Борисов за сърбите: Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл!

Аз съм най-добронамереният човек за Дачич, заяви премиерът
Обновена: 9 юли 2019 08:54 | 9 юли 2019 08:54, Елка Василева
237
Борисов за сърбите: Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл!
Бойко Борисов и Ана Бърнабич. Снимка: архив, Facebook

Премиерът Бойко Борисов разговаря със сръбския си колега Ана Бърнабич в рамките на работната вечеря в Сараево на държавите от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

Борисов и Бърнабич обсъдиха появилото се дипломатическо напрежение между София и Белград след остра реакция на външния министър Ивица Дачич.

"Толкова ви обичам, толкова са ми приятели, как може да ме разбере по начин, по който… Викаме си посланици, правиме си… а нищо не съм рекъл", каза Борисов емоционално на сръбския си колега Ана Бърнабич след вечеря в известния ски-курорт Яхорина.

МВнР привика сръбския посланик, той: Изявленията са емоционални

Борисов обясни, че не е имал никога лоши намерения към Сърбия, нито пък е търсил намеса във вътрешни работи, предаде БНР.

Още по темата

Повод за напрежението и разговора е емоционалната реакция на сръбския първи дипломат Ивица Дачич след изказване на Борисов, че новият представител на Евросъюза по външна политика испанеца Жозеп Борел няма да защитава националната политика на Испания за Косово, а европейската.

Испания не признава Косово, а изказването на Борисов в Познан провокира Дачич да се изкаже остро срещу Борисов и да каже по сръбска телевизия да не дава акъл. На срещата в Познан присъства и Ана Бърнабич.

"Ти беше там.. И се прибирам и той казал – няма да даваш акъл на външния министър…. Аз съм най-добронамереният човек за него", каза българският премиер на Бърнабич.

От разговора между Борисов и Бърнабич става ясно, че той не се е срещал със сръбския външен министър Ивица Дачич, който също беше в Сараево за среща на първите дипломати на страните от региона.

По-рано вчера Бойко Борисов се срещна с президента на Турция Реджеп Ердоган, а днес има среща и със държавния глава на Северна Македония, Стево Пендаровски и с председателстващият Босна и Херцеговина Милорад Додик.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
8
 
22
 
! Отговори
оффтопик преди 4 години
Ана Бърнабич стана ли вече баща?
175
1
 
20
 
! Отговори
Балканска тиква преди 4 години
Такава карикатура,даже и оня поаляк не е паднал толкова, няма другаде
174
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл!-----------ЛЮБОМИР ЛЕВЧЕВ:"НИ МОЖ ДА НИ ЗАБРАНИТЕ ДА ВИ ОБИЧАМЕ ДРУГАРЮ ЖИВКОВ"
173
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предател...Все ие имаме територии за взимане!
172
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали сръбите са му повервали на ББ ???
171
0
 
33
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Толкова ви обичам....след Ана Бърнабич най-много обичам Цеца Величкович, Драгана Миркович, Шабан Шаулич, Мирослав Илич и цялата сръбска чалга!
170
10
 
26
 
! Отговори
САЩ робство преди 4 години
30 години сме под САЩ робство, кога ще се освободим от американското робство?Това е въпросът?Като се освободим, да си вземат и евпропейските диктаторчета - Полша, Украйна, Косово - мафиотския престъпник.Едни Гърция, Румъния и Сърбия, Унгария, Испания протестираха срещу американските рептили, само БГ си слага оковите с надпис: направено в САЩ.Цял свят ни се смее, никой не уважава слугите като България и марионетките им полицейски държави.
169
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посвети бутафорното ни председателство на набутването на Косово в Европейския Съюз. Не спря да повтаря глупостите за "Западни балкани" и до ден днешен.Все пак, задели 30% от времето си а за началника си Ердоган - покани го на официално посещение около 3-ти Март.А за мат`рила нищо, но от сърце, защото много го обича.Сега пък нищо не бил казал - да се чуди човек да се смее ли или да плаче, като гледа кой ни е начело.И къде му е сороската очиларка, министърката да си свърши работата тя?
168
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов обясни, че не е имал никога лоши намерения към Сърбия, нито пък е търсил намеса във вътрешни работи, предаде БНР.Той не, но нали е кукла на конци, дръпнали са му конците "началниците" и той слушка, изпълнява, защото иска много да папка.Така и с българите в България. Много ги обича, но като му дръпнат конците, хайде прецака ги за попреден път, ама много ги обича.
167
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банкера вече не е интересен!!!Боко и Пеевски разграбиха банката и не и дреме за мустакатия.
166
20
 
7
 
! Отговори
човек преди 4 години
СТРАНДЖАТА е един от малкото, които казват истината.Докога ще се питате защо сме най-бедната държава в Европейския Съюз?Докато не се среже пъпната връв на България с Русия, така ще бъде.Българинът може ли да е толкова глyпaв, че вече почти 150 години след нашето митично "освобождение" от една чужда държава продължава да се кланя и раболепничи пред тази държава, надявайки се на какво?На всичкото отгоре сме си платили със злато за това наше "освобождение"!
165
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога сърбите ще върнат Банкера? Или тука се страхуват да не го върнат.
164
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво им се изняваш бе. Некъв ***, щи прави забележки. Излизаш като ергоган и го довършваш. Имаш за какво да се хваниш - западни покрайнини, Македония и още доста неща.
163
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След Косово и Албания, най-много обича сърбета. И турчета.
162
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба ми, Бог да я прости, на такова поведение като на Борисов казваше: "Сeри - опери".Сиреч като си се наакал се мъчиш да си опереш гащите...
161
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тук беше с Боко-международника и "дипломата".Резила е ГОЛЯМ!!Въпроса е ЗАЩО Бг медиите не отразяват този РЕЗИЛ по адекватен начин????Ааааа, наколенчили са пред Тиквата за еврофондове............*** !!!
160
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя си мисли че дипломацията е като филия с маС, "Мажи и яж?!?!? ХА-ХА-ХАТази глупост която каза и все още не осъзнава е като да идеш в Пекин (той не знае къде е това) и да се изцепиш : "Тайван е независим".Ще те обесят на първото дърво.
159
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сърбите да кажат нещо за Македония искат ли? Че ни е интересно на нас...
158
2
 
7
 
! Отговори
Американския цървул преди 4 години
Е най-великия и модерен ц..л. Гарант е ББ от Б
157
1
 
5
 
! Отговори
Бял хакер преди 4 години
Системата има техническа грешка! Видяхме, че има техническа грешка.В момента тази система се поддържа на добра воля