
4
 
4
 
! Отговори
111 преди 10 месеца
Човеко, в грешка си, голяма грешка, никой не ни е нищо поръчвал и превеждал... чети повече - ако искаш, най-добре, чети независими източници. Ти пак не ми отговори - кой, кога и къде създаде т. нар. македонски език???? Драги, Лойко!